Villa Isover tuottaa niin paljon kuin kuluttaa -Lämmityksestä huolehtii NIBE

Villa Isover tuottaa energiaa yhtä paljon luin kuluttaa

Villa Isoverin hybridijärjestelmä on VTT:n kanssa suunniteltu. Hybridijärjestelmä tuottaa energiaa yhtä paljon kuin talo kuluttaa. Näin ostetun energian tarve on minimaalinen.
 

Villa Isover: Kokonaispinta-ala: 155m², 5h + k + khh + ph + s + 2 wc + autokatosVilla Isover: Kokonaispinta-ala: 155m², 5h + k + khh + ph + s + 2 wc + autokatos
Arkkitehtikilpailun voittajatalon energiatehokkuus perustuu lämmitysratkaisujen lisäksi rakennuksen muotoon, hyvään eristykseen ja tiiviyteen. Lämmityksestä huolehtivat NIBE F1145 -maalämpöpumppu, aurinkokeräimet sekä suuri varaava tulisija. Tiivistä taloa voidaan kesäaikaan tarvittaessa jäähdyttää maalämpökaivon avulla.
NIBE lämmitysjärjestelmän vuotuinen lämpökerroin eli COP on aurinkojärjestelmän avulla jopa 6-7. NIBE VPAS on kaksoisvaippavaraaja, joka voidaan liittää lämpöpumpun lisäksi myös esimerkiksi aurinkokeräimiin. Varaajassa on samassa paketissa niin lämmitys- kuin käyttövesivaraajakin. Katolla on 80 m² aurinkopaneeleja sähkön tuotantoon sekä 6 m² aurinkokeräimiä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Kesäisin ylimääräinen aurinkoenergia voidaan syöttää sähköverkkoon tai lämpökaivoon.
Hybridijärjestelmä mahdollistaa energian tuottamisen aina edullisimmalla tavalla. Esimerkiksi käyttövesi ja kosteat tilat lämpenevät kesäaikaan aurinkokeräimien avulla, ja sydäntalvella varaava takka täydentää maalämpöä. Energiankulutusta seurataan tarkasti, jotta tiedetään, paljonko energiaa saadaan tuotettua ja mihin se kulutetaan.

Ohjaa helposti myös etänä

NIBE maalämpöpumppujen tarkkaileminen ja ohjaaminen on edistyksellisen värinäytön ja helppokäyttöisen valikkojärjestelmän ansiosta helppoa. Maalämpöpumpun toimintaa voi myös ohjata etänä NIBE Uplink™ -palvelun avulla. NIBE Uplink™ -palvelun avulla tarkistat helposti verkon kautta kiinteistösi lämmityksen tilan. Mahdollisen häiriön tapahtuessa saat lisäksi heti ilmoituksen sähköpostiisi.

Kattavaa lisäturvaa

Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen nyt NIBETURVAn. Se korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun kotivakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen mahdollisesta vahinkotapauksesta. Lisäturva on käytössä kuusi vuotta ja senkin jälkeen vakuutusta on voi pidentää vuosittain aina kymmeneen vuoteen saakka.
 
Julkaistu
7.7.2014