Arkeen luksusta onnistuneella keittiöremontilla

Koko asuntoa ei tarvitse vaihtaa, kun haluaa parantaa kodin viihtyisyyttä ja perheen elämänlaatua. Pelkästään keittiöremontti voi riittää. Asunnon omistaja oli päättänyt, että ei lähtisi remontoimaan keittiötä vanhan keittiön mukaiseksi vaan heti alkumetreillä ottaisi avuksi alan ammattilaisen, joka näkee tilan mahdollisuudet ulkopuolisin silmin.

Tilaa maksuton esite!

Keittiöstä ja sen suuresta ruokapöydästä muodostui entistä keskeisempi ja tärkeämpi osa koko kotia keittiöremontin jälkeen.Keittiöstä ja sen suuresta ruokapöydästä muodostui entistä keskeisempi ja tärkeämpi osa koko kotia keittiöremontin jälkeen.

Keittiön suunnittelu

Illanistujaisissa sisustamista ja kokkaamista harrastava Leena kysyi ohimennen ystävältään, Espoon Keittiömaailman sisustus- ja keittiösuunnittelija Merita Wiedmeriltä rehellistä mielipidettä kotinsa keittiöstä. Yllättäen Merita kyseenalaisti keittiön ja eteiskäytävän välisen seinän tarpeellisuuden ja ehdotti keittiöremonttia.

Jo seuraavana päivänä Leenan aviomies Jouni lähetti rakentamansa puutalon pohjapiirustukset Meritalle Espoon Keittiömaailmaan. Perheen tärkeimmäksi toiveeksi nousi suuri ruokapöytä ja riittävästi oleskelutilaa sen ympärillä. Toiveena oli myös, että keittiössä olisi paljon työpöytätasoa ja säilytystilaa.

Seuraavalla tapaamisella Leena ja Jouni tutustuivat Meritan 3D-suunnittelu-ohjelmalla tekemiin keittiövaihtoehtoihin. Saarekkeen kokoa ja muotoa sekä ruokailupöydän sijaintia vaihtelemalla Merita havainnollisti tilan mahdollisuuksia ja mittasuhteita. ”Kun syntyy luottamuksellinen suhde keittiösuunnittelijaan ja -toimittajaan, on helppoa antaa suunnittelijan viedä ja tehdä päätöksiä ehdotusten pohjalta.”, Jouni toteaa.

Keittiö ennen.Keittiö ennen.
Vanhan keittiön väliseinä koettiin täysin tarpeettomaksi.Vanhan keittiön väliseinä koettiin täysin tarpeettomaksi.

Positiivisia kokemuksia keittiöremontista

Pihan kunnostustöiden ja alkavan golfkauden vuoksi keittiöremontti siirrettiin suosiolla syksyyn. Jouni oli päättänyt tehdä talonsa remontin ja asennustyöt kokonaan itse. Lvi-alan ammattilaisen ja yrittäjän kokemuksella hän aikataulutti remontin eri työvaiheille riittävästi aikaa.

Keittiön asennusta edeltäviin remonttitöihin mm. purkuun, lvi- ja sähkötöihin ja alakerran lattia- ja kattopintojen uusimiseen ja kunnostukseen Jouni varasi noin viikon aikaa.

Kun keittiö toimitettiin syyskuun lopussa, kannettiin kalusteet suoraan sisään. Tavaraa oli todella paljon. Jounin mukaan toimitus ei olisi voinut onnistua paremmin, mutta ”muutama viinipullo olisi voinut tulla toimituksen mukana”. Tärkeää oli myös, että keittiön kalusteet toimitettiin valmiiksi kasattuina ja varusteltuina.

Osina toimitettuna tavaraa olisi ollut kappalemääräisesti jo liian paljon. ”Haasteita voi etsiä ihan muualtakin elämässä kuin keittiöremontista”, Jouni toteaa. Kaiken kaikkiaan remontti ja kalusteasennus sujuivat erittäin hyvin, ja remontti valmistui marraskuun lopussa. Jounilla oli remontoijaksi paljon alan osaamista. Mikäli itsellä ei ole kokemusta ja aikaa, suosittelee hän koko projektin jättämistä Keittiömaailman hoidettavaksi.

Lue lisää keittiöremontin suunnittelusta!

Lopputulos on mieluisampi kuin osattiin etukäteen kuvitellakaan.Lopputulos on mieluisampi kuin osattiin etukäteen kuvitellakaan.
Keittiöksi valittiin A la Carte malliston Luce, kiiltävä kalvo-ovi ja keittiötasoiksi tahrautumattomat Silestone–kvartsikivitasot. 
 Saarekkeeseen sijoitettiin valkoinen, lasipintainen Whiteline monitoimiuuni, induktioliesi ja wokkikaasu.
Keittiöksi valittiin A la Carte malliston Luce, kiiltävä kalvo-ovi ja keittiötasoiksi tahrautumattomat Silestone–kvartsikivitasot. Saarekkeeseen sijoitettiin valkoinen, lasipintainen Whiteline monitoimiuuni, induktioliesi ja wokkikaasu.

Keittiöstä kodin keskipiste

Lopputulos on mieluisampi kuin osattiin etukäteen kuvitellakaan. Keittiöstä ja sen suuresta ruokapöydästä muodostui entistä keskeisempi ja tärkeämpi osa koko kotia. Leenan mielestä uuden keittiön ja ajanmukaisten kodinkoneiden myötä kokkailukin nousi myös aivan uudelle tasolle. Koko perhe ja ystävät nauttivat uudesta keittiöstä, ja kotona viihdytään entistä paremmin.

Mitä keittiöremontti maksoi?

Kalusteiden hinta: 8778 €
Koneiden hinta: 4209 €
Kivitasot: 5029 €
Puutasot: 512 €
Valaistus: 306 €
Välitilalasit: 750 € (asennettuna)
Yhteensä: 21 830 €

Asennuksen hinta Keittiömaailman toteuttamana olisi ollut:
Keittiön + väliseinän purku: 450 €
Sisäänkanto: 275 €
Asennus: 2300 €
Sähkötyöt arvio: 900-1900 €
Putkityöt arvio: 400-500 €

Kohteen kalustesuunnitelma: Espoon Keittiömaailman myymäläpäällikkö, sisustus- ja keittiösuunnittelija Merita Wiedmer.

Tilaa maksuton esite!
 
Julkaistu
18.3.2015