Valvo pihapiiriä langattomasti

Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.

Liiketunnistin tuo paitsi turvallisuutta, myös säästöjä. Valot palavat vain silloin, kun niitä tarvitaan.Liiketunnistin tuo paitsi turvallisuutta, myös säästöjä. Valot palavat vain silloin, kun niitä tarvitaan.

Sijoita langaton tunnistin minne haluat

Langaton Vahti-Jussi 220 RF on liiketunnistin, joka hyödyntää radiosignaaleja, jossa tunnistinten ja ohjausyksikköjen toiminnot on hajautettu molempiin laitteisiin. Tunnistin voidaan asentaa minne tahansa, mutta mieluiten paikkaan, josta on mahdollisimman laaja esteetön näkymä. Tunnistin on paristokäyttöinen ja paristot kestävät normaalikäytössä jopa 5 vuotta.

Vahti-Jussi vastaanotin eli langaton tunnistusyksikkö ohjaa valaisimien lähellä olevaa vastaanotinta, johon tulee normaali 230V:n jännite. Tämä vastaanotin voidaan sijoittaa seinässä olevaan jako- tai kojerasiaan tai seinäpinnalla olevaan pintajakorasiaan. Laite hoitaa valojen sytyttämisen ja sammuttamisen tunnistimelta saadun ”käskyn” perusteella.

Valaise pihasi ja suojele kotiasi

Vahti-Jussi-liiketunnistimet asennetaan ulkoseinään joko suoralle seinälle, kattoon tai talon kulmaan erillisen kulma-asennusadapterin avulla. Tunnistimien valvonta-alue vaihtelee mallista riippuen 220-280 asteeseen ja se havaitsee liikkeen 16 metrin säteellä.

Voit liittää useita liiketunnistimia samaan aktivointiyksikköön. Näin katat koko piha-alueesi ja mahdolliset kuolleet kulmat. Pihaa voi valvoa myös laajemmalla kulmalla Vahti-Jussi 280 MasterLINE -tunnistimella.

Valojen sytyttyä ne voivat olla päällä 10 sekunnista 30 minuuttiin – aika on vapaasti säädettävissä. Liiketunnistimissa on myös hämäräkytkin, joten pihavalot eivät valoisana aikana turhaan syty. Liiketunnistimia on saatavissa eri väreissä, mm. valkoisena sekä alumiinin- ja antrasiitinvärisenä.

Ei kannata unohtaa, että liike- ja läsnäolotunnistimia käytetään myös sisätiloissa helpottamassa arjen sujumista. Ne pitävät valppaasti huolta useista tehtävistä eri puolella rakennusta. Tutustu koko ABB:n liike-ja läsnäolotunnistimien valikoimaan.

Tutustu

Kulma-adapterilla Vahti-Jussi®-liiketunnistimen saa kätevästi asennettua myös talon kulmaan, jolloin se valvoo kahta seinustaa. Saatavissa kaikissa väreissä.Kulma-adapterilla Vahti-Jussi®-liiketunnistimen saa kätevästi asennettua myös talon kulmaan, jolloin se valvoo kahta seinustaa. Saatavissa kaikissa väreissä.

Tärkeimmät Vahti-Jussin edut:

  • Tunnistusalue 220 tai 280 astetta, 16 metriä kaikkiin suuntiin
  • Helppokäyttöinen
  • Useita käteviä toimintoja, kuten toimintatilan valinta, hämäräkytkin, poiskytkentäviive ja lyhytpulssi
  • Automaattinen häiriöiden suodatus
  • Läsnäolosimulaatio
  • Asennustavat: seinäasennus, kallistettu seinäasennus, kattoasennus ja kulma-asennus
  • Värivalikoima: valkoinen, alumiini ja antrasiitti
  • Lisäominaisuudet: tunnistus maatasosta ja taustakentästä, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys ovesta ulos astuttaessa
  • Saatavissa langaton malli (RF) sekä malli KNX-taloautomaatioon.

Katso valikoima

Liiketunnistimilla toimiva pihavalaistus

Liiketunnistimilla toimivat pihavalot ovat erinomainen tapa lisätä sekä turvallisuutta että mukavuutta pimeneviin talvi-iltoihin. Kun päivät lyhenevät valaistus nousee entistä tärkeämpään rooliin, erityisesti ulkotiloissa. Tässä muutamia syitä, miksi liiketunnistimilla varustetut pihavalot voivat olla erinomainen valinta.

Turvallisuus: Pimeässä liikkuminen voi olla hankalaa ja jopa vaarallista. Liiketunnistimilla varustetut pihavalot havaitsevat liikkeen ja syttyvät automaattisesti, kun joku lähestyy. Tämä luo turvallisen valaistun alueen, joka auttaa välttämään kaatumisia ja kompurointeja.

Energian säästö: Liiketunnistinvalot syttyvät vain tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että valot eivät ole päällä turhaan ja energiaa säästyy. Erityisesti talvi-illoissa, kun valaistusta tarvitaan enemmän, tämä voi merkittävästi vähentää sähkönkulutusta.

Helppo navigointi: Liiketunnistimilla varustetut pihavalot auttavat luomaan selkeän reitin, kun liikut ulkona pimeässä. Olipa kyse talon pihasta, käytävästä tai terassista, voit liikkua turvallisesti valaistulla alueella.

Turvallisuudentunne: Hyvin valaistu piha tai puutarha luo turvallisuudentunnetta niin asukkaille kuin vierailijoillekin. Liiketunnistinvalot voivat myös toimia varoitusmerkkinä mahdollisille tunkeilijoille.

Räätälöitäviä toimintoja: Monissa liiketunnistinvaloissa on säätömahdollisuuksia, kuten valonvoimakkuuden ja päälläoloajan säätö. Tämä mahdollistaa valojen toiminnan räätälöinnin omiin tarpeisiin sopivaksi.

 
Julkaistu
9.6.2014