Valvo pihapiiriä langattomasti

Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.

Sijoita langaton tunnistin minne haluat

Langaton Vahti-Jussi 220 RF on liiketunnistin, joka hyödyntää radiosignaaleja, jossa tunnistinten ja ohjausyksikköjen toiminnot on hajautettu molempiin laitteisiin. Tunnistin voidaan asentaa minne tahansa, mutta mieluiten paikkaan, josta on mahdollisimman laaja esteetön näkymä. Tunnistin on paristokäyttöinen ja paristot kestävät normaaliköytössä jopa 5 vuotta.

Vahti-Jussi vastaanotin eli langaton tunnistusyksikkö ohjaa jossain valaisimien lähellä olevaa vastaanotinta, johon tulee normaali 230V:n jännite. Tämä vastaanotin voidaan sijoittaa seinässä olevaan jako- tai kojerasiaan tai seinäpinnalla olevaan pintajakorasiaan. Se on itse asiassa se laite, joka hoitaa valojen sytyttämisen ja sammuttamisen tunnistimelta saadun ”käskyn” perusteella.

Liiketunnistin tuo paitsi turvallisuutta, myös säästöjä. Valot palavat vain silloin, kun niitä tarvitaan.Liiketunnistin tuo paitsi turvallisuutta, myös säästöjä. Valot palavat vain silloin, kun niitä tarvitaan.

Valaise pihasi ja suojele kotiasi

Vahti-Jussi-liiketunnistimet asennetaan ulkoseinään joko suoralle seinälle, kattoon tai talon kulmaan erillisen kulma-asennusadapterin avulla. Tunnistimien valvonta-alue vaihtelee mallista riippuen 220-280 asteeseen ja se havaitsee liikkeen 16 metrin säteellä.

Voit liittää yhteen Vahti-Jussi aktivointiyksikköön useita Vahti-Jussi 220 WaveLINE -tunnistimia. Näin katat koko piha-alueesi ja mahdolliset kuolleet kulmat. Pihaa voi valvoa myös laajemmalla kulmalla Vahti-Jussi 280 MasterLINE -tunnistimella.

Valojen katkaisuaika on säädettävissä, valot voivat olla päällä päällekytkennästä 10 sekunnista 30 minuuttiin. Liiketunnistimissa on myös hämäräkytkin, joten pihavalot eivät valoisana aikana turhaan syty. Liiketunnistimia on saatavissa eri väreissä, mm. valkoisena sekä alumiinin- ja antrasiitinvärisenä.

Ei kannata unohtaa, että liike- ja läsnäolotunnistimia käytetään myös sisätiloissa helpottamassa arjen sujumista. Valppaasti ne pitävät huolta useista tehtävistä eri puolella rakennusta. Tutustu koko ABB:n liike-ja läsnäolotunnistimien valikoimaan.

Tutustu

Kulma-adapterilla Vahti-Jussi®-liiketunnistimen saa kätevästi asennettua myös talon kulmaan, jolloin se valvoo kahta seinustaa. Saatavissa kaikissa väreissä.Kulma-adapterilla Vahti-Jussi®-liiketunnistimen saa kätevästi asennettua myös talon kulmaan, jolloin se valvoo kahta seinustaa. Saatavissa kaikissa väreissä.

Tärkeimmät edut:

  • Tunnistusalue 220 tai 280 astetta, 16 metriä kaikkiin suuntiin
  • Helppokäyttöinen
  • Useita käteviä toimintoja, kuten toimintatilan valinta, hämäräkytkin, poiskytkentäviive ja lyhytpulssi
  • Automaattinen häiriöiden suodatus
  • Läsnäolosimulaatio
  • Asennustavat: seinäasennus, kallistettu seinäasennus, kattoasennus ja kulma-asennus
  • Värivalikoima: valkoinen, alumiini ja antrasiitti
  • Lisäominaisuudet: tunnistus maatasosta ja taustakentästä, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys ovesta ulos astuttaessa
  • Saatavissa langaton malli (RF) sekä malli KNX-taloautomaatioon.

Katso valikoima
 
Päivitetty
17.11.2021