Aurinkoenergialla lämpöä kotiin

Aurinkoenergia kiinnostaa yhä useampia kotitalouksia ja yrityksiä. Kaikki aurinkoenergiaan siirtymiseen liittyvät asiat, kuten toimitus, lupa-asiat ja asennus hoituvat Fortumin kautta yhdestä ja samasta paikasta. Siksi aurinkoenergiaan siirtyminen on vaivatonta.
fortum_aurinko

Tuota itse oma sähkösi Fortum Aurinkopaketilla

1. Näppärän aurinkoinvestointilaskurimme avulla voit testata talosi aurinkosähkön tuotantomahdollisuutta.

2. Fortum auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivan paketin. Ilmoitettuasi meille kiinnostuksestasi soitamme sinulle sopiaksemme ajan kotikäynnille, jonka aikana käymme yhdessä läpi käytännön asiat.

3–4. Toimitus ja asennus tapahtuvat sinulle sopivaan aikaan. Fortum auttaa sinua täyttämään tarvittavat sähköntuotantoa koskevat ilmoituslomakkeet sähköyhtiötäsi varten ja opastaa sinua laitteiston käyttöön.

5. Sähköverkkoyhtiösi vastaa sähkömittarisi vaihtamisesta sellaiseksi, että se rekisteröi sekä sähkön tuotannon että kulutuksen, mikäli sinulla ei jo ole tällaista. Aurinkopaneelijärjestelmää ei voi kytkeä päälle ennen kuin sähköverkkoyhtiösi on vaihtanut sähkömittarisi oikeanlaiseksi.

6. Paketti sisältää vaihtosuuntaajan, jonka avulla voit seurata tuottamasi sähkön määrää.

7. Voit halutessasi myydä Fortumille tuottamasi sähkön, jota et itse tarvitse – se käy helposti, sillä Fortum hoitaa käytännön asiat.

Aurinkoenergialla käyttöveden lämmitys

Kellokoskella asuva Eeva-Liisa Nieminen voitti Fortumin Habitare 2012 –messuarvonnassa kotiinsa valmiiksi asennetun Fortum Aurinkopaketin. Koska Fortumin pakettiin kuuluu myös asennus, Niemisen ei tarvinnut tehdä muuta kuin katsella ja ihailla asennustyötä.
Aurinkoenergiassa paneelien energiantuotantoon vaikuttavat ennen kaikkea varjottomuus, ilmansuunta ja asennuskulma. Optimaalisessa tilanteessa aurinkopaneelit suunnataan Suomessa etelään noin 45 asteen kulmassa. Länteen tai itään suunnattuina paneelit menettävät noin 20 % energiantuottotehostaan.
Paneelien energiantuotantoa voi seurata reaaliaikaisesti seurantalaitteen avulla tietokoneen ruudulta tai invertterin näytöltä. Lukemahistoria on seurattavissa tunnin, päivän, viikon ja vuoden tarkkuudella.

Niemisen omakotitalon vesi lämpiää nyt itse tuotetulla aurinkosähköllä. Käyttöveden voit myös lämmittää aurinkolämpökeräimillä. Lue lisää! Taloissa, joissa on varaava vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, aurinkolämpöä voidaan hyödyntää käyttöveden lisäksi myös huonetilan lämmitykseen.

Tiesitkö tämän aurinkosähköstä?

  • Maailman aurinkosähkökapasiteetti oli vuoden 2013 lopussa noin 140 GW, josta 80 GW oli Euroopassa
  • Maailmassa asennettiin vuonna 2013 36 GW lisää aurinkosähköä, josta 11 GW Euroopassa
  • Euroopassa on viime vuosina asennettu aurinkosähköä yhtä paljon kuin kaikkea muuta sähkön tuotantokapasiteettia yhteensä
  • Saksassa asennettiin 3,5 GW (kapasiteetti 36 GW) vuonna 2013
  • Saksassa ja Italiassa tuotetaan vuonna 2014 noin 6-7 % sähkön kulutuksesta aurinkosähköllä
  • Suomessa on asennettu noin 10 MW aurinkosähköä ja suurin osa näistä on mökkijärjestelmiä, joita ei ole liitetty sähköverkkoon


Lisätietoa Fortum Aurinkopaketista

Jätä yhteydenottopyyntö!
Helsingin Kulttuurisauna varustettiin 2012 Fortum Aurinkopaketilla.Helsingin Kulttuurisauna varustettiin 2012 Fortum Aurinkopaketilla.

Aurinkoenergiaratkaisun tilaaminen on helppoa

Helsingin muotoilupääkaupunkivuoden 2012 kunniaksi avattu Kulttuurisauna on myös varustettu Fortum Aurinkopaketilla.

”Yritysten kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan kasvaa jatkuvasti. Investoinnit maksavat itsensä ajan myötä takaisin ja lisäksi yritys saa aurinkoenergian tuottamisesta imagohyödyn”, Olli-Pekka Raatikainen Fortumilta kertoo.

Fortumilla on avaimet käteen –ratkaisuja myös pientaloille. Kerro mitä haluat, me hoidamme loput.

Jätä yhteydenottopyyntö ja kysy lisää Fortum Aurinkopaketista
 

Aurinkoenergian omatuottajaksi ryhtyminen on helppoa, sillä Fortum Aurinkopaketti sisältää kaiken mitä tarvitset. Pakettiin sisältyy aurinkopaneelilaitteisto, kartoituskäynti, kuljetus, asennus ja käyttöönoton opastus.Aurinkoenergian omatuottajaksi ryhtyminen on helppoa, sillä Fortum Aurinkopaketti sisältää kaiken mitä tarvitset. Pakettiin sisältyy aurinkopaneelilaitteisto, kartoituskäynti, kuljetus, asennus ja käyttöönoton opastus.
 
Julkaistu
11.8.2014