Lattialämmitys soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen

Lattialämmitys on erinomainen ratkaisu niin uudis- kuin korjausrakentajallekin. Lattialämmitystä voidaan pitää huoneen ainoana lämmön lähteenä tai vaihtoehtoisesti lisälämmitysmuotona, sillä juuri lattialämmityksen avulla saadaan tuotettua lämpöä tasaisesti koko tilaan. Devi lattialämmitysjärjestelmä on taloudellisin vähän energiaa kuluttavista järjestelmistä.

Sopii niin saneeraus- kuin uudiskohteeseen

Lattialämmitys on ihanteellinen ratkaisu niin saneerauskohteissa kuin uudisrakennuksissakin. Saneerauskohteissa valintaan toki vaikuttaa myös se, onko asunnossa ennestään lämmitysmuotona vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä vai sähkölämmitysjärjestelmä. Oletko siis rakentamassa uutta taloa vai remontoitko keittiön tai kylpyhuoneen?

Miellyttävää lämpöä kotiisi lattialämmityksen avulla.Miellyttävää lämpöä kotiisi lattialämmityksen avulla.

Asennus- ja eristelevy sopii uuteen ja vanhaan kohteeseen

Devi lattialämmitysjärjestelmä on helppo asentaa esimerkiksi Devicell™ asennus- ja eristelevyä käyttämällä. Devicell™ levyt voidaan asentaa kuivaan tilaan suoraan laminaatin, parketin tai puulattian alle. Asennus- ja eristelevyn ansiosta itse lattialämmityksen asentaminen on helppoa ja nopeaa, sillä erillisiä tasoitevaiheita ei ole. Koko asennusprosessi voidaan suorittaa jopa yhden päivän aikana!

Devicell™ asennus- ja eristelevyt soveltuvat uudisrakentamiseen sekä remonttikohteeseen. Levyt on mahdollista asentaa esimerkiksi vanhalle betonipinnalle tai vaikka uuden rossipermantoisen lattian lattiajuoksujen väliin.

Devicell™ levy

Devicell™ levyt ovat kooltaan 50 cm x 100 cm olevia helposti käsiteltäviä, 13 mm vahvoja levyjä. Levy koostuu alapuolisesta, 12 millimetrin paksuisesta lämpöä eristävästä EPS eristelevystä ja yläpuolisesta, lämpöä heijastavasta noin 1 millimetrin vahvuisesta alumiinilevystä. Levyn rakenne mahdollistaa lämmön tasaisen jakautumisen lattiaan ja pitää samalla huoneilman miellyttävänä. Lämpö ei pääse menemään hukkaan, sillä eriste eristää alapuolen lämpöhäviötä tehokkaasti ja samalla alumiini heijastaa lämpöä ylöspäin.

Devicell™ levyjen pakkauskoot ovat 2 m², 5 m² sekä 50 m². Levyille soveltuvia lämpökaapeleita ovat DEVIflex™ 10T (10 W/m) ja DEVIflex™ 6T (6 W/m). DEVIflex™ 6T kaapelilla saadaan tehoa 60 W/m². Kaapeli on suunniteltu varta vasten matalaenergia taloja varten. Yhdelle neliölle levyjä menee 10 metriä lämpökaapelia. Tällöin lattian neliötehoksi muodostuu 100 W/m², jolla saavutetaan ihanteellinen lämmitysteho parketti- ja laminaattipintaisille lattioille.
devicell™ asennus- ja eristelevyt on asennettu juoksujen väliin.devicell™ asennus- ja eristelevyt on asennettu juoksujen väliin.

DEVIdry™ lämmityselementti

DEVIdry™ lämmityselementtiä voidaan käyttää remontoitaessa ja saneerattaessa huoneistoja, taloja ja kellareita. Lämmityselementti on mahdollista asentaa rikkomatta tai purkamatta nykyistä lattiarakennetta, joka säästää sekä aikaa että vaivaa.

Devidry™ lämmityselementti soveltuu puu- ja betonirakenteisiin lattioihin. Tuleva lattiapinnoite voi olla parketti tai laminaatti aina paksuudeltaan 22 mm asti. Tuote soveltuu myös kokolattiamaton sekä muovimaton alle asennettavaksi.

Jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä.Jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä.
Lämmityselementin rakennekorkeus on vain 8 mm + pintamateriaali. Lämmityselementti koostuu useammasta kerroksesta, joilla jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä. Kerrosten ansiosta saat kerralla lämmityselementin sekä alustan parketti- ja laminaattilattioille sekä kokolattia- ja muovimatoille.

Tutustu, miten Devidry™ lämmityselementti asennetaan

VIDEO/Esitys ei ole käytettävissä
_

Lattialämmitys on mukavuustekijä

Toimivassa sisustuksessa harkitut yksityiskohdat korostuvat ja toiminnallisuus on huipussaan. DEVI-lattialämmitysjärjestelmä antaa sisustamiselle vapauden, sillä sisustusta rajoittavia pattereita tai putkistoja ei ole. Lattialämmitys sijoitetaan lattiapinnan alle, joten sisustamiselle ja kalustamiselle ei ole lämmityksen taholta esteitä.

Lattialämmityksen avulla poistuu myös vedon tunne ja asuintilat tuntuvat miellyttävän lämpimiltä, vaikka todellisuudessa huoneessa olevaa lämpötilaa olisi pudotettu. Devi lattialämmitysjärjestelmä tuottaa lämpöä lattiassa; jaloille ja koko vartalolle miellyttävää lämpöä. Jalkojen ollessa lämpimässä, tuntuu olo muutenkin lämpimältä, vaikka huoneen lämpötila laskisikin katonrajaa kohti mentäessä. Perinteisessä patterilämmityksessä lämmin ilma nousee ylös ja pysyttelee katon rajassa kunnes jälleen jäähtyneenä painuu takaisin kohti lattiapintaa. Näin syntyy vedon tunne.

Ei enää vedontunnetta jaloissa.Ei enää vedontunnetta jaloissa.

Sähköinen lattialämmitys?

Sähköisen lattialämmityksen avulla tuot kotiisi lämpöä tasaisesti. Lattialämmityksen hyvänä ominaisuutena on, että jalkojen ollessa lämpimässä, tuntee ihminen muutenkin olevansa lämpöisessä tilassa.
Sähköisellä lattialämmityksellä on kolme erityistä etua:

Sähköinen lattialämmitysjärjestelmä on erinomainen ratkaisu saneerauskohteisiin: se ei vaadi vanhan lattian irrottamista ja vie vain vähän tilaa, sillä saneeraustuotteet on suunniteltu erittäin ohuiksi. Ohutrakenteisen lämpömaton alapinnassa on valmiiksi asennettuna liimapinta, joten Devimat-lämpömatto voidaan painaa vanhaan lattiapintaan suoraan kiinni.

Mikäli et halua pitää lämmitystä päällä jatkuvasti, on silloinkin sähköinen lattialämmitys sinun ratkaisusi. Koska sähköisen lattialämmityksen kaapelit tai lämpömatto sijaitsee suoraan lattian pintamateriaalin alla, lämpenee lattiapinta nopeasti ja tehokkaasti. Sähköisen lattialämmityksen voit myös yhdistää edistyksellisiin ajastimiin, joiden avulla voit lämmittää lattiaan juuri silloin kun tarvitaan – tämä on energiatehokasta ja ympäristöystävällistä.

Sähköinen lattialämmitys on yksinkertaisempi lämmitysmuoto: se on helppo suunnitella, hankinta- ja asennuskustannukset ovat alhaisemmat ja se on huoltovapaa ratkaisu.
 
Julkaistu
21.7.2014