• Etusivu
  • Rakentaminen

Sadevesi- ja salaojajärjestelmät kuntoon sekä kotona että mökillä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.01.2016
20145_39407.jpg

Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaminen on ikuista kiinteistön ylläpitoa. Kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä asumuksesi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa. Harvalla on varaa remontoida taloaan juuri silloin, kun tarve on suurin.

20145_39408.jpg

Rännit ja syöksyt kunnossa?

Sadevesien poisto ja salaojajärjestelmän kunnollinen toiminta pitävät talon perustukset kuivana. Samalla toimiva järjestelmä ei rasita pihaa liialla kosteudella.

Kourut, jotka keräävät hallitusti kattovedet pois katoilta ja rännit, jotka hallitusti tuovat vedet sadevesijärjestelmään ovat julkisivun ja perustuksen suoja. Kattovedet ajautuvat sinne, minne kuuluukin eikä pääse tekemään tuhojaan julkisivun alareunassa ja rakennuksen vieruksessa. Rännit ja kourut paikalleen asennettuna maksaa noin 3.000 euroa.

Salaojat - onko niitä?

Kun sadevesijärjestelmä laitetaan kuntoon, on hyvä tarkastaa salaojien kunto. Sadevedet johdetaan katolta sadevesijärjestelmään maan alle, josta vesi edelleen jatkaa matkaansa kunnan viemäriverkostoon. Kun sadevesijärjestelmä on kaivettava maahan, sieltä joko löytyy tai ei salaojat.

Salaojan tehtävänä on pitää perustukset kuivana maasta kapillaarisesti nousevasta vedestä. Perustus toimii talon jalkoina - kuivat jalat pitävät rakennuksen osaltaan terveinä. Kun sadevesijärjestelmän remontti tehdään, salaojat on hyvä vetää talon ympäri, jos niitä ei vielä ole. Yhdellä kaivannolla kahdet putket ja rakennus kuivaksi.

Paitsi kotona, myös mökillä taivaalta tuleva vesi on hyvä hoitaa pois mökin vierustalta. Mökille mennään rentoutumaan eikä surkuttelemaan työleirin oloista tonttia. Kun sadevedet laittaa kerralla järjestykseen, taas on yksi huoli pois.

Salaojitus ja sadevesiviemäröinti teetettynä maksaa noin 9.000 euroa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20082_8624.jpg
Langaton ohjaus ilmanvaihtoon
Vallox Oy toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille langattoman ilmanvaihdon ohjausjärjestelmän. Ilmanvaihtokoneen ja ohjaimen välillä ei tarvita enää kaapelointia ja ilmanvaihtoa voi ohjata kätevästi kaukosäätimellä mistä tahansa asunnon tilasta. Kodin musiikki- ja tv-laitteista tuttu langattomuus on siirtynyt Valloxin tuotekehitystyön ansiosta myös ilmanvaihtoon. Säädön vaivattomuus varmistaa entisestään myös koko ajan tarpeen mukaisen ilmanvaihdon, mikä edelleen parantaa ilmanvaihdon energiatehokkuutta ja asumisviihtyisyyttä. Langattoman säädön ansiosta ilmanvaihto on entistä helpompi ottaa käyttöön rakentamisen loppuvaiheessa. Asennustyöt nopeutuvat, kun sähkötöitä ei enää tarvita ohjaimen ja koneen välisten yhteyksien toteuttamiseen.Langattomalla säätimellä ilmanvaihtoa voidaan säätää juuri haluttuna hetkenä ja mistä tahansa asunnon tilasta. Toimintasäde kattaa normaalit omakotitalot, ja radioaallot kulkevat myös seinien läpi. Ohjaimet on identifioitu, jolloin tietty ohjain ohjaa vain haluttua ilmanvaihtokonetta.
20172_48235.jpg
Remontoi kotisi energiatehokkaaksi
Vanhan talon nykyaikaistaminen energiatehokkaaksi vaatii korjaustoimenpiteitä erityisesti lämmöneristyksen osalta. Ulkovaipan tiiveys on keskeisessä osassa, kun halutaan vähentää energiakulutuksen tarvetta. Uusittu lämmöneristys, ikkunat ja ovet parantavat rakennuksen energialuokkaa ja laskevat siten asumiskustannuksia. Eri aikakausien "tyyppitaloille" on olemassa omat korjausratkaisunsa.
20114_25478.jpg
Koneet vuokraamosta
Ramirent on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Haluamme olla asiakkaidemme ensimmäinen valinta koneita työmaalle hankittaessa.Asiakas saa halutessaan perinteisen konevuokrauksen lisäksi Ramirentiltä myös suunnittelu- ja asennuspalvelun. Asiakkaan työmaakohtainen tarve kartoitetaan tapauskohtaisesti ja eri ratkaisuvaihtoehdot käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa.Vuokraa kone Jäsentukun kautta
20141_37664.jpg
Oma koti kennoharkoista
Porotherm-kennoharkkotalo on rakenteeltaan yksinkertainen – vain kennoharkko ja molemmille puolin tuleva pinnoite tai vaihtoehtoisesti kennoharkko ja julkisivumuuraus.
20149_40867.jpg
Rossipohjan lisäeristys vanhoissa taloissa
Ryömintätilan eristys korjataan lisäeristämälläRyömintätilallisen, tuulettuvan alapohjan tai rossipohjan, mitä nimistä nyt käytetäänkään, lisäeristäminen kannattaa mahdollisuuksien mukaan. Tärkeimpänä syynä voi olla vetoisuuden tunne, joka saattaa johtua huonosta ilmatiiviydestä kyseisessä alapohjarakenteessa. Ilmatiiviyden (höyrynsulkukalvo, ISOVER Vario® Xtra) parantaminen onkin erittäin tärkeää rossipohjaa lisäeristettäessä, jotta alapohjarakenne saadaan toimimaan lämpö- ja kosteusteknisesti paremmin ja lisäeristämisestä on energiatehokkuudenkin kannalta hyötyä.Useimmiten tuulettuvissa alapohjarakenteissa (nk. rossipohja) on käytetty mineraalivillaa tai puukuitueristettä eristeenä ja tuulettuvaa ryömintätilaa vasten on tuulensuojalevy tai vastaava, jotta ilmavirran pääsy eristeeseen saadaan estettyä. Energiatehokkuuden kannalta alapohjan lisäeristämisellä ei välttämättä saada yhtä suuria hyötyjä kuin yläpohjan taikka seinien lisäeristämisellä, vaikkakin asumisviihtyvyyteen alapohjan lisäeristyksellä saattaa olla suurikin vaikutus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton