Liimavaahto kiinnittää routaeristeet perustukseen, rakennuslevyt seiniin ja kattoon

Liimavaahto kiinnitykseen, kun laasti ja liima ei käy

Levyjen kiinnitys saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Nyt levyjen kiinnitykseen on tullut helppo ja yksinkertainen tuote, Tytan Professional O2 STYRO753 E/B1 PU -liimavaahto.

Liimavaahto soveltuu vaahtopolystyreenistä valmistettujen tuotteiden (EPS ja XPS) asentamiseen sisä- ja ulkotiloissa sekä liikuntasaumojen täyttämiseen. Tuotteella on paloluokitus B1 (DIN 4102) ja se on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien vaahtopolystyreenille tarkoitettujen käytettävissä olevien ulkopuolisten lämmöneristyksen komposiittijärjestelmien (ETICS*) kanssa.
* Ulkopuolinen lämmöneristyksen komposiittijärjestelmä (ETICS) vaahtopolystyreenille: liimavaahtoa käytetty Selenan direktiivien mukaisesti.

Liimavaahdon käyttöohjeet perustuksille

Kun liimavaahto laitetaan kiinnitettävään pintaan, pinnan on oltava tasainen, vakaa, kuiva sekä puhdas pölystä, tuhkasta, öljystä, kalkista ja rasvasta. Kiinnittyvyys on testattava olemassa oleville laasteille ja maalipinnoille. Jos seinän pinta on likainen, käsitellään se puhdistusaineella.

Ennen polystyreeniasennuksen aloittamista seinille/julkisivuille/perustukseen on välttämätöntä käyttää kiinnitystarvikkeita.

Pullo ravistetaan n. 30 s ajan. Pullon tuotto on parasta, kun pullo on huoneenlämpöistä.

Pistooli kierretään paikoilleen ja pullo pidetään ylösalaisin asentamisen aikana.

Jos eristelevyn vettähylkivässä pinnassa on epäpuhtauksia, pintaa pyyhitään hieman hankaamalla (lisää kiinnittyvyyttä).

Liimavaahto kiinnittyy bitumipohjaiseen vesieristykseen paremmin, kun märkään bitumiin sirotellaan hieman sokkelirouhetta.

Liimavaahto, käyttöohjeet perustuksille kuvasarjanaLiimavaahto, käyttöohjeet perustuksille kuvasarjana

Liimavaahdon käyttöohjeet seiniin

Noin 3 cm leveä juova asennetaan kiinnitettävän levyn pitkien sivureunojen suuntaisesti n. 2 cm:n etäisyydelle reunasta sekä 1 juova sivureunojen suuntaisesti keskelle levyä. Lyhyiden sivujen suuntaisesti asennetaan n. 3 cm leveä juova 25-30 cm etäisyydelle toisistaan.

Levy on asennetaan seinään ja painetaan 5 min kuluttua kevyesti kiinnityspintaa päin. Tarkistetaan levyn tasaisuus vatupassilla. Kiinnitetyn levyn tasaisuutta voidaan korjata 15 min sisällä asennuksesta.

Liimavaahdolla täytetään myös välit, joita saattaa tulla eristelevyjen väliin. Näin poistetaan kylmäsillat.

Liimavaahdon käyttölämpötila kattoasennuksessa on 0°- +30°C. Sääolosuhteiden ollessa epäsuotuisia (kova tuuli, sade jne) on käytettävä rakennustelineiden sääsuojia. Mekaanisten ankkureiden on oltava ETICS-järjestelmän mukaiset.

Liimavaahto, käyttöohje seinille kuvasarjanaLiimavaahto, käyttöohje seinille kuvasarjana

Liimavaahdon käyttöohjeet katoille

Noin 3 cm leveä juova asennetaan kiinnitettävän levyn pitkien sivureunojen suuntaisesti n. 2 cm:n etäisyydelle reunasta sekä 1 juova sivureunojen suuntaisesti keskelle levyä. Lyhyiden sivujen suuntaisesti asennetaan n. 3 cm leveä juova 25-30 cm etäisyydelle toisistaan.

Levy on asennetaan kattoon ja painetaan 5 min kuluttua kevyesti kiinnityspintaa päin. Tarkistetaan levyn tasaisuus vatupassilla. Kiinnitetyn levyn tasaisuutta voidaan korjata 15 min sisällä asennuksesta. Seinän ja levyn välisen etäisyyden ollessa enemmän kuin 2 cm suositellaan lisälevyn (1 cm) asentamista. Ikkuna- ja oviaukkojen ylityksissä on levyä tuettava, kunnes sauma on kuivunut (15-30 min).

Pistooli puhdistetaan Tytan Professional Cleaner -puhdistusaineella käytön jälkeen.

Liimavaahto, käyttöohjeet kuvasarjana katoilleLiimavaahto, käyttöohjeet kuvasarjana katoille
 
Julkaistu
5.5.2014