Kun remontoit, muista sähköt! Pintaremontissakin on paljon tehtävissä.

Remontin yhteydessä on hyvä päivittää myös kodin sähköistys

Saneerattaessa koti muutetaan nykyaikaiseksi ja toimivaksi. Myös pienemmän remontin yhteydessä on mahdollista tehdä päivityksiä kodin sähkötoimintoihin. Usein olemassa olevat pistorasiat ja kytkimet ovat aikansa eläneitä ja väärissä paikoissa, ja ainakin pistorasioita on tunnetusti aina liian vähän.

Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Kytkimien ja pistorasioiden ilme vaihtuu helposti Jussista IMPRESSIVOksi

Helpoin pintaremontti sähkökalusteille saadaan tehtyä vaihtamalla kytkimistä ja pistorasioista pelkät muoviosat. Mikäli kodistasi löytyy Jussi-sarjan kalusteet, voit vaihtaa tilalle IMPRESSIVO®-pintaosat. IMPRESSIVO®-sarjassa on valittavana kolme perusväriä, ja niihin voidaan vapaasti yhdistellä erilaisia väripeitelevyjä axcent- ja carat®-sarjoista.
 

Jussista IMPRESSIVOksi. IMPRESSIVO®-sarjan värivaihtoehtoja on enemmän kuin kuvassa.Jussista IMPRESSIVOksi. IMPRESSIVO®-sarjan värivaihtoehtoja on enemmän kuin kuvassa.

Lisää pistorasioita!

Mikäli remontissa mennään seinärakenteisiin, on sähköistyksen saneerausmahdollisuudet hyvinkin laajat, ja asennukset voidaan toteuttaa uppoasennuksina, jolloin tuotteet asennetaan normaalisti seinän sisään. Pintaremontissakin pistorasioita voidaan helposti lisätä seinäpinnan päälle asennettuina käyttämällä valmiita pinta-asennuspistorasioita. Siisti asennusjälki saadaan käyttämällä listapistorasioita, jolloin johdot saa helposti piilotettua jalkalistan taakse.
 

Pinta-asennettavia pistorasioita löytyy useampaa mallia. IMPRESSIVO®-tuotteet ovat saatavilla myös sarjan perusväreissä valkoinen, alumiini ja antrasiitti.Pinta-asennettavia pistorasioita löytyy useampaa mallia. IMPRESSIVO®-tuotteet ovat saatavilla myös sarjan perusväreissä valkoinen, alumiini ja antrasiitti.
Nurkkaan voidaan asentaa pistorasioiden lisäksi myös muita toimintoja, kuten esimerkiksi ajastimen, radion (kuvassa) tai USB-latausaseman.Nurkkaan voidaan asentaa pistorasioiden lisäksi myös muita toimintoja, kuten esimerkiksi ajastimen, radion (kuvassa) tai USB-latausaseman.
Pistorasioita voidaan lisätä lattianrajaan pinta-asennuksena eri tavoin.Pistorasioita voidaan lisätä lattianrajaan pinta-asennuksena eri tavoin.

Pintaan saadaan asennettua tavallisten maadoitettujen pistorasioiden lisäksi myös europistorasiat, kaksipaikkainen USB-laturi, antenni- ja RJ45-rasiat, kaiutinliittimet, VGA-pistorasia, USB- ja HDMI-tietoliikennerasiat sekä radio ja sen kaiuttimet.

Pistorasiat on mahdollista asentaa myös nurkkaan käyttämällä erillistä kulmapistorasiaa. Nurkka-asennus sopii erityisen hyvin esimerkiksi keittiön yläkaapistojen alle ja kodinhoitohuoneen välitilaan.

Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Latauspisteet mobiililaitteille

Remontin yhteydessä on usein järkevää lisätä pistorasioiden määrää. Paikkoihin, joissa usein ladataan mobiililaitteita, voidaan lisätä myös suoraan USB-latureita, jolloin laitteet saadaan helposti ladattua käyttämällä pelkkää USB-johtoa. Saatavissa on kaksipaikkainen USB-latausasema sekä malli, jossa maadoitetun pistorasian yhteydessä on yksi USB-paikka. Kaksipaikkaisen USB-latausaseman saa asennettuna myös pintakoteloon, esimerkiksi nurkkaan.
 

USB-latausasemalla ja –pistorasialla helppoa mobiililaitteiden latausta.USB-latausasemalla ja –pistorasialla helppoa mobiililaitteiden latausta.

Suojaa vesivahingolta

Kosteusvahti on laite, joka hälyttää havaitessaan kosteutta valvomallaan alueella. Se soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi esimerkiksi keittiössä tiskikoneen yhteydessä, tai vaikkapa lämminvesivaraajan kanssa. Kosteusvahti voidaan asentaa remontin yhteydessä uppoon tai pintaan, ja sen anturi sijoitetaan sellaiseen paikkaan, jossa se voi havaita vuodon mahdollisimman ajoissa. Anturi on erittäin herkkä havaitsemaan kosteutta, ja antaa heti sekä ääni- että valohälytyksen. Voidaan yhdistää KNX-järjestelmään.

Kosteusvahti on saatavissa sekä Jussi- että IMPRESSIVO®-kalustesarjoihin sopivana.Kosteusvahti on saatavissa sekä Jussi- että IMPRESSIVO®-kalustesarjoihin sopivana.
Ajastin voidaan asentaa remontin yhteydessä myös pintaan tai nurkkaan. Näin on mahdollista lisätä turvallisuutta kotiin.Ajastin voidaan asentaa remontin yhteydessä myös pintaan tai nurkkaan. Näin on mahdollista lisätä turvallisuutta kotiin.

Sähkölaitteiden ajastettu sammutus

Ajastimella varmistat yksinkertaisesti, ettei sähkölaite jää päälle tarvittavan käyttöajan jälkeen. Ajastimeen asetetaan ensin yksi valittavana olevista aika-asetuksista (15 min, 30 min, 1 h, 2 h, 4 h tai 8 h). Tämän jälkeen käyttö on yksinkertaista: Kun esimerkiksi kahvinkeittimen kanssa aika-asetus on 30 minuuttia, niin keitin saadaan kytkettyä päälle ajastimen nappia painamalla. Puolen tunnin jälkeen ajastin katkaisee laitteen sähköt, eikä kahvinkeitin näin voi jäädä vahingossa päälle.

Ajastin voidaan asentaa myös seinäpinnan päälle, joten sillä voidaan helposti lisätä kodin sähköturvallisuutta myös pintaremontin yhteydessä.

Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

 
Julkaistu
13.2.2017