Meille suunniteltu, taidolla toteutettu yksilöllinen Kastelli-talo

Esikoisen syntymän jälkeen Tiina ja Tero Mäkinen päättivät ryhtyä tositoimiin omakotiunelmansa toteuttamiseksi syksyllä 2009. Keväällä 2010 he löysivät Maskusta mieleisensä rinnetontin, jolle sopivaa taloa ryhdyttiin suunnittelemaan arkkitehdin kanssa. Haaveissa oli ennen kaikkea maisemaan sopiva talo – avara ja toimiva kokonaisuus, jossa ei olisi turhia hukkaneliöitä. Mäkiset halusivat paljon tilaa, etenkin keittiöön, josta haluttiin koko kodin sydän. Kastelli talojen joustavan rakentamistavan ansiosta perheen yksilöllisimmätkin toiveet saatiin toteutettua vaivattomasti ja laadukkaasti.

Tilaa veloitukseton Kastelli-talokirja

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Mäkisen Kastelli talo rakennettiin rinteeseen.Mäkisen Kastelli talo rakennettiin rinteeseen.

Arkkitehti neuvoi alusta asti

Arkkitehti Mikko Lindqvistin laatiman suunnitelman jälkeen kartoitettiin erilaisia toteutusvaihtoehtoja pitkästä tavarasta aina elementtirakentamiseen, kivitalosta puutaloon. Mielikuva Kastelli taloista oli entuudestaan positiivinen ja rakennusalalla työskentelevät tuttavat suosittelivat Kastellia laadukkaana ja luotettavana rakentajana. Kastellilta löytyi toimivimmalta tuntuva rakentamistapa arkkitehdin suunnitelman toteuttamiseksi. Mäkiset päätyivät puutaloon rapatulla pintaverhouksella kauppias Kari Lammervon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.
 

Keittiöstä haluttiin koko talon sydän. Onnistunut kokonaisuus suunniteltiin 
yhdessä Puustellin kanssa.Keittiöstä haluttiin koko talon sydän. Onnistunut kokonaisuus suunniteltiin yhdessä Puustellin kanssa.
Yläkerran tasanteelta avautuu hulppeat näkymät alakerran oleskelutiloihin. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat viihtyisän, yhtenäisen tilan.Yläkerran tasanteelta avautuu hulppeat näkymät alakerran oleskelutiloihin. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat viihtyisän, yhtenäisen tilan.

Toimitusvaihtoehtona lämmitysvalmis

Kastelli rakensi talon lämmitysvalmiiksi ja siitä urakkaa jatkoi oma kirvesmies. Pariskunta on erittäin tyytyväinen pohjaratkaisuun ja taloon kokonaisuudessaan. Rakentamisaika oli pariskunnalle mielekästä mutta työntäyteistä aikaa; päivätöiden jälkeen Tero suuntasi kulkunsa rakennustyömaalle siivoamaan ja Tiina kilpailutti hankintoja pienen Arttu-pojan hoitamisen ohessa. Lapsiperheen elämästä ei touhua puuttunut. Jälkikäteen Tiina on todennut, että olisi ollut mukava osallistua enemmänkin varsinaiseen rakentamiseen.

– Muutoin voisi ryhtyä rakentamaan uudestaan, mutta kun tämä on niin hyvä! naurahtaa Tiina.
 

Vihreä väri piristää harmaan ja valkoisen sävyjä useissa kodin tiloissa.Vihreä väri piristää harmaan ja valkoisen sävyjä useissa kodin tiloissa.
Wc:n tumma taso luo tyylikkään kotrastin valkoisille laatoille ja kaapin oville.Wc:n tumma taso luo tyylikkään kotrastin valkoisille laatoille ja kaapin oville.
Talon lisäksi pariskunta rakensi autotallin, johon suurin osa tarvikkeista hankittiin Kastelli-rakentajan Tukusta.

– Nopea palvelu ja ihania ihmisiä, kuvaa Tiina Rakentajan Tukun toimintaa.

Kastelliin Tiina on myös erittäin tyytyväinen ja suosittelee mielellään Kastelli talojen monipuolisia rakentamisvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Kesän aikana pariskunta jatkoi pihatöitä. Pergolat on saatu viimeisteltyä sekä rakennettu rappuset autotallin ja talon väliin. Pihaan tehdään myös kiveyksiä ja uusia istutuksia. Tiina ja Tero haluavat pihasta mahdollisimman helppohoitoisen ja siksi osa tontista jätetään luonnontilaan.

Luonnonläheinen asuinalue kouluineen ja pyöräteineen on lapsiystävällinen. Koko perhe, johon kuuluu Tiinan ja Teron lisäksi kaksivuotias Asta-tytär ja nelivuotias Arttu, viihtyvät erinomaisesti kodissaan.

– Omakotiasuminen on kyllä meille sopivin asumismuoto! Tiina toteaa tyytyväisenä.

Tilaa veloitukseton Kastelli-talokirja

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
 
Julkaistu
5.5.2014