Kotakeittiö - kun ruoka on elämys

Kotakeittiö on monitoimitulisija, jota voi hyödyntää kotipihassa, mökillä tai muuallakin sisä- ja ulkotiloissa kun halutaan viihtyä tulen äärellä ja valmistaa ruokaa. Kotakeittiön käyttökohteita ovat muun muassa huvimajat, grillikatokset, kodat, pihat ja laskettelurinteet.

Idea kotakeittiöstä syntyi lapissa Ounasjoen varrella. Tarkoituksena oli luoda kotaan tulisija, jossa voisi valmistaa ruokaa ja joka olisi turvallinen lämmönlähde.

Osta Verkkokaupasta!

Lue lisää Kotakeittiöistä

Hoito-ohjeita

Puhdista tulisija palamisjätteistä heti käytön jälkeen.

Puhdistamisen jälkeen öljyä Kotakeittiö® tulisijan tulipinnat ruokaöljyllä.

Laske savukupu talvisäilytyksen ajaksi suoraan tulisijan ylle irrotettuasi ensin pystytolpat ja kääntyvät tasot. Säilytä irrotetut osat tulisijan sisällä.

Säilytä Kotakeittiö® kuivassa tilassa.

Tekniset tiedot ja materiaalit

Kaikki Kotakeittiö® tulisijassa käytetyt teräsosat ovat kotimaisia teräslaatuja. Maalin lohkeilu ja osittainen palaminen irti pohjasta, tasoista ja arinasta on normaalia kuumuudesta johtuvaa palamista. Käytön aikana ei vapaudu terveydelle haitallisia kemikaaleja. Maali kestää UV-valoa erinomaisesti. Maalikalvo ei pidä yllä liekkiä.

Infralit PE 8312 RAL-9005 jauhemaali kestää 250 C asteen lämpötilan muuttumattomana. Käytön aikana ei vapaudu terveydelle haitallisia kemikaaleja. Maali kestää UV -valoa erinomaisesti. Maalikalvo ei pidä yllä liekkiä.

Teknoheat 400, kestää 300 C asteen lämpötilan muuttumattomana, lieviä värimuutoksia 400 C asteessa. Käytön aikana ei vapaudu terveydelle haitallisia kemikaaleja. Maalin lohkeilu ja osittainen palaminen irti tulisijan pohjan keskiosasta, käännettävistä tasoista ja arinasta on normaalia liekin kuumuudesta johtuvaa palamista.

Turvallisuusohjeita

  • Älä koskaan sytytä tulisijaa bensiinillä tai muilla vastaavilla tarkoitukseen sopimattomilla aineilla!
  • Teräksen ominaisuuksiin avotulikäytössä kuuluu nopea lämpeneminen, joten älä koske niihin osiin, joita ei ole puulla suojattu.
  • Liekkien suurin korkeus ei saa ylittää puoltaväliä tulisijan ja savukuvun etäisyydestä.
  • Huolehdi tulisijan kiinnittämisestä alustaan.
  • Älä polta muita puita kuin koivua ja leppää.
  • Älä koskaan jätä lapsia yksin tulisijan ääreen!
 
Julkaistu
28.4.2014