• Etusivu
  • Talo

Mökkihana tuo lämpimän veden kesäkeittiöön ja mökille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 08.11.2023
1920-oras-mokkihana-1023F

Lisää mukavuutta mökille lämpimällä vedellä. Hanan sekä lämmittimen asennus ja käyttö on helppoa.

Oras Safira mökkihana tuo lämpimän veden kesämökeille, grillikatoksiin ja autotalliin. Mökkihanan asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö. Hana ja vedenlämmitin ovat mökkihanassa samassa paketissa.

Mökkihanan saa pesuallashana- tai keittiöhanamallina

Mökkihanan saa joko pesuallashana- tai keittiöhanamallina. Keittiöhanassa on helppokäyttöinen vipu ja 100° kääntyvä juoksuputki (kääntymisaste on mahdollista rajoittaa 40–80°). Pesuallashanassa puolestaan on vipu, kiinteä juoksuputki ja poresuutin. Maksimi virtaama on 5 l/min.

Tarvittiinpa vettä sitten keittiöön tai pesuhuoneeseen, lämminvesivaraajasta saa helposti halutun lämpöistä vettä. Veden lämpötila valittavissa + 35° – 85 °C:en väliltä (suositus + 65°C).

Lämminvesivaraaja on paineeton ja sen tilavuus on 5 litraa. Varaaja kytketään pistorasiaan ja sen teho on 2kW. Veden lämmetessä hanan juoksuputkesta tulee joitain tippoja vettä, mikä on normaalia eikä sitä saa estää.

Tutustu malleihin

Mökkihanan asennuksessa ja käytössä muistettavaa

Mökkihana on niin sanottu matalapaineversio ja tehty juuri tähän tarkoitukseen, mikä merkitse, että sitä ei voi korvata normaalilla hanalla. Myöskään poresuutinta ei saa vaihtaa tai korvata lisäosilla. Asennettaessa pitää vesisäiliö täyttää ensin vedellä ja vasta sitten kytkeä virta päälle.

Säiliön lämpimän veden lämpötila on portaattomasti valittavissa (noin 35–85C° väliltä), huomioi kuitenkin asennusta tehdessäsi, että lämpimän veden lämpötila ei saa ylittää +65 astetta Suomen Rakentamismääräyskokoelman säännösten mukaan.

Hanaa ja lämminvesivaraajaa ei saa kytkeä erikseen. Jäätymisvaurioiden estämiseksi hana ja vedenlämmitin pitää tyhjentää talvikuukausien ajaksi.

Mökkihanan lämminvesivaraajasta saa helposti halutun lämpöistä vettä.
Mökkihanan lämminvesivaraajasta saa helposti halutun lämpöistä vettä.
Oras mökkihanan pesuallashanassa on vipu, kiinteä juoksuputki ja poresuutin.
Oras mökkihanan pesuallashanassa on vipu, kiinteä juoksuputki ja poresuutin.
Oras Oy
Talo
asuminen
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

totta vai tarua
Tällaisia kosketusvapaat hanat ovat oikeasti - totuudet myyttien takana
Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20237_82561.jpg
Nämä toiminnot löytyvät hyvin suunnitellusta kodinhoitohuoneesta
Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton