Kevään 2014 uutuus hirsihuvilat esittäytyvät

Kesän lähestyessä alkaa suomalaisilla mökkikausi. Arjen kiireet jätetään taakse ja suunnataan mökin rauhaan. Onko sinun hirsihuvilasi tai –mökkisi vielä haaveissa? Hongan laaja hirsihuvila- ja mökkimallisto tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja jotka soveltuvat maisemaan kuin maisemaan ja oman perheesi tarpeisiin. Hongalta sinulla on myös mahdollista saada toiveidesi mukaan suunniteltu hirsimökki, -huvila sekä sauna vanhan mökin laajennusta unohtamatta.

Sirius-hirsihuvilan suuri ikkuna tuo luonnon olohuoneeseen.Sirius-hirsihuvilan suuri ikkuna tuo luonnon olohuoneeseen.

Mitä haluat huvilaltasi?

Tietysti oma mökki on paikka jossa halutaan viihtyä ja rentoutua sekä viettää aikaa perheen ja ystävien kesken. Yksi mökkeilyn viehätyksistä onkin luonto, sen läheisyys ja rauha –lintujen laulu metsikössä. Hirsihuvilan ja –mökin saakin helposti sulautettua osaksi luontoa. Luonnollinen rakennusmateriaali hirsi ja suuret ikkunapinnat jotka heijastavat ympärillä olevaa maisemaa.

Hirsimökkiä valittaessa kannattaa miettiä valintoja myös pitkällä tähtäimellä. Kun suunnitelmissa on lomanviettopaikka perheelle, kannattaa ennakoida myös tulevaisuuden tarpeita – ainakin mökkitontin suhteen. Tulevaisuudessahan saattaa tulla tarve laajentaa mökkiä tai vaihtoehtoisesti rakentaa uusi ulkorakennus.

Maaston muotojen tutkiskelusta on hyvä aloittaa lomakodin suunnittelu. Honkarakenteen mökkipaketit sisältävät lähtökohtaisesti aina hirsirungon sekä kattotuolien toimituksen asiakkaalle.
Luonnonrauhaa oman hirsimökin terassilla kauniina kesäpäivänä.Luonnonrauhaa oman hirsimökin terassilla kauniina kesäpäivänä.
Mieti mitä ominaisuuksia ja ratkaisuja hirsihuvilaltasi haluat ja toivot. Mihin asioihin haluat panostaa – tarvitsetko reilusti makuutilaa, vai onko kunnollisella keittiöllä ja ruokailutilalla enemmän käyttöä? Ota rohkeasti yhteyttä Hongan myyntiedustajaan, jonka täydentävien kysymysten avulla oma hirsihuvilasi alkaa muodostua. Ratkaisuja voit etsiä ja kerätä mallistomalleista sekä erilaisista esitteistä etukäteen. Valmista suunnitelmaa sinulla ei tarvitse olla – riittää kun osaat kertoa unelmistasi sekä asumiseen liittyvistä toiveistasi.

Unelmien toteuttaminen alkaa päätöksestä. Mikä on sinun tapasi toteuttaa unelmiesi hirsimökki? Löydätkö omasi valmiista mallistosta, vai yksilöllisyyttä henkivän hirsimökin?
 

Hongan neljä uutta ja kaunista mallisarjaa

Honka laajentaa laajaa mallistoaan neljällä uudella ja modernilla mallisarjalla, joista löytyy hirsihuviloita, -mökkejä sekä –saunoja –yhtenä kokonaisuutena ja erikseen rakennettavaksi.

Sirius

Uutena kirkkaana tähtenä Honka-mallistossa loistaa Sirius. Sirius toteutetaan painumattomalla Honka Fusion –hirrellä, joka mahdollistaa suuret lasipinnat sekä eri materiaalien kuten kiven, teräksen ja rapatun pinnan yhdistämisen hirsirakentamiseen. Enää ei tarvita leveitä listoja tai painumavaroja.

Painumattoman Fusion-hirren ansiosta Siriuksen koko etuseinä on voitu toteuttaa lasista.
Hirsihuvila Sirius toteutetaan painumattomalla Honka Fusion-hirrellä. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.Hirsihuvila Sirius toteutetaan painumattomalla Honka Fusion-hirrellä. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.
Lasiseinä mahdollistaakin vuodenaikojen mukaan muuttuvan maisemataulun hirsihuvilaasi – kevään hento vihreys ja luonnon herääminen, kesällä sininen vesi ja vehreä luonto, syksyllä kauniit ruskan sävyt ja talvella pakkasyön kirkas tähtitaivas. Siriuksen keittiö sekä olohuone muodostavat yhdessä avaran tilan, jossa voi lasiseinän kautta nauttia maisemasta. Sirius 80 1A mallissa on Sirius 60 1A malliin verrattuna vielä lisäksi sisätiloihin sijoitettu sauna sekä kodinhoitohuone.

Ulappa

Helposti muunneltavaa huvila- ja saunasarjaa edustaa Ulappa, jonka eri osia yhdistämällä sinulla on mahdollisuus koota toiveisiisi ja tontillesi sopiva kokonaisuus. Vaivattomasti tyylikkääksi kokonaisuudeksi yhdistyvät mallit ovat moderneja, pulpettikattoisia hirsirakennuksia. Muunneltavan malliston yksi hienouksista on, että voit hyvin rakentaa rakennukset eri aikoihin - oman budjettisi ja tarpeesi mukaan.
 
Ulappa edustaa helposti muunneltavaa huvila- ja saunasarjaa. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.Ulappa edustaa helposti muunneltavaa huvila- ja saunasarjaa. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Valo

Valo-mökkisarjan pohja on suunniteltu tehokkaaksi ja toimivaksi. Mökin käyttömukavuutta lisää valokatteella suojattu suuri terassi, joka reunustaa hirsimökin koko pitkää sivua.

Mökin suuret ikkunat tuovat luonnon sisätiloihin ja antavat esteettömät näkymät ympäröivään luontoon.
 
Tehokas ja toimiva Honka Valo. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.Tehokas ja toimiva Honka Valo. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.
Valo-hirsimökkisarjaa on saatavilla useissa eri kokoluokissa. Suurimmat ovat Valo 60 1A sekä Valo 80 1A, joissa on kaksi makuuhuonetta sekä valoisa oleskelutila/keittiö –yhdistelmä. Suuremmassa mallissa on vielä lisäksi sauna sekä pesutilat. Sarjan pienemmät rakennukset Valo 40 ja 25 ovat pieniä ja kodikkaita hirsimökkejä, joista esimerkiksi Valo 25 soveltuu erinomaisesti vierasmajaksi suuren yhtenäisen tilansa ansiosta. Hirsivaihtoehtona on lähtösuunnitelmissa esimerkiksi 134 tai 112 mm vahva lamellihirsi.

Materiaalina laadukkain suomalainen mänty

Suomalaisen männyn ollessa hidaskasvuista, on sen puuaines kovaa, varsinkin sydänpuu. Mäntypuu kestääkin kosteuden vaihteluja halkeilematta ja on senkin vuoksi mitä parhain hirsitalojen rakennusmateriaali. Hongan käyttämät hirret tulevatkin suomalaisista, hyvin hoidetuista ja terveistä sertifioiduista metsistä.

Honka jalostaa puun nykyaikaisella tuotantoteknologialla korkealuokkaiseksi talonrakennusmateriaaliksi, jolloin yksittäinen mäntypuu muuttuu luonnolliseksi osaksi tulevaa rakennusta. Hongan hirsiseinissä ei käytetä rakenteen hengittävyyden estävää höyrynsulkumuovia ja lamellihirsienkin valmistuksessa käytetään liimaa, joka säilyttää puun luonnollisen hengittävyyden eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan.

Korkeasta jalostusasteesta huolimatta tiivis ja terve hirsi on rakennuksen seinässäkin vielä se sama luonnon synnyttämä mäntypuu, joka taannoin humisi ja huojui komistuksena puolukkakankaan laidalla. Ehkä juuri siksi hirsitalossa on niin ainutlaatuinen tunnelma – lämminhenkinen ja samalla inspiroiva.

 

Kiinnostuitko? Pyydä yhteydenottoa.


 
Julkaistu
28.4.2014