Montako jatkojohtoa kodissa kiemurtelee?

Näin luet merkit vanhentuneesta sähköistyksestä

Sähkön tarve kotona jatkaa kasvamistaan, kun uusia laitteita kannetaan kotiin. Siitä huolimatta sähköistys on jäänyt alkuperäiselle rakennusvuoden tasolle, vaikka kotia on muuten remontoitu säännöllisesti. Vanhentuneen sähköistyksen merkkejä ovat muun muassa pistorasioiden vähyys sekä valokytkimien hankala sijoittelu. Tilapäisiksi tarkoitetut jatkojohdot ovat jääneet keräämään pölyä ja saavat seuraa uusista.

Uusi tasovalaisin.Uusi tasovalaisin.

Onneksi jatkojohdoista on, vastoin yleistä uskomusta, helppo päästä eroon asennuttamalla lisää pistorasioita. Sähköistyksellä voi sisustaa ja lisätä monin tavoin elämisen mukavuutta. Valot sytyttävä ja sammuttava liiketunnistin tuulikaapissa, wc-tiloissa tai vaatehuoneessa jättää valokatkaisimen hapuilun historiaan. Nykyajan langattomat valokatkaisimet voidaan asentaa helposti lähes mihin vain, vaikka vuoteen viereen tai pukeutumispeilin lasipintaan. Uusilla tuotteilla saa sisutukseen harmoniaa tai näyttäviä yksityiskohtia omien mieltymysten mukaisesti.

Kytkimen asennus.Kytkimen asennus.
Paranneltavaa riittää, ja sähkötyötkin voi jaksottaa tehtäviksi kukkarolle sopivaan tahtiin. Omat asennukset ovat kiellettyjä, sillä väärä kytkentä voi olla hengenvaarallinen. Yksi soitto tuo paikalle osaavan sähkömiehen ja hänen mukanaan näkemyksen toimenpiteistä sekä ideat uusista tuotteista. Omalla paikkakunnan ammattitaitoinen sähköasentaja löytyy helposti sähköistysalan yhteisestä Sähkötreffit-verkkopalvelusta.
 
Julkaistu
11.4.2014