Terveellinen ja turvallinen hirsikoti kaupunkiin

Massiivipuun hyvät ominaisuudet sekä terveellinen asuminen ovat tulleet nyt myös kaupunkilaisten ulottuville – nyt myös muuttovalmiina! Honkarakenne on suunnitellut Muuttovalmiit Honka-kodit siten, että talomallistosta löytyy useita vaihtoehtoja erilaisille tonteille.

Malliston kohteissa pystytään ottamaan huomioon tavoitteet ilmansuuntien, näkymien sekä tontin sisäisten yhteydet. Ratkaisut on mahdollista tehdä mahdollisimman optimaalisesti, jolloin pystytään maksimoimaan luonnonvalon määrä sisätiloissa sekä oleskelupihalla. Luonto sekä ulkotilat sulautuvat yhteen sisätilojen kanssa – näin muodostuu harmoninen kokonaisuus, jolloin koko perhe voi yhdessä nauttia kodista ja pihapiiristä.


 

Muuttovalmiissa Honka-kodissa kokonaisvaltainen hyvinvointi on kaiken suunnittelun ja toteutuksen ydin.Muuttovalmiissa Honka-kodissa kokonaisvaltainen hyvinvointi on kaiken suunnittelun ja toteutuksen ydin.

Honkarakenteen painumattoman hirren ansiosta
puurakentaminen seuraavalle tasolle

Hongan mallistojen taloihin on mahdollista yhdistää vapaasti erilaisia pintoja, kuten rappausta, terästä, kiveä ja suuria ikkunoita. Lopputuloksena saadaan laadukas ja ilmeeltään moderni koti, jonka rakenteet ovat stabiilit ja ilman hallitsemattomia ilmavuotoja.

Honkarakenteen kehittämä, markkinoiden ainoa painumaton Honka Fusion- hirsirunko mahdollistaa uuden vapauden hirsitalon designissa. Kun painumista ei enää tarvitse huomioida, voidaan ikkunapuitteet sekä liittymät eri materiaalien välillä toteuttaa kevyillä listauksilla ja suorilla kiinnityksillä. Fusion-runkoon rakennettu hirsikoti säilyttää luonnonmateriaalin hengittävyyden tuomat terveysedut, mutta sopii modernin arkkitehtuurinsa ansiosta erinomaisesti kaupunkiin – ja jopa kivitalokaavaan.
 

Honka Fusion™ painumaton hirsi antaa mahdollisuuksia eri materiaalien yhdistämiselle.Honka Fusion™ painumaton hirsi antaa mahdollisuuksia eri materiaalien yhdistämiselle.

Oma koti helposti ja turvallisesti – Muuttovalmiina

Muuttovalmis talopaketti on vaivaton ja helppo tapa rakentaa oma koti yhdellä sopimuksella, sovittuun hintaan ja ennalta sovittuna muuttopäivänä. Honka toteuttaa talosi yhteistyössä luotettavien, kotimaisten kumppaneiden kanssa sorapatjan päältä muuttovalmiiksi asti. Hongan koulutetut talomyyjät auttavat sinua valitsemaan sopivan talon tontillesi sekä täydentämään sen juuri sinun perheellesi sopivilla ratkaisuilla.

Muuttovalmis-mallisto koostuu yksi- ja kaksikerroksisista malleista, joiden joukosta löydät merihenkistä klassikkoa, modernia tunnelmaa ja kodikkuutta sekä käytännöllisyyttä ja konstailemattomuutta korostavaa vaihtoehtoa.

Lounatuuli

Kaipaatko valoa ja rantatalon tunnelmaa? Silloin valintasi voisi olla esimerkiksi Hongan Lounatuuli, joka edustaa New England –tyyppistä arkkitehtuuria. Tyyli vie sinut ja ajatuksesi merelle ja rannalle, vaikka kotisi sijaitsisikin keskellä kaupunkia. Muodoltaan talo on klassinen, mutta modernia ilmettä sille tuo selkeä ikkunajako sekä arkkitehtuurin yksityiskohdat.

Lounatuulesta löytyy myös 2-kerrosratkaisu. 
Merellinen Muuttovalmis Lounatuuli.Merellinen Muuttovalmis Lounatuuli.

Harmonia

Onko pelkistetty ja konstailematon tyyli enemmän sinun juttusi? Sinulle sopiva vaihtoehto voisi siinä tapauksessa olla Hongan Harmonia. Harmonia on tyyliltään moderni ja linjoiltaan selkeän pelkistetty, mikä tuo rakennukseen ajattomuutta. Harmonia on helppo muunnella mieleiseksi sekä kaavanmukaiseksi ulkovärityksellä sekä kattomuodon avulla.
Moderni ja pelkistetty Muuttovalmis Harmonia.Moderni ja pelkistetty Muuttovalmis Harmonia.

Lehmuskuja

Klassista ajattomuutta, ruutuikkunoita ja kodikkuutta? Hongan Lehmuskuja on niitä kaikkia. Sinulle joka erityisesti korostat kodin toimivuutta valinnoissasi sekä pidät klassisista ja toimivista yksityiskohdista, on Lehmuskuja harmonisen ulkovärityksensä kanssa sinun valintasi. Ajattoman arkkitehtuurinsa ansiosta malli sopii niin kaupunkiin kuin haja-asutusalueillekin.

 
Klassinen ja harmoninen Muuttovalmis Lehmuskuja.Klassinen ja harmoninen Muuttovalmis Lehmuskuja.

Oman muuttovalmiin kodin saaminen koostuu muutamasta vaiheesta:

Muuttovalmiiseen kotiin johtaa kuusi askelta:
  • Tarvekartoitus yhdessä Honka-myyjän kanssa, jolloin tutustutaan perheen toiveisiin sekä tarpeisiin. Millainen on tilantarve nyt ja tulevaisuudessa, millainen on budjetti ja mitä ominaisuuksia sekä kaavamääräyksiä tontilla on.
  • Tarjous sekä talokauppa. Toiveidesi mukainen ratkaisu ideoidaan yhdessä. Ratkaisut perustuvat modulaarisiin ja yksityiskohdiltaan muokattaviin talomalleihin. Talomallin valintaan vaikuttavat myös rakennusalueen kaavamääräykset, ympäröivät talot sekä ilmansuunnat. Sopivan mallin löydyttyä laaditaan tarjous sekä avataan toimitussisältöä. Talokaupat tehdään tässä vaiheessa ehdollisena, jolloin kauppa toteutuu vasta kun rakennuslupa on saatu.
  • Rakennusluvan hakeminen alkaa kun tarjous talokaupasta on hyväksytty ja sopimus tehty. Hongan projektipäällikkö ottaa projektin hoitoonsa ja tuottaa rakennuslupaa varten tarvittavat dokumentit: pääkuvat, taso-, leikkaus- ja julkisivukuvat sekä asemapiirroksen. Asiakkaan tehtäviin kuuluu hankkia pääsuunnittelija ja vastaava mestari.
  • Rakennusluvan ollessa lainvoimainen, viimeistellään talotekniset suunnitelmat ja valitaan lopulliset sisustustuotteet. Sisustus- ja kalustesuunnittelussa apunasi ovat valmiit sisustuskokonaisuudet. Projektipäällikkö tilaa materiaalit ja antaa talopakettisi tarkan toimitusajan. Kotisi rungon mittatarkka työstäminen alkaa ja samaan aikaan käynnistyvät valmistelevat työt myös tontillasi. Ennen talopaketin saapumista asiakkaan vastuulla on tontin valmistelu- tontin raivaus ja purku, maaperän pohjatutkimukset ja maatyöt sekä kunnallisteknisten liittymien avaus.
  • Rakentamisvaihe alkaa perustustöillä. Kun betonivaluperustus on tehty, Hongan asennusmestarit varmistavat talorungon tiiviin ja laadukkaan pystytyksen. Tämän jälkeen asennetaan vesikate, ikkunat ja ovet. Kun talon runko on valmis, siirrytään sisätöihin. Talossa tehdään LVIS-työt ja viimeistellään kotisi huonekohtaisesti valitsemillasi materiaaleilla ja kiintokalusteilla. Lopuksi Honka tekee ilmatiiviysmittauksen ja varmistaa kotisi energiatehokkuuden.
  • Honka tekee loppukatselmuksen kanssasi ja varmistaa, että kaikki on niin kuin pitääkin. Samalla saat opastuksen uuden kotisi käyttöön. Ja sitten – onnea uuteen kotiin!

 
Julkaistu
14.4.2014