• Etusivu
  • Rakentaminen

Terveellinen ja turvallinen hirsikoti kaupunkiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 13.09.2016
20144_38901.jpg

Muuttovalmiissa Honka-kodissa kokonaisvaltainen hyvinvointi on kaiken suunnittelun ja toteutuksen ydin.

Massiivipuun hyvät ominaisuudet sekä terveellinen asuminen ovat tulleet nyt myös kaupunkilaisten ulottuville – nyt myös muuttovalmiina! Honkarakenne on suunnitellut Muuttovalmiit Honka-kodit siten, että talomallistosta löytyy useita vaihtoehtoja erilaisille tonteille.

Malliston kohteissa pystytään ottamaan huomioon tavoitteet ilmansuuntien, näkymien sekä tontin sisäisten yhteydet. Ratkaisut on mahdollista tehdä mahdollisimman optimaalisesti, jolloin pystytään maksimoimaan luonnonvalon määrä sisätiloissa sekä oleskelupihalla. Luonto sekä ulkotilat sulautuvat yhteen sisätilojen kanssa – näin muodostuu harmoninen kokonaisuus, jolloin koko perhe voi yhdessä nauttia kodista ja pihapiiristä.

Honkarakenteen painumattoman hirren ansiosta puurakentaminen seuraavalle tasolle

Hongan mallistojen taloihin on mahdollista yhdistää vapaasti erilaisia pintoja, kuten rappausta, terästä, kiveä ja suuria ikkunoita. Lopputuloksena saadaan laadukas ja ilmeeltään moderni koti, jonka rakenteet ovat stabiilit ja ilman hallitsemattomia ilmavuotoja.

Honkarakenteen kehittämä, markkinoiden ainoa painumaton Honka Fusion- hirsirunko mahdollistaa uuden vapauden hirsitalon designissa. Kun painumista ei enää tarvitse huomioida, voidaan ikkunapuitteet sekä liittymät eri materiaalien välillä toteuttaa kevyillä listauksilla ja suorilla kiinnityksillä. Fusion-runkoon rakennettu hirsikoti säilyttää luonnonmateriaalin hengittävyyden tuomat terveysedut, mutta sopii modernin arkkitehtuurinsa ansiosta erinomaisesti kaupunkiin – ja jopa kivitalokaavaan.

Honka Fusion™ painumaton hirsi antaa mahdollisuuksia eri materiaalien yhdistämiselle.
Honka Fusion™ painumaton hirsi antaa mahdollisuuksia eri materiaalien yhdistämiselle.

Oma koti helposti ja turvallisesti – Muuttovalmiina

Muuttovalmis talopaketti on vaivaton ja helppo tapa rakentaa oma koti yhdellä sopimuksella, sovittuun hintaan ja ennalta sovittuna muuttopäivänä. Honka toteuttaa talosi yhteistyössä luotettavien, kotimaisten kumppaneiden kanssa sorapatjan päältä muuttovalmiiksi asti. Hongan koulutetut talomyyjät auttavat sinua valitsemaan sopivan talon tontillesi sekä täydentämään sen juuri sinun perheellesi sopivilla ratkaisuilla.

Muuttovalmis-mallisto koostuu yksi- ja kaksikerroksisista malleista, joiden joukosta löydät merihenkistä klassikkoa, modernia tunnelmaa ja kodikkuutta sekä käytännöllisyyttä ja konstailemattomuutta korostavaa vaihtoehtoa.

Lounatuuli

Kaipaatko valoa ja rantatalon tunnelmaa? Silloin valintasi voisi olla esimerkiksi Hongan Lounatuuli, joka edustaa New England –tyyppistä arkkitehtuuria. Tyyli vie sinut ja ajatuksesi merelle ja rannalle, vaikka kotisi sijaitsisikin keskellä kaupunkia. Muodoltaan talo on klassinen, mutta modernia ilmettä sille tuo selkeä ikkunajako sekä arkkitehtuurin yksityiskohdat.

Lounatuulesta löytyy myös 2-kerrosratkaisu.

Merellinen Muuttovalmis Lounatuuli.
Merellinen Muuttovalmis Lounatuuli.

Harmonia

Onko pelkistetty ja konstailematon tyyli enemmän sinun juttusi? Sinulle sopiva vaihtoehto voisi siinä tapauksessa olla Hongan Harmonia. Harmonia on tyyliltään moderni ja linjoiltaan selkeän pelkistetty, mikä tuo rakennukseen ajattomuutta. Harmonia on helppo muunnella mieleiseksi sekä kaavanmukaiseksi ulkovärityksellä sekä kattomuodon avulla.

Moderni ja pelkistetty Muuttovalmis Harmonia.
Moderni ja pelkistetty Muuttovalmis Harmonia.

Lehmuskuja

Klassista ajattomuutta, ruutuikkunoita ja kodikkuutta? Hongan Lehmuskuja on niitä kaikkia. Sinulle joka erityisesti korostat kodin toimivuutta valinnoissasi sekä pidät klassisista ja toimivista yksityiskohdista, on Lehmuskuja harmonisen ulkovärityksensä kanssa sinun valintasi. Ajattoman arkkitehtuurinsa ansiosta malli sopii niin kaupunkiin kuin haja-asutusalueillekin.

Klassinen ja harmoninen Muuttovalmis Lehmuskuja.
Klassinen ja harmoninen Muuttovalmis Lehmuskuja.
Info

Info

Oman muuttovalmiin kodin saaminen koostuu muutamasta vaiheesta:

Muuttovalmiiseen kotiin johtaa kuusi askelta:

  • Tarvekartoitus yhdessä Honka-myyjän kanssa, jolloin tutustutaan perheen toiveisiin sekä tarpeisiin. Millainen on tilantarve nyt ja tulevaisuudessa, millainen on budjetti ja mitä ominaisuuksia sekä kaavamääräyksiä tontilla on.
  • Tarjous sekä talokauppa. Toiveidesi mukainen ratkaisu ideoidaan yhdessä. Ratkaisut perustuvat modulaarisiin ja yksityiskohdiltaan muokattaviin talomalleihin. Talomallin valintaan vaikuttavat myös rakennusalueen kaavamääräykset, ympäröivät talot sekä ilmansuunnat. Sopivan mallin löydyttyä laaditaan tarjous sekä avataan toimitussisältöä. Talokaupat tehdään tässä vaiheessa ehdollisena, jolloin kauppa toteutuu vasta kun rakennuslupa on saatu.
  • Rakennusluvan hakeminen alkaa kun tarjous talokaupasta on hyväksytty ja sopimus tehty. Hongan projektipäällikkö ottaa projektin hoitoonsa ja tuottaa rakennuslupaa varten tarvittavat dokumentit: pääkuvat, taso-, leikkaus- ja julkisivukuvat sekä asemapiirroksen. Asiakkaan tehtäviin kuuluu hankkia pääsuunnittelija ja vastaava mestari.
  • Rakennusluvan ollessa lainvoimainen, viimeistellään talotekniset suunnitelmat ja valitaan lopulliset sisustustuotteet. Sisustus- ja kalustesuunnittelussa apunasi ovat valmiit sisustuskokonaisuudet. Projektipäällikkö tilaa materiaalit ja antaa talopakettisi tarkan toimitusajan. Kotisi rungon mittatarkka työstäminen alkaa ja samaan aikaan käynnistyvät valmistelevat työt myös tontillasi. Ennen talopaketin saapumista asiakkaan vastuulla on tontin valmistelu- tontin raivaus ja purku, maaperän pohjatutkimukset ja maatyöt sekä kunnallisteknisten liittymien avaus.
  • Rakentamisvaihe alkaa perustustöillä. Kun betonivaluperustus on tehty, Hongan asennusmestarit varmistavat talorungon tiiviin ja laadukkaan pystytyksen. Tämän jälkeen asennetaan vesikate, ikkunat ja ovet. Kun talon runko on valmis, siirrytään sisätöihin. Talossa tehdään LVIS-työt ja viimeistellään kotisi huonekohtaisesti valitsemillasi materiaaleilla ja kiintokalusteilla. Lopuksi Honka tekee ilmatiiviysmittauksen ja varmistaa kotisi energiatehokkuuden.
  • Honka tekee loppukatselmuksen kanssasi ja varmistaa, että kaikki on niin kuin pitääkin. Samalla saat opastuksen uuden kotisi käyttöön. Ja sitten – onnea uuteen kotiin!
Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton