Oletko valmis? Mökkikausi on vihdoin täällä Tunnelmallinen takka ja kiuas samassa paketissa

Aurinko alkaa vähitellen lämmittää ja valon määrä lisääntyy - kesä on täällä taas. Nyt on oikea aika sijoittaa lämpöön sekä tunnelmaan ja hankkia uusi kiuas kotiin tai mökille. Makeat löylyt uudesta kiukaasta, tai kodikas takkatulen loimu –mikä sen parempaa.

Kesä lähestyy - onko sinun kiukaasi kunnossa?Kesä lähestyy - onko sinun kiukaasi kunnossa?

Selkeän kaunis ja moderni muotokieli

Puulämmitteisissä Tulikivi-kiukaissa on panostettu selkeän moderniin muotokieleen, hyviin löylyihin sekä puhtaaseen palamiseen. 1.7.2013 astui Suomessa voimaan uudet raja-arvot, jotka Tulikivi-kiukaat täyttävät helposti.

Tulikiven kiukaiden etuina:
• Suuri lasiluukku
• Reilusti kiuaskiviä, 60 kg
• Pienet suojaetäisyydet
• Vakiovarusteena säätöjalat ja pohjan säteilysuojapelti

Tulikiven laajaan kiuasmallistoon kuuluvat myös savusaunan kiukaat sekä takkakiukaat.

Haluatko että Tulikiven edustaja ottaa sinuun yhteyttä? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä.
Voit myös tilata Tulikiven esitteen Rakentaja.fin esitepalvelun kautta.

Kaipaatko sekä takkaa että kiuasta?

Kinos-takkakiuas on Tulikiven erikoismalli, joka lämmittää löylyhuoneen ja tuo tunnelmaa samalla takkahuoneeseen. Kiukaan erikoisuutena on, että varsinainen kiuas sijaitsee löylyhuoneen puolella tulipesän luukun kuitenkin auetessa takkahuoneessa. Innovatiivinen Kinos-takkakiuas antaa siis yhdellä lämmityksellä sekä miellyttävän pehmeät löylyt saunaan että tunnelmallisen takkatulen oleskelutiloihin.

Puulämmitteisen Kinos-takkakiukaan lämmitys tapahtuu oleskelutilan puolelta. Takkakiukaan lämmittämiseksi riittääkin, että polttopuita tuodaan vain oleskelutilaan. Kesähelteillä on myös miellyttävää, että kuumenevaan saunaan ei tarvitse mennä lisäämään puita lämmitysvaiheessa.
 

Pienen mökin unelma - takka ja kiuas samassa paketissa. Kinos-takkakiuas tarjoaa molemmat.Pienen mökin unelma - takka ja kiuas samassa paketissa. Kinos-takkakiuas tarjoaa molemmat.

Takkakiukaan ominaisuuksia

Kinos-takkakiuasta valmistetaan kahdella eri verhoilulla. Kinos 20 S1-mallin verhoilu on harjattua vuolukiveä ja Kinos 20 S2-mallissa uritettua vuolukiveä. Kummassakin kiuasmallissa on suuri, noin 60 kg kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat miellyttävän pehmeät sekä kosteat. Suuri lasiluukku antaa liekkien näkyä ja luoda kodikasta tunnelmaa. Kiukaan ominaisuuksiin kuuluu hyvä hyötysuhde sekä alhaiset päästöt.

Kiukaan nimellisteho on 20 kW, joten kiuas soveltuu tilavuudeltaan 8-20 m³ oleviin löylyhuoneisiin. Kinos-kiukaassa on 170-300 millimetrin teleskooppikaulus, joka helpottaa takkakiukaan asentamista seinärakenteen läpi.

Tunnelmallinen tulisija Kinos-takkakiukaasta

Tulikiven suunnittelema, vuolukivellä verhoiltu Kinos asennetaan saunaan siten, että sen suuri lasiluukku aukeaa asennuskohdan seinän takana olevaan huoneeseen.

Luukun ympärille on mahdollista asentaa erikseen myytävä vuolukivinen Kinos-takkakiuasmantteli. Näin tulipesästä saadaan selkeälinjainen, moderni takka, joka soveltuu pieneenkin huoneeseen, sillä se vie erittäin vähän lattiatilaa. Takkamanttelin korkeutta voidaan muuttaa yksilöllisesti vuolukivisten 58 cm x 24 cm kokoisten korotuskivien avulla.
 
Kinos-takkakiuas soveltuu 8-20 m3 oleviin saunoihin.Kinos-takkakiuas soveltuu 8-20 m3 oleviin saunoihin.

Mistä tiedän minkä tehoinen kiuas
on minulle oikea?

Kiukaan teho (kW) valitaan aina saunatilavuuden (m³) mukaan.

 

Eristämättömät seinäpinnat kuten tiili, lasitiili, lasi, betoni, kaakelit yms. vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Hyvänä muistisääntönä on lisätä saunan tilavuuteen 1,2 m³ jokaista eristämätöntä seinäpintaneliötä kohti.

Esimerkiksi 10 m³ saunahuone, jossa on lasiovi vastaa tehontarpeeltaan noin 12 m³ saunahuonetta. Mikäli saunahuoneessasi on hirsiseinät, kerro saunan tilavuus 1,5:llä.

Muista että kiuastehon määräämää saunahuoneen minimitilavuutta ei kuitenkaan saa alittaa, eikä maksimitilavuutta ylittää.


Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä:


 
Julkaistu
21.4.2014