Valaistusvalintoihin apua Rakentajan valo-oppaasta

Valolla on aina ollut suuri merkitys ihmiselle, ja pimeänä vuodenaikana tarvitsemme pohjoisessa paljon keinovaloa. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisessa valaistuksessa vietämme ne hetket, jolloin luonnonvaloa ei ole riittävästi. Hyvä valaistus on elämänlaatua siinä missä puhdas ilma tai terveellinen ravinto.

Valaistuksella on suuri merkitys. Rakentajan valo-opas tarkkoine tuotetietoineen vastaa moniin valaistusta koskeviin kysymyksiin.Valaistuksella on suuri merkitys. Rakentajan valo-opas tarkkoine tuotetietoineen vastaa moniin valaistusta koskeviin kysymyksiin.

Miten syntyy hyvä valaistus?

Useimmiten hyvä valaistus on eri tekijöiden välinen onnistunut kompromissi, jossa myös arvostuksilla on sijansa. Jotkut asettavat energiansäästön tärkeimmäksi valintoja ohjaavaksi tekijäksi valaistuksen suunnittelussa. Toiset arvostavat voimakasta hyvää yleisvaloa, toiset taas valaistuksen sisustuksellisuutta ja tunnelmaa.

Airamin uudistunut kodin valaisinmallisto on suunniteltu erityisesti led-lampuille. Airam on myös koonnut oivallisen Rakentajan valo-oppaan, joka on yksityiskohtaisine tuotetietoineen kattava ohjekirja erilaisten lamppujen ja valaisinten valintaan. Tutkimalla valikoimaa saa hyvän käsityksen siitä, millaisia valaisimia kodin valaistuksessa voi käyttää siten, että lopputuloksena on onnistunut valaistus.

Tilaa maksuton Rakentajan valo-opas tästä!

Rakentajan valo-opas neuvoo rakentajaa ja remontoijaa.Rakentajan valo-opas neuvoo rakentajaa ja remontoijaa.

Ledien läpimurto merkittävä muutos valaistuksessa

Lamput ja valaisimet kehittyvät nopeasti. Led-valaistus on kasvanut aikaisempaa tärkeämmäksi valaistuksen osa-alueeksi. Ledien energiatehokkuus ja pitkä käyttöikä ovat luoneet edellytykset kehitykselle, jonka ansiosta ledit sopivat nykyisin lähes kaikkiin kodin valaisutarpeisiin. Erilaisten lamppujen ja valaisinten tarjonta on lisääntynyt ja samalla vaatimustaso kodin valaistuksen suhteen kasvanut. Merkittävä muutos tänä vuonna on juuri ledien läpimurto.

Ledit sopivat nykyisin lähes kaikkiin kodin valaisutarpeisiin.Ledit sopivat nykyisin lähes kaikkiin kodin valaisutarpeisiin.

Rakentajan ja remontoijan kysymyksiä valaistuksesta

Rakentaessa ja remontoidessa, valaistusta suunnitellessa ja hankintoja tehdessä ovat monet valinnat edessä. Mitä ja minkä tehoisia lamppuja ja valaisimia tulisi hankkia? Kuinka monta tarvitsen niitä? Led-lampuissa on monenlaisia värisävyjä, mitä valita? Kannattaako valaistukseen investoida? Hyvä valaistus syntyy oikeista valinnoista ja onnistuneista kompromisseista, mutta se vaatii tietoa ja kokemusta. Mistä apu?

Miettimällä itse ratkaisuja ja omia tarpeitaan pääsee hyvin alkuun. Parhaaseen lopputulokseen pääsee ammattilaisen avulla. Alan asiantuntijoita ovat valaistussuunnittelijat, joita löytyy ympäri maata. Myös sähkösuunnittelijat ja -urakoitsijat ovat alan ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä.

Valaistus tekee kodista viihtyisän. Oikeisiin valintoihin ja onnistuneisiin kompromisseihin tarvitaan tietoa ja kokemusta.Valaistus tekee kodista viihtyisän. Oikeisiin valintoihin ja onnistuneisiin kompromisseihin tarvitaan tietoa ja kokemusta.

Valaistuksen termit ja tuotteet tutuiksi oppaasta

Valaistuksen ominaisuuksiin, teknisiin vaatimuksiin ja peruskäsitteisiin kannattaa tutustua. Rakentajan valo–opas auttaa ja opastaa valinnoissa. Esimerkiksi valaistuksen ohjaukseen ja värilämpötiloihin kiinnitetään nykyisin valinnoissa aikaisempaa enemmän huomiota. Tavallinen rakentaja ja remontoija saattaa olla entistä enemmän hämillään tarjonnan keskellä seisoessaan valaistusosaston lamppuhyllyn edessä. Mitä valita? Laatumerkit ovat yleensä tae hyvästä tai riittävästä laadusta ja neuvonnasta. Vakaa suomalainen Airam on valmistanut lamppuja jo vuodesta 1921. Tutustu kotimaisen asiantuntijan vinkkeihin ja tarjontaan!

Tilaa maksuton Rakentajan valo-opas tästä!

 
Päivitetty
28.4.2014