Valaise kulkureitit ja korosta yksityiskohtia

Minkälaiset pihavalaisimet sinun pihaasi sopisivat?

Pihan yleisvalaisimet ja rakennusten seinävalaisimet liittyvät kiinteästi pihan rakenteisiin ja kulkuteihin, joten sähkötöiden helpottamiseksi pihan valaistussuunnitelmaa kannattaa miettiä hyvissä ajoin
Novo EUN01GH MaapiikkivalaisinNovo EUN01GH Maapiikkivalaisin
Uuden talon suunnitelmiin kannattaa sisällyttää siis myös pihan valaistussuunnitelma, joka voi kuulua osana pihasuunnitelmaan. Näin jo rakennusvaiheessa - eli muiden sähkötöiden yhteydessä - voidaan tehdä tarvittavat putkitukset ja kaapeloinnit. Vaikka valaisimet vielä alkuvaiheessa jäisivätkin asentamatta, niin maata ei tarvitse myöhemmin enää repiä uudelleen auki.

Eulin valikoimissa on valinnanvaraa ja malleja joka pihaan ja makuun. Mutta mitä sitten pitäisi ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa? Käydäänpä näitä asioita seuraavaksi hieman läpi!

Tutustu Eulin pihapiirivalaisimiin
ja asennustarvikkeisiin

Pihan kulkuteiden, kasvien, muurien ja muiden kohteiden valaisu

Pihan kulkutiet ja kohteet, kuten istutukset, muurit ja lammikot valaistaan pääasiassa matalahkoilla pylväsvalaisimilla, joissa pääosa valosta suunnataan alaviistoon. Liian tehokas valaisin häikäisee ja on epämiellyttävä. Tämä kannattaa muistaa kun valitsee valaisinta. Kaupan sisällä kirkkaassa valossa valaisimen teho voi vaikuttaa huomattavasti pienemmältä kuin ulkona pimeässä.

Myös Suomen ilmasto-olosuhteet kannattaa ottaa huomioon valaisinta valittaessa. Esimerkiksi asennuskorkeuden on oltava sellainen, että valaisin on lumihangen yläpuolella. Lisäksi on syytä valita laadukkaista materiaaleista valmistetut, korroosiota kestävät valaisimet.

Eulin ulkovalaisinten materiaalina käytetään vain ruostumatonta alumiinia sekä kuparia. Kulkuteiden ja kohteiden valaisuun soveltuu esimerkiksi kuvassa oleva Majakka -pylväsvalaisin sekä suositut Gala Nova ja Festivo -sarjat ja perinteiset käpyvalaisimet, jotka asennetaan noin 1,2-1,5 m korkeudelle.

Lue lisää:
Kestäviä ja tyylikkäitä pihavalaisimia

Tyylikäs grafiitinharmaa Majakka -pylväsvalaisin.Tyylikäs grafiitinharmaa Majakka -pylväsvalaisin.
Pensaita ja kukkia on kätevä valaista myös Novo -sarjan maapiikkivalaisimella EUN01GH, jossa on 2 suunnattavaa spottia. Valaisimessa on 5 metrin pistotulpallinen johto, joten sitä voi vaikkapa halutessaan siirrellä eri kasvien kukkimisen tai ruskan mukaan! Sähkömies voi tietenkin asentaa valaisimen myös kiinteästi.

Novo -maapiikkivalaisin soveltuu erinomaisesti istutusten, pensaiden, puiden tai rakennuksen yksityiskohtien valaisuun. Valaisimen kokonaiskorkeus on 90 cm.

Novo -spottivalaisimiin soveltuvat hyvin energiaa säästävät ledilamput GU10 kannalla. Myös halogeeni ja energiansäästölamput ovat mahdollisia. Suojausluokka on IP44.

Lue lisää:
Novo-spottivalaisimilla
korostat pihasi yksityiskohtia
Novo EUN01GH maapiikkivalaisinNovo EUN01GH maapiikkivalaisin

Luxe LED pihapiirivalaisin valaisee energiatehokkaasti - mutta ei häikäise!

Energiatehokas ja häikäisemätön Eulin Luxe LEDEnergiatehokas ja häikäisemätön Eulin Luxe LED
Luxe tarjoaa pientalojen pihojen valaistukseen vihdoin LED -vaihtoehdon, joka myöskin valaisee! Valaisin sopii tyylikkään ja kauniin muotoilunsa ansiosta sekä uusiin, että vanhempiin rakennuksiin - niin isoille kuin pienillekin pihoille.

Innovatiivisen rakenteen (ledimodulin sijainti, ledien lukumäärä, häikäisysuojan materiaali ja muoto) ansiosta kiusallinen häikäisy on rajoitettu minimiin ja valo kohdistuu tarkasti valaistavalle alueelle! LED -valonlähteen tuottama valo heijastuu kauniisti koko kuvun alueella ja valaisin näyttää pimeässä siltä kuin se leijuisi ilmassa.
Valaisimen korkealaatuinen lediyksikkö on valmistettu Suomessa ja se on tarvittaessa vaihdettavissa.

Lue lisää Luxe LED pihapiirivalaisimesta

Tutustu ja tilaa!

Katso kuvasarja Eulin Pihapiirivalaisimista

Katso video Pihapiirivalaisinten asentamisesta

Video Eulin Luxe LED -pihapiirivalaisimen asentamsisesta
Haluatko tutustua Eulin pihapiirivalaisimiin tarkemmin kotisi rauhassa?
Tilaa Esitepalvelusta Eulin Pihapiirivalaisimet -esite ilmaiseksi kotiisi!

Eulin laadukkaat ja Suomen oloihin suunnitellut pihapiirivalaisimet saat tilattua Rakentaja.fi:n verkkokaupasta. Valaisimet saat kilpailukykyiseen hintaan ja kätevästi kotiin toimitettuna. Tutustu malleihin ja tilaa!

Tutustu pihapiirivalaisimiin Rakentaja.fi verkkokaupassa

Pihan valaistus kannattaa ottaa osaksi pihan suunnittelua.Pihan valaistus kannattaa ottaa osaksi pihan suunnittelua.
 
Julkaistu
10.4.2015