Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi

Oivallinen rakennusmateriaali märkätiloihin on kipsilevy. Gyprocin tarjoama, märkätiloihin soveltuva sertifioitu Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

Järjestelmän etuihin kuuluu hyvä kosteudenkestävyys sekä elämätön ja halkeilematon rakenne. Järjestelmä on myös nopea asentaa. Kylpyhuoneen pinnoitteena on mahdollista käyttää niin kaakeli-, klinkkeri- kuin luonnonkivilaattaakin. Myös hitsatulla saumalla oleva muovimatto soveltuu tilaan.

Kosteusteknisesti vaativiinkiin olosuhteisiin soveltuva kipsilevy, Glasroc GHOE Ocean Ergo Märkätilalevy, on valmistettu kipsikivestä ja vahvistettu lasikuidulla. 

Kipsilevy soveltuu myös märkätilojen seiniin.Kipsilevy soveltuu myös märkätilojen seiniin.

Uuden sukupolven rakennuslevy

Märkätilojen rakenteiden levytys on aina vaatinut tarkkuutta ja huolellisuutta. Kosteuden pääsy rakenteisiin on tärkeää estää. Kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin soveltuva uuden sukupolven rakennuslevy on kehitetty. Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ -märkätilalevyn pintarakenne muodostuu lasikuitumatosta, joka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen.

Kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja kyllästetty vedenimeytymistä vastaan. Näin Glasroc-komposiittilevyssä on saatu yhdistettyä perinteisten kipsilevyjen hyvät teknisen ominaisuudet ja helppo käsiteltävyys sekä kiviainespohjaisten levyjen hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan.
Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevyt ovat 12,5 mm paksuja ja 900 mm leveitä. Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ soveltuu märkätiloihin ja niitä vastaaviin tiloihin. Levy asennetaan puu- tai teräsrankaan ≤ k 300 mm:n välein.

Vaihtoehtona Glasroc -levylle on märkätiloissa yhtälailla käytettävä Gyproc Kylppäri GRI 13 -märkätilalevy. Levyn ydin on kyllästetty veden imeytymisen minimoimiseksi. Lujuudeltaan sekä jäykkyydeltään levy vastaa perinteistä erikoiskovaa GEK-levyä. Gyproc Kylppäri GRI 13-märkätilalevyä on mahdollista saada perinteistä 1200 mm kapeampana ERGO®-kipsilevynä, joka on leveydeltään 900 mm.

 

Gyproc löytyy nyt myös sosiaalisesta mediasta!

Katso ja tutustu!

Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevyt ovat uuden sukupolven rakennuslevyjä vaativiin olosuhteisiinGlasroc ® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevyt ovat uuden sukupolven rakennuslevyjä vaativiin olosuhteisiin

Tarvitsetko seiniin erityisen lujaa kestävyyttä?

Mikäli tarvitset kylpyhuoneessasi erityisen lujaa kestävyyttä, on ratkaisuna siinä kohtaa Gyproc Habito®. Tämä erityisen luja kartonkipintainen rakennuslevy tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden sekä iskunkestävyyden. Habito® kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman. Levy on vaaleapintainen ja reunaohennettu, joten se on helppo saumata ja pinnoittaa.

Gyproc testautti levynsä ISO 7892 "Impact hard bodies" -testin muunnelmalla, jossa 3 kg teräskuula iskettiin levyn pintaan 60 asteen kulmasta. Habito® -levyn iskunkestävyys oli jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna.

Gyproc järjestelmätakuu takaa, että Gyproc-tuotteet, kuten Gyproc Habito® -levy sekä muut Gyprocin ohjeistamat rakennekokonaisuudet ovat yhteensopivia. Lue lisää järjestelmätakuusta.

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit sekä sairaalat.

Habito® kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman.Habito® kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman.

Vedeneristys ja runko

Märkätilalevyt ovat reunaohennettuja ja ne soveltuvat erinomaisesti vedeneristyskäsittelyyn. Vedeneristeinä voidaan käyttää VTT:n sertifioimia vedeneristysjärjestelmiä ja niiden kanssa yhteensopiviksi todettuja lattiakaivoja sekä läpivientitiivistyksiä. Vedeneristysjärjestelmään tulee kuulua lasikuitukankaat nurkkiin, saumoihin ja läpivienteihin. Vedeneristysjärjestelmän vesihöyrynläpäisyn arvo tulee olla alle 90 x 10¯¹² kg/m²sPa.

Kummankin levyn yhteydessä runkorakenteena voidaan käyttää teräs- tai puurunkoa, mutta koska puu on alttiimpi virheellisestä käsittelystä tai varastoinnista johtuville kosteusvaikutuksille, Gyproc suosittelee mieluummin käytettäväksi teräsrunkoa. Runkopaksuuden on kuitenkin oltava vähintään 66 mm. Runkotolppien välinen jako vaihtelee 300-400 mm välillä sen mukaan, minkä levyn märkätilojen seinärakenteeksi valitsee.
Tarkemmat ohjeet löydätte Gyproc Kylpyhuonesertifikaatista 174/02

Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä

Gyproc-kylpyhuonejärjestelmäsertifikaatti Nro 174/02 käsittää märkätilojen seinien ja lattioiden rakennejärjestelmän. Gyproc-rakennejärjestelmän kanssa käytetään aina VTT:n sertifikaatissa määritellyt ominaisuudet täyttäviä seinä- ja lattiarakenteiden pintarakennejärjestelmiä. Järjestelmä itsessään soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin seinien joko ainoana tai osittaisena rakenneratkaisuna.
 

Märkätilalevy soveltuu kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin.Märkätilalevy soveltuu kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin.
Märkätilojen pintamateriaaleiksi soveltuvat mm. kaakeli-, klinkkeri- sekä luonnonkivilaatat.Märkätilojen pintamateriaaleiksi soveltuvat mm. kaakeli-, klinkkeri- sekä luonnonkivilaatat.

Kuka voi asentaa

Järjestelmän asennuksia voivat tehdä levytyksen osalta kipsilevyrakentamisen osaavat asentajat. Vedeneristeen asennustöitä voivat tehdä vedeneristysmateriaalien valmistajien kouluttamat, vedeneristäjän henkilösertifikaatin haltijat tai muun soveltuvan ammattitutkinnon tai koulutuksen suorittaneet henkilöt. Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä toimii ja estää sen alla ja vieressä olevien rakenteiden kastumisen, kun rakenteet ja vedeneristys sauma- ja läpivientitiivistyksineen on toteutettu sertifikaatin ja valmistajan asennusohjeiden mukaisesti.


Gyproc löytyy nyt myös sosiaalisesta mediasta!

Katso ja tutustu!

Järjestelmän edut

  • Hyvä kosteudenkestävyys
  • VTT:n sertifioima
  • Rakenne ei elä, ei halkeiluriskiä
  • Nopea asennus
  • Hyvät palo- ja ääneneristysominaisuudet

 
Päivitetty
12.10.2020