Pihan säilytysongelmiin ratkaisu pihamodulilla

Stala tuo tänä keväänä markkinoille uudenlaisen aktiivisen pihan moduliratkaisun. Tapio Anttilan yhdessä Stalan tuotekehitystiimin kanssa suunnittelema Stala Active Pihamoduli rakentuu käyttäjän tarpeiden mukaan yhdestä, kahdesta tai kolmesta modulista pihalle sopivaksi kokonaisuudeksi.

Siihen voi valita kätevät tilat niin jäteastioille, kompostille, kierrätyspisteelle kuin lukolliselle pihavarastollekin.

STALA*Active Pihamoduli on tyylikäs ja käytännöllinen, roskien säilytys yhdistyy haluamallasi tavalla varastotilaan.STALA*Active Pihamoduli on tyylikäs ja käytännöllinen, roskien säilytys yhdistyy haluamallasi tavalla varastotilaan.

Pihamodulissa tilaa monelle toiminnalle

Harmaana tai valkoisena saatava rakennus on valmistettu peltikattoihin suunnitellusta Ruukin Pural-materiaalista, joten se on säänkestävä, pitkäikäinen ja huoltovapaa.

- Päädyimme puhumaan siitä pihamodulina, sillä näin monikäyttöistä rakennusta ei voi oikein kutsua pelkäksi pihavajaksi tai roskakatokseksi, toteaa Stalan myynti- ja markkinointijohtaja Pasi Kallio.
Uudenlaisen nimen tarve kuvaa hyvin uusia, nykyasumisen asettamia vaatimuksia.
- Tämä on suunniteltu ensisijaisesti pienehköille kaupunkitonteille, joille massiiviset vajarakennukset eivät sovellu, Kallio kertoo.

Yksi käyttötapa on varaston hyödyntäminen kierrätyspisteenä.
- Nykyään kotitalouksista kerätään erikseen paperit, pahvit, lasit, metallit ja pullot, mutta näille on harvoin asiallisia tiloja, Stalan mallistopäällikkö Jari Peltonen toteaa.

STALA*Active Pihamodulista saa myös kahden modulin levyisen mallin ilman roskisosia, jolloin rakennus soveltuu esim. puutarhavajaksi.STALA*Active Pihamodulista saa myös kahden modulin levyisen mallin ilman roskisosia, jolloin rakennus soveltuu esim. puutarhavajaksi.

Varastotilan voi hyödyntää myös esimerkiksi autotarvikkeiden, puutarhavälineiden tai vaikkapa halkojen säilytystilana. Lisävarusteena saatavien hyllyjen ja ripustuskoukkujen ansiosta tavarat saa omille paikoilleen ja helposti käyttöön. Myös usein autoon lastattavat tavarat kuten sukset tai lastenrattaat pysyvät varastossa käden ulottuvilla. Myös roska-astiat piiloutuvat pihamoduliin tyylikkäästi mutta kätevästi niin käyttäjän kuin roskien kuljettajan kannalta.

- Roska-astia on modulissa suojassa säältä ja katseilta, joten sen voi pitää koko ajan auki. Se on myös jätteenkuljettajien kannalta valmiiksi oikein päin, kahvat edellä, kuvaa Peltonen. Activesta saa myös kahden modulin levyisen mallin ilman roskisosia, jolloin rakennus soveltuu esimerkiksi puutarhavajaksi.

Varusta STALA*Active Pihamoduli mielesi mukaan.Varusta STALA*Active Pihamoduli mielesi mukaan.

Moduli ei tarvitse rakennuslupaa - eikä perustuksia

Ilmeeltään moderni rakennus ei vaadi rakennuslupaa eikä perustuksia tai anturaa, pelkkä tasainen alusta riittää. Kattokaltevuuden suunnan voi valita itse. Pystytysajaksi on laskettu muutama tunti. Myös käyttöominaisuudet on suunniteltu omakotiasujan aktiiviseen elämään.

- Tämä on suunniteltu helpottamaan aktiivista arkea. Tänne ei säilötä asioita vaan siellä pidetään jatkuvasti käytössä olevia tavaroita, kertoo suunnittelussa mukana ollut Peltonen.

Yksi käyttötapa on varaston hyödyntäminen kierrätyspisteenä.

Katso tästä video STALA*Pihamodulin asentamisesta!

Tasaa maa-alusta Pihamodulia varten.Tasaa maa-alusta Pihamodulia varten.
STALA*Pihamoduli on helppo pystyttää.STALA*Pihamoduli on helppo pystyttää.
STALA*Pihamoduli on monipuolinen ja helppo varustaa eri käyttötarkoituksiin.STALA*Pihamoduli on monipuolinen ja helppo varustaa eri käyttötarkoituksiin.
Pihamoduli soveltuu 240 litran roska-astialle, joka on modulissa suojassa säältä ja katseilta.Pihamoduli soveltuu 240 litran roska-astialle, joka on modulissa suojassa säältä ja katseilta.
 
Julkaistu
1.9.2014