• Etusivu
  • Talo

Näin tiivistät lattian läpiviennin ja kynnyksen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 04.04.2014
20144_38734.jpg

(klikkaa kuva suuremmaksi)

1. Puhdista läpiviennin ulkopinta ja karhenna tarvittaessa esim. hiekkapaperilla (muoviset läpiviennit). Leikkaa FM Kuitukankaasta tai Kuitukangaspalasta n . 3 0 x 3 0 cm² (WC-viemäriputkelle) tai n. 20 x 20 cm² (käsienpesualtaan viemäriputkelle) kokoinen pala. Taittele pala ja leikkaa kulma auki n. 15 mm putken sädettä pienemmäksi.
2. Levitä WP Vedeneristysmassaa runsaasti läpiviennin ympärille ja juureen, vähintään 15 mm valmista lattiapintaa korkeammalle. Pujota tekemäsi tiivistyspala tiiviisti läpiviennin ympärille. Tiivistyspalan tulee olla tiukka, joten venytä se tasaisesti putken päälle.
3. Varmista, että tiivistyspala nousee tiiviisti putkea vasten. Painele esim. lastalla huolellisesti kiinni lattiaan.
4. Sivele uusi kerros vedeneristysmassaa tiivistyspalan päälle ja putken ympärille.

Näin tiivistät lattian läpiviennin

Näin tiivistät kynnyksen

Kynnyksen kohdalla suositellaan vedeneristeen nostamista 15 mm valmista lattiapintaa ylemmäs. Kynnyksen voit valaa esim. 4400 Pikatasoitteella.

20144_38735.jpg

Näin vedeneristät kiristysrenkaallisen lattiakaivon ja lattian liitoksen

(klikkaa kuva suuremmaksi)
(klikkaa kuva suuremmaksi)

1. Levitä WP Vedeneristysmassaa runsaasti lattiakaivon ympärille. Kiinnitä tuoreeseen massaan FM Kuitukankaasta leikkaamasi 40 x 40 cm² kokoinen pala. Muista levittää ohut kerros massaa myös palan alapintaan lattiakaivon kohdalle.
2. Painele vahvikepala huolellisesti kiinni, esim. lastalla! Varmistu kankaan täydellisestä läpikastumisesta. Levitä uusi kerros vedeneristysmassaa vahvikepalan päälle.
3. Asenna toinen 40 x 40 cm² kuitukangaspala ja kiinnitä kankaat varovasti toisiinsa lastaa apuna käyttäen. Pienen reiän leikkaaminen kankaaseen kaivon keskikohtaan nopeuttaa massan kuivumista.

(klikkaa kuva suuremmaksi)
(klikkaa kuva suuremmaksi)

4. Levitä runsaasti vedeneristysmassaa koko lattian alalle, myös kaivon päälle, esim. telalla.
5. Anna vedeneristysmassakerroksen kuivua vähintään 6 h ennen seuraavan eristekerroksen levittämistä. Olosuhteet vaikuttavat oleellisesti kuivumisaikaan. Vedeneristysmassa levitetään vähintään kahtena kerroksena.
6. Kuitukankaan tilalla voit käyttää DC Kaivo- laippaa, joka kiinnitetään kuivuneelle pohjustusaine / kosteussulkupinnalle. Irrota ensin puolet suojapaperista ja aseta DC Kaivolaippa oikeaan kohtaan kaivon päälle.

(klikkaa kuva suuremmaksi)
(klikkaa kuva suuremmaksi)

7. Poista suojapaperi kokonaan ja painele kaivolaippa tiiviisti kiinni lattiaan.
8. Levitä WP Vedeneritysmassaa kaivolaipan ja koko lattian alalle kahteen kertaan.
9. Anna vedeneristyksen kuivua, olosuhteista riippuen vähintään 12 h. Tarkista, että kerros on ehjä ja yhtenäinen. Leikattavan reiän koko riippuu lattiakaivotyypistä sekä kaivon korkeusasemasta. Piirrä kaivonvalmistajan ohjeiden mukainen ympyrä keskelle kaivoa.

(klikkaa kuva suuremmaksi)
(klikkaa kuva suuremmaksi)

10. Leikkaa mattoveitsellä lattiakaivon keskiosaan ensin ohjetta pienempi reikä. Leikkaa varovasti: aloita sisemmältä ja etene kohti piirtämääsi ympyrää. Älä leikkaa reikää liian suureksi! Tarkasta, että kaivon tiiviste on paikoillaan.
11. Taivuta liepeet kaivon sisään. Voit lämmittää massakerrosta varovasti, jolloin siitä tulee taipuisampi. Lämpötila ei saa nousta yli +40°C.
12. Paina kiristysrengas tiiviisti paikoilleen siiviläkannen avulla niin, että vedeneriste jää ehjänä joka puolelta kaivon ja kiristysrenkaan väliin. Poista kaivon siiviläkansi.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20073_3979.jpg
Täydellinen kattopaketti
KattoratkaisutTäydellinen kattopaketti on helpoin tie uuden katon hankintaan. Sinun ei tarvitse miettiä erikseen kattotarvikkeita tai kuljetusjärjestelyitä. Valitset vain kattotiilesi värin ja toimitustavan ja me huolehdimme lopusta. Saat luotettavan ja täydellisen katon, jossa kaikki osat sopivat keskenään yhteen.Vaatimukset täyttävä, luotettava kattoSuomen viranomaiset asettavat erilaisia vaatimuksia katolle. Ne liittyvät mm. kiinnitykseen, tiiviyteen, tuuletukseen, turvallisuuteen sekä rakenteisiin ja katemateriaaleihin. Lafarge Roofingin tuotteet täyttävät automaattisesti kaikki viranoimaismääräykset eikä katon ostajan tarvitse huolehtia niistä tuumaakaan!
20238_82927.jpg
Näin suihkukouru mahdollistaa suuret lattialaatat ja kätevän lattian kaadon
Kylpyhuoneiden suunnittelussa ja remonteissa tavoitteena on luoda toimiva, tyylikäs ja käyttäjäystävällinen kokonaisuus. Geberitin uusin CleanLine50 -suihkukouru vastaa tähän tavoitteeseen tarjoten innovatiivisen suunnittelun ja käytännöllisyyden yhdistelmän.CleanLine-sarjan uusin tulokas tekee suihkutilojen viemäröinnistä entistäkin helpompaa ja esteettisempää.
20177_49785.jpg
SuomiAreenassa pohdittiin elinkaaren kestävää asumista
Kuinka taataan hyvä asuminen läpi ihmisen elinkaaren? Tätä pohdittiin Porissa, kun SuomiAreenan lavalla herättiin keskustelemaan suomalaisesta asumisesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton