Sopiiko liukuva sisäovi meidän kotiin?

Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.

Osta liukuovi Jäsentukusta!

Liune Door on ovivaihtoehto kaikkiin tilan sisäoviin. Liunen tehdasvalmis hitsattu runkoelementti asennetaan väliseinätyön yhteydessä.Liune Door on ovivaihtoehto kaikkiin tilan sisäoviin. Liunen tehdasvalmis hitsattu runkoelementti asennetaan väliseinätyön yhteydessä.

Asennusvalmis liukuovikokonaisuus

Liune Door on asennusvalmis toimituskokonaisuus, väliseinärungon ovielementti on kokoonhitsattu ja lisäksi kaikki kiinnikkeet on valmiiksi asennettu elementtiin tai oveen. Tämä nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti asennusta työmaalla.

Liune Door elementti asennetaan helposti paikalleen kokonaisuutena väliseinän runkorakenteen asentamisen yhteydessä ja levytetään tämän jälkeen kuten normaali seinärakenne. Oven voi valita muun sisustuksen mukaan. Valikoima on modernista klassiseen tyyliin. Voit myös painattaa haluamasi kuvan oveen, joten varmasti kaikille löytyy mieleinen liukuovi.

Suunnittele oma ovi Mydoor -työkalulla

Liune Door vaatehuoneen kuvastinpeiliovi.Liune Door vaatehuoneen kuvastinpeiliovi.
Liunen printtiovet omalla kuvalla tai My Door kuvalla.Liunen printtiovet omalla kuvalla tai My Door kuvalla.

Kuinka paljon tilaa tarvitaan liukuoven asennukseen?

Seinärungon ja elementin asennusvara on 25-40 mm. Perusmitta on, että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvara.

Mitä materiaalirajoituksia on nykyiseen väliseinään liittyen?

Liunen saa integroida kaikkien väliseinämateriaalien kanssa uudisrakennuskohteissa. Korjauskohteissa vaihtoehtoja on kaksi:

1. Seinää puretaan 2x oviaukon verran

2. Vanhan oviaukon päälle asennetaan Liunen runkoelementti, jolloin seinästä tulee tuplasti paksumpi elementin kohdalta, tai voit koolata koko seinän samaan tasoon.

Korjauskohteissa vaihtoehtona on että seinä joko puretaan elementin kohdalta eli kaksi kertaa ovikoko. tai Vanhan oviaukon päälle voidaan myös kiinnittää Liunen runkoelementti, jolloin seinästä tulee tuplasti paksumpi joko vain elementin kohdalta tai voit koolata koko seinän samaan tasoon.

Tutustu Liunen ovimallistoon

Osta liukuovi Jäsentukusta!
Liituovi tuo lastenhuoneeseen kivan lisäefektin, toinen puoli ovesta voi olla valkoinen.Liituovi tuo lastenhuoneeseen kivan lisäefektin, toinen puoli ovesta voi olla valkoinen.

Liune liukuoven asennus

Liune asennus aloitetaan väliseinän asennuksen yhteydessä. Liune elementti toimitetaan hitsattuna rakenteena; tällöin vältytään ylimääräiseltä rakennustyöltä tontilla.

Elementin alareuna asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon. Elementin korottaminen oikeaan lattiakorkeuteen tapahtuu esimerkiksi kiilojen avulla. Elementti asennetaan suoraan joka suhteessa ja sen jälkeen seinä levytetään.

Seinäpinnat tehdään valmiiksi asti ja Liunen ovet ja karmit asennetaan samalla kun muukin sisustustyö tehdään. Liunen oven voi vaihtaa aina jälkikäteenkin, kun vain irrotetaan karmit. Asennuksen voi tehdä pintalistoilla tai ilman pintalistoja sisustusarkkitehdin suunnitelmien mukaan.

Miksi Liune liukuovi?

  • Ovet valmistetaan laadukkaasta MDFlevystä tai erisävyisistä lasimateriaaleista
  • Mallistossa 15 ovimallia
  • Ovet voi tilata kaikissa värikartan väreissä.
  • Liukuovi säästää lattiapinta-alaa 1-3 neliömetriä
  • Sisäovi säästää tilaa myös seinäpinnoilta kun ovi liukuu seinän sisään
  • Liunen oviratkaisut valmistetaan kokonaan Suomessa ja se on patentoitu Euroopan alueella
 
Julkaistu
2.4.2014