• Etusivu
  • Talo

Suojaa keittiösi suurilta vesivahingoilta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 04.10.2018
20144_38656.jpg

Keittiön vesivanhingon hälyttävä kosteusvahti on saatavissa sekä Jussi- että IMPRESSIVO®-kalustesarjoihin sopivana.

Asennuttamalla kosteusvahdin astianpesukoneen yhteyteen voidaan välttää vesivuodon aiheuttamat suuret vesivahingot keittiössä. Kosteusvahdin anturi on erittäin herkkä havaitsemaan kosteutta ja antaa hälytyksen vuodon sattuessa.

Kosteusvahdilla voidaan valvoa tiskikoneen lisäksi muitakin vettä käyttäviä laitteita ja kodinkoneita, kuten esimerkiksi lämminvesivaraajaa sekä myös kiinteistön kaikkia rakenteita, joissa kosteusvahingon vaara on todennäköinen. Kun kosteusvahti havaitsee kosteutta valvottavassa kohteessa, se antaa hälytyksen sekä summeriäänenä että merkkivalolla. Hälytykset on mahdollista saada mobiililaitteeseen mikäli kosteusvahti on liitetty osaksi ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmää tai KNX-taloautomaatiota. Kosteusvahdin avulla on myös mahdollista katkaista veden tulo hälytystilanteessa. Kun järjestelmään on liitetty välirele, se ohjaa päävesijohdon magneettiventtiilin automaattisesti kiinni hälytyksen yhteydessä.

Kysy vakuutusyhtiöstäsi, saatko alennusta vakuutusmaksuun, jos olet asentanut kotiisi kosteusvahdin.

Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Nurkkaan asennettavat pistorasiat sopivat keittiön kaappien alle

IMPRESSIVO®-

ja

Jussi

-kalustesarjoissa on omat nurkkaan asennettavat pistorasiat sekä pintakotelot, joiden avulla myös muita sähköisiä toimintoja saa sijoitettua esimerkiksi kodinhoitohuoneen työtason välitilaan tai keittiön yläkaappien alle. Kaapiston alle asennettuna pistorasiat ovat siellä, missä niitä eniten tarvitaan, mutta silti poissa tieltä. Nurkkaan voi asentaa tavallisten pistorasioiden lisäksi esimerkiksi DigitalRadion, tele- ja antennipistorasiat, ajastimen tai vaikkapa USB-latausaseman.

Ajastin-pistorasia asennukseen kaapien alle.
Ajastin-pistorasia asennukseen kaapien alle.
Pistorasioiden lisääminen saneerauksessa esimerkiksi keittiöön tai kylpytiloihin käy helposti käyttämällä nurkkaan asennettavia tuotteita.
Pistorasioiden lisääminen saneerauksessa esimerkiksi keittiöön tai kylpytiloihin käy helposti käyttämällä nurkkaan asennettavia tuotteita.

Keittiön radio ei vie enää tilaa työtasolta

ABB:n DigitalRadio ja iNet Radio

voidaan asentaa seinärasiaan tai pintakoteloon. Näin keittiön radio ei enää vie tilaa työtasolta ollenkaan. Pienikokoisissa radioissa on muistipaikat lempikanaville ja helppokäyttöset toiminnot. iNet Radiolla voidaan kuunnella Internet-radioasemia eri puolilta maailmaa.

DigitalRadio ja kaiutin

20144_38718.jpg
DigitalRadio asennetaan siististi seinään tai kulmaan.
DigitalRadio asennetaan siististi seinään tai kulmaan.

Uusi kappale

Unohtuiko kahvinkeitin päälle? Ajastin sammuttaa.

Ajastimella varmistat yksinkertaisesti, ettei sähkölaite jää päälle tarvittavan käyttöajan jälkeen. Ajastimeen asetetaan ensin yksi valittavana olevista aika-asetuksista (15 min, 30 min, 1 h, 2 h, 4 h tai 8 h). Tämän jälkeen käyttö on yksinkertaista: Kun esimerkiksi kahvinkeittimen kanssa aika-asetus on 30 minuuttia, niin keitin saadaan kytkettyä päälle ajastimen nappia painamalla. Puolen tunnin jälkeen ajastin katkaisee laitteen sähköt, eikä kahvinkeitin näin voi jäädä vahingossa päälle.

Pistorasian yhteyteen asennettu ajastin on helppo tapa varmistaa, ettei kahvinkeitin jää aamulla päälle.
Pistorasian yhteyteen asennettu ajastin on helppo tapa varmistaa, ettei kahvinkeitin jää aamulla päälle.
201411_41755.jpg

Pienlaitteiden latauspiste

USB-pistorasioilla lataat pienet laitteesi kätevästi suoraan pistorasiasta. Maadoitettuun pistorasiaan integroidulla USB-laturilla voi ladata esimerkiksi matkapuhelimia ja muita pienlaitteita. USB-latausasema, jossa on kaksi USB-liitintä, on sopiva myös tablettien lataamiseen, ja sen voi asentaa myös nurkkakotelon avulla vaikkapa keittiön yläkaapin alle.

Tilaa veloitukseton ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

USB-pistorasioilla lataat pienet laitteesi kätevästi suoraan pistorasiasta.
USB-pistorasioilla lataat pienet laitteesi kätevästi suoraan pistorasiasta.
ABB Oy
Talo
keittiö
sähkö
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

rakennusmies kyselee naisasiakkaalta keittiöremonttia koskevia asioita. Mies tekee muistiinpanoja ja he seisovat keittiössä
Sähköt keittiöremontissa?
Unohtuiko remonttisuunnitelmassa huomioida pistorasiat ja sähkölaitteiden sijoittelu kokonaan? Älä odota enää - unelmoimasi keittiö on vain sähköremontin päässä. Turvallisuus, valaistus, älykkäät ratkaisut ja ammattilaisen apu tekevät keittiöremontista vaivatonta ja nautinnollista. Nappaa vinkit tästä artikkelista.Tiesithän muuten, että voit itse vaikuttaa siihen minkälaisia sähkökalusteita sähkömies kotiisi asentaa.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20232_80829.jpg
Led-valojen langattomalla ohjauksella lisää säädinpaikkoja
Langaton ohjaus, ns. kaukosäätö, toimii yksinkertaisena tapana valojen käyttämiseen silloin, kun perinteisiä sähköjohdotettuja seinäpainikepaikkoja ei ole tarpeeksi. Langaton ohjaus tarkoittaa helpoimmillaan valaistuksessa sitä, että valaisimeen liitetyn vastaanottimen ja ohjaimen väliin luodaan radioaaltoyhteys (RF). Langattoman yhteyden muodostaminen on yksinkertaista ja se toimii luotettavasti.
20198_59476.jpg
Onko valojen värisävyillä väliä?
Valon värilämpötila ilmoitetaan kelvineissä. Kelvin on valon koettu sävy. Luonnossa valon värilämpötila muuttuu jatkuvasti päivän aikana aamun lämpimänpunaisesta kirkkaan sinertävään päivänvaloon ja illan siniseen hetkeen. Luonnollinen valorytmi vaikuttaa moneen asiaan muun muassa toimeliaisuuteen ja virkeyteen. On sanottu, että ihminen erottaa värilämpötiloja noin 2 700K punaisesta 11 000K siniseen saakka. Keinovalaistuksessa päivänvalona on pidetty yli 5000K värilämpötiloja, ja lämpimänä alle 3000K värilämpötiloja. Neutraaliksi värilämpötilaksi nimitetään noin 4000K värilämpötiloja.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton