Oletko jo suunnitellut pihasi valaistuksen?

Vaikka kesä vasta tekeekin tuloaan ja ilmat alkavat lämmetä vähitellen, kannattaa pihavalaistuksen suunnittelu aloittaa jo hyvissä ajoin.

Airam pihavalaisinmallisto koostuu kokonaisuuksista, jotka sopivat erilaisiin pihapiireihin. Valaisimet soveltuvat hyvin suomalaiseen miljööseen sekä vaativiin valaistusolosuhteisiin.

Oli sinulla sitten perinnetalo tai modernimpaa arkkitehtuuria oleva koti, pihavalaisin- ja lamppumallistosta löytyy vaihtoehtoja myös sinun pihapiiriisi.

Modernia vai perinteistä?

Valaisimien tyylin valinnassa vaikuttaa pitkälti omat mieltymykset ja talon arkkitehtuuri. Kun valaisimen käyttötarkoitus on selvillä, voidaan pohtia millainen valaisin sopii rakennuksen pihapiiriin ja omiin mieltymyksiin. Pitääkö enemmän modernista linjasta, jossa muotokieli on hyvin pitkälle pelkistettyä, vai kaipaako perinteistä tai hieman koristeellisempaa valaisinta.

Perinteisempään pihapiiriin sopivat esimerkiksi Kartano tai Käpylä Mini –mallistot. Molemmat mallistot ovat saatavilla valkoisina ja mustina sekä Käpylä Mini lisäksi myös rosterina. Kartano-sarjaa täydentää suosittu Arvika-seinävalaisin, joka on varustettu kirkkaalla kuplalasilla, värivaihtoehtoina valkoinen ja musta.

Kallio-valaisin on ilo silmälle ja kaunistus puutarhaan. Uutuutena myös antracitin harmaana, ilman kivipinnoitetta. Saatavilla kesäkuussa.Kallio-valaisin on ilo silmälle ja kaunistus puutarhaan. Uutuutena myös antracitin harmaana, ilman kivipinnoitetta. Saatavilla kesäkuussa.
Käpylä-sarja kaikissa väreissä.Käpylä-sarja kaikissa väreissä.

Suurta suosiota saaneet muotoilultaan modernit Nora, Sala ja Alppila -seinävalaisimet soveltuvat erinomaisesti sekä ulko- että sisätilojen valaisuun. Nora-valaisimessa on kiinteä led-valonlähde, jolla on pitkä käyttöikä, jopa 50 000 h. Salaan ja Alppilaan on valittavissa valonlähde omien toiveiden mukaan, mutta nykyisin kannattaa suosia laadukkaita led-valonlähteitä niiden hyvien ominaisuuksien vuoksi. Led-lamput ovat energiatehokkaita, ne syttyvät välittömästi pakkasessakin ja niillä on pitkä käyttöikä.

Alppila spotti ja 2-osainen malli, Sala valkoisena ja harmaana sekä Nora valkoisena ja ruskeana.Alppila spotti ja 2-osainen malli, Sala valkoisena ja harmaana sekä Nora valkoisena ja ruskeana.

Korosta pihan yksityiskohtia

Onko pihallasi yksityiskohtia joita haluaisit korostaa? Pihapolku, josta saisi katseenvangitsijan valaistuna, portaat ja terassit sekä jokin komea puu tai pensas? Helposti asennettavat maavalot toimivat silloin kauniina ja toimivina ratkaisuna. Malmi- ja LED-maavalon avulla voit korostaa terasseja, pensaita ja portaikkoja.

Vaihtoehdon Malmi- sekä LED-maavalolle antaa Puutarhakohdevalo, joka on maavaloista poiketen pistotulppaliitännällä, joten saat siirreltyä valon paikkaa omien mieltymystesi mukaan. Valaisin on asennusvalmis ja varustettu 155 mm maapiikillä sekä 5 metriä pitkällä kumikaapelilla. Valaisimen runko on mustaa muovia.

Puutarhavalon avulla voit korostaa istutuksia.Puutarhavalon avulla voit korostaa istutuksia.
Pihapiirivalaistukseen löytyy runsaasti hyviä vinkkejä Airamin julkaisemasta Rakentajan valo-oppaasta!

Tilaa maksuton Rakentajan valo-opas tästä!

 
Päivitetty
22.5.2014