Riittävä ilmanvaihto takaa laadukkaan sisäilman ja terveet rakenteet

Riittävä ilman vaihtuminen on entistäkin tärkeämpää energiatehokkaissa, tiiviissä rakennuksissa. VILPE® ilmanvaihdon päätelaitteet osana ilmanvaihtojärjestelmää pitävät sisäilman puhtaana ja kattorakenteet terveinä.

VILPE®  ilmanvaihdon päätelaitteet osana ilmanvaihtojärjestelmää pitävät sisäilman puhtaana ja kattorakenteet terveinä.VILPE® ilmanvaihdon päätelaitteet osana ilmanvaihtojärjestelmää pitävät sisäilman puhtaana ja kattorakenteet terveinä.
Kodin puhdas, terveellinen ilma ei ole itsestäänselvyys. Likainen tai kostea ilma, joka ei pääse poistumaan rakennuksesta hallitusti, tiivistyy ja lopulta kiinnittyy rakenteisiin aiheuttaen vuosien kuluessa näiden kunnon heikkenemistä, epäpuhtauksia huoneilmaan ja pahimmillaan homekasvustoa.

Nämä ongelmat voidaan estää riittävällä ilmanvaihdolla. Suomen Rakentamismääräyskokoelman ohjeen C2 mukaan sisäilman pitää vaihtua kokonaan uudeksi kahden tunnin välein. Talon on pystyttävä hengittämään, jotta se pysyy terveenä ja näin tarjoamaan terveen ympäristön ihmisten asumiseen.

Lue lisää pientalotuotteista!

VILPE®-ilmanvaihtojärjestelmä tarjoaa ratkaisut talon sisätilojen, katon välitilojen ja ullakon, sekä talon alapohjan tuuletukseen

VILPE® -ilmanvaihtotuotteista löytyvät sopivat ratkaisut sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Tuotteet sopivat niin painovoimaiseen kuin koneelliseenkin ilmastointiin, ja ne ovat yhteensopivia kaikkien markkinoilla olevien ilmastointijärjestelmien kanssa. Tuotteet on suunniteltu tee-se-itse -periaatteella, joten niitten asentaminen on helppoa ja nopeaa ja onnistuu helposti yhdeltä henkilöltä. Paketissa tulevat mukana kaikki asennuksessa tarvittavat osat ja ohjeet, eikä erikoistyökaluja tarvita.

Suomessa valmistetut laadukkaat VILPE®-tuotteet on suunniteltu kestämään Pohjolan armottoman ilmaston vaatimukset. Jatkuva tuotekehitys varmistaa ensiluokkaisen käytettävyyden, asennettavuuden ja materiaalin kestävyyden. Vakiovärit musta, harmaa, ruskea, punainen, tiilenpunainen ja vihreä noudattavat suomalaisten rakennusten väripalettia ja muodostavat yhdessä tyylikkään kokonaisuuden. VILPE® -tuotteilla on 10 vuoden esteettinen takuu, 20 vuoden tekninen takuu ja huippuimureiden sähköosilla 2 vuoden takuu.

Osta VILPEn tuotteita Jäsentukusta!

VILPE® -ilmanvaihtotuotteista löytyvät sopivat ratkaisut sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin.VILPE® -ilmanvaihtotuotteista löytyvät sopivat ratkaisut sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin.

Puhdasta ilmaa terveessä talossa

Läpivienneillä putket katon läpi

Kattoläpivientisarjojen avulla viedään putket tiiviisti katon läpi. VILPE®-läpivientien joukosta löytyy sopiva malli jokaiselle katolle ja niitten asentaminen on helppoa ja nopeaa kaikille katemateriaaleille.

Lue lisää pientalotuotteista!

Huippuimuri poistaa likaisen ilman

VILPE® Huippuimureita käytetään tunkkaisen ilman, hajujen ja kosteuden poistoon sisätiloista, esim. keittiöistä ja kylpyhuoneista. Keittiössä huippuimuri liitetään liesikupuun, jolloin liesikuvussa ei tarvita moottoria ja myöskään poistettava käryinen ja rasvainen ilma ei leviä koko talon ilmanvaihtokanavistoon ja likaa hankalasti puhdistettavia kanavia. Saneerauskohteissa huippuimuri voidaan asentaa ilmanvaihtohormin päälle tehostamaan painovoimaista ilmanvaihtoa, jolloin ilmanvaihto on hallittavissa kaikissa sääolosuhteissa. Huippuimuri soveltuu hyvin myös autotallin tai varaston katolle poistamaan sisältä kosteutta ja ikäviä hajuja, jolloin tiloissa säilytettävä omaisuus pysyy hyvässä kunnossa ja säilyttää arvonsa pitkään.

Uudessa edistyksellisessä VILPE® ECo huippuimurissa on energiaa säästävä tasavirtamoottori ja vakiolla 0-10 voltin jänniteviestillä toimiva portaaton etäohjaus. Huippuimurin toimintaa voidaan seurata ja ohjata keskusyksikön kautta ja se voidaan liittää automaattisesti ohjattavaan talotekniseen järjestelmään. VILPE® ECo huippuimuri sopii erinomaisesti myös matalaenergiataloihin.

Huippuimuri, poistoputki, tuuletusputki ja keskuspölynimurin poistoputki.Huippuimuri, poistoputki, tuuletusputki ja keskuspölynimurin poistoputki.
Ilmanvaihdon poistot ja poistoputket
Ilmanvaihdon poistoputkia pitkin likainen ilma pääsee poistumaan kodista ulos. Poistoputket voidaan liittää ilmanvaihtokoneeseen tai keittiön liesituulettimeen. VILPE®-putket on ilmateknisesti muotoiltu siten, että sadeveden pääsy sisään estyy, mutta ilmanvirtausvastus on mahdollisimman pieni, jolloin ilmanvaihtokonekin tarvitsee vähemmän energiaa ilman ulospuhaltamiseen.

Tuuletusputki tuulettaa jätevesiviemärin
Tuuletusputken avulla hoidetaan jätevesiviemärin tuuletus ulos katolle. Näin ilma pääsee virtaamaan vapaasti ja vältytään hajuhaitoilta.

Keskuspölynimurin poistoputki katolle
VILPE® keskuspölynimurin poistoputken avulla ilma kuljetetaan vesikaton läpi ulos. Poistoilman mukana kulkeutuvat pölyhiukkaset ja ääni häviävät katolle, eikä pöly näin myöskään sotke talon ulkoseiniä.

Eroon radonin haitoista
Radonin haitalliset terveysvaikutukset kodin sisätiloissa voidaan estää koneellisesti VILPE® ECo110- radonimurilla tai alapohjan alipainetuuletuksella (ilman moottoria) mikäli talon alapohja on tuulettuva.

Kattoluukusta ullakkotilaan
VILPE® Kattoluukku on palo- ja huoltoluukku, jota käytetään kulkureittinä mentäessä katon kautta ullakkotilaan tai päinvastoin.

Antennit ja mastot tiiviisti katolle
VILPE® Antennikauluksella ja putki- ja pollarikauluksella saadaan putket, mastot tai kaapelit vietyä tiiviisti katon läpi.

Solar-läpivienti, antennikaulus ja piippu-läpivienti.Solar-läpivienti, antennikaulus ja piippu-läpivienti.
Solar-läpiviennit aurinkokeräinten putkille ym. pienemmille putkille
VILPE® Solar-läpivienti mahdollistaa aurinkokeräinten meno- ja paluuputkien, kaapeleiden ja muiden pienempien putkien ammattimaisen läpiviennin katon läpi. Solar-läpiviennin asentaminen ja huoltaminen on helppoa, sillä kansiosa kääntyy vaakasuunnassa 90 astetta ja sen voi avata.

Helppoutta ja kustannussäästöä savupiipun asennukseen
VILPE® Piippu-läpivienti on tarkoitettu pyöreiden eristettyjen metallisavupiippujen asennukseen. VILPE® Piippu-läpivienti ja aluskatteen tiiviste ovat läpäisseet VTT: n paloturvallisuustestit ja niillä on VTT:n sertifikaatti. Tuotetta on saatavilla kahta kokoa, Ø 200–265 mm ja Ø 265–380 mm. VILPE® Piippu-läpivienti helpottaa ja nopeuttaa tuntuvasti savupiippujen läpiviennin asennusta. Kustannussäästöä syntyy siitä, että kalliita pellityksiä ei tarvita.

Terveet rakenteet kellarin ja alapohjan tuuletuksella
Ross-tuuletuspaalua käytetään talon ryömintätilan tuuletukseen sekä ehkäisemään talon alapohjan kosteusvaurioita ja terveydelle vaarallisen radonkaasun kertymistä rakennukseen. Ross-tuuletuspaalun kautta voidaan myös ottaa tuloilma esimerkiksi kellarisaunaan, takkaan tai ilmanvaihtokoneeseen. Ross-tuuletuspaalu toimii tuloilmakanavana myös, kun tehdään koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä tai koneellinen radonpoistojärjestelmä ryömintätilaan.

Katon välitilojen ja ullakon tärkeä tuuletus
Tuuletusputkien ja harjatuulettimien avulla voidaan kosteus kuljettaa ulos talon ullakkotilasta, välikatosta ja kattorakenteista. Kattorakenteiden tuuletus on erittäin tärkeää, koska se estää kondenssiveden muodostumista ja siten home- ja mikrobikasvustojen syntymistä kattorakenteisiin.

Monitoimi-ulkosäleikkö moneen tarkoitukseen
VILPE® Monitoimi-ulkosäleikköä käytetään sekä tuloilma- että poistoilmasäleikkönä koneellisessa ilmanvaihdossa. Tuotetta voidaan lisäksi käyttää erityyppisten tilojen tuuletussäleikkönä, esim. kellari- ja ullakkotilat, kivijalka, autotalli, varastot. Säleikköön on saatavana hyönteisverkko. Monitoimi-ulkosäleikön hyvällä ilmateknisellä muotoilulla on saatu aikaan suuri vapaa poikkipinta-ala molempiin mahdollisiin ilman virtaussuuntiin sekä hyvät veden- ja lumenpoisto-ominaisuudet. VILPE® Monitoimi-ulkosäleikön painehäviö on markkinoiden pienin.

Ross-tuuletuspaalu, tuuletusputki ja ulkosäleikkö.Ross-tuuletuspaalu, tuuletusputki ja ulkosäleikkö.
 
Julkaistu
14.7.2014