Aurinkoenergia vuosi vuodelta suositumpi valinta

Aurinkoenergia kiinnostaa yhä useampia kotitalouksia ja yrityksiä. Viime vuonna aurinkoenergiaa tuottamaan ryhtyi mm. Cafe Carusel Helsingin Merisatamanrannassa. Koska kaikki aurinkoenergiaan siirtymiseen liittyvät asiat, kuten toimitus, lupa-asiat ja asennus hoituvat Fortumin kautta yhdestä ja samasta paikasta, on aurinkoenergiaan siirtyminen ollut vaivatonta.

Aurinkoenergiaa uuneille ja jäähdytysjärjestelmille

Cafe Caruselin omistajat Ari Sarmanto ja Lars Hammaren ovat olleet tyytyväisiä Fortum Aurinkoratkaisuun. Merenrantakahvilan omistajat tilasivat vuonna 2013 Fortumilta kahvilansa katolle ja seinään 80 aurinkopaneelia. Paneeleiden tuottama tasasähkö muunnetaan invertterin avulla normaaliksi 230 voltin vaihtovirraksi suoraan kahvilan sähköverkkoon.
Helsingin Kaivopuiston kupeessa sijaitseva Cafe Carusel tarvitsee sähköä eniten kesällä. Helteisenä päivänä kahvilassa käy 2000-3000 asiakasta. Sähkönkulutus on silloin huipussaan ja uunit sekä jäähdytysjärjestelmät kovilla, joten aurinkoenergian suurin tuotanto osuu sopivasti samaan aikaan kahvilan sesonkikauden kanssa. Myös kahvilan imagoon aurinkoenergialla on ollut myönteinen vaikutus, sillä asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta.

Caruselin vuosittainen sähkönkulutus vastaa 20 normaalikokoisen sähkölämmitteisen omakotitalon kulutusta. Aurinkoenergialla voidaan tuottaa parhaimmillaan noin 10 % kahvilan sähköntarpeesta.

 

Aurinkoenergian tyytyväinen omatuottaja on mm. Helsingin Kaivopuiston kupeessa sijaitseva Cafe Carusel.Aurinkoenergian tyytyväinen omatuottaja on mm. Helsingin Kaivopuiston kupeessa sijaitseva Cafe Carusel.

Aurinkoenergialla käyttöveden lämmitys

Kellokoskella asuva Eeva-Liisa Nieminen voitti Fortumin Habitare 2012 –messuarvonnassa kotiinsa valmiiksi asennetun Fortum Aurinkopaketin. Koska Fortumin pakettiin kuuluu myös asennus, Niemisen ei tarvinnut tehdä muuta kuin katsella ja ihailla asennustyötä.
Aurinkoenergiassa paneelien energiantuotantoon vaikuttavat ennen kaikkea varjottomuus, ilmansuunta ja asennuskulma. Optimaalisessa tilanteessa aurinkopaneelit suunnataan Suomessa etelään noin 45 asteen kulmassa. Länteen tai itään suunnattuina paneelit menettävät noin 20 % energiantuottotehostaan.
Paneelien energiantuotantoa voi seurata reaaliaikaisesti seurantalaitteen avulla tietokoneen ruudulta tai invertterin näytöltä. Lukemahistoria on seurattavissa tunnin, päivän, viikon ja vuoden tarkkuudella.

Niemisen omakotitalon vesi lämpiää nyt itse tuotetulla aurinkosähköllä.

Tiesitkö tämän Fortum Aurinkopaketista?

  • Jos tuotat kotiisi sähköä yli oman tarpeen, voit myydä ylimääräisen sähkösi Fortumille ja saat siitä korvauksen. Uusiutuvan sähkön tuotantojärjestelmäsi tulee tällöin olla kytkettynä jakeluverkkoon. Kohteessasi on oltava sähkönsiirron kaksisuuntaiseen mittaukseen kykenevä tuntimittari, joka rekisteröi erikseen käyttöpaikassa tuotetun ja sinne ostetun sähkön.
  • Aurinkopaketti sisältää sähköverkkoon kytkettävän aurinkopaneelijärjestelmän. Kyseessä ei ole akkujen käyttöön perustuva niin kutsuttu ”mökkijärjestelmä".
  • Aurinkopaneeleiden asentaminen katolle saattaa sijaintikunnasta ja järjestelmän koosta riippuen vaatia erillistä toimenpidelupaa kunnan rakennusvalvontaviranomaisilta. Esimerkiksi Cafe Caruselin hankkeeseen rakennusvirasto suhtautui myönteisesti ja viranomaisluvat järjestyivät helposti Fortumin avustuksella.
  • Fortum Aurinkopaketti sisältää kaiken mitä tarvitset ryhtyäksesi aurinkosähkön omatuottajaksi. Pakettiin sisältyy aurinkopaneelilaitteisto, kartoituskäynti, kuljetus, asennus ja käyttöönoton opastus.


Lisää tietoa Fortum aurinkopaketista
Helsingin Kulttuurisauna varustettiin 2012 Fortum Aurinkopaketilla.Helsingin Kulttuurisauna varustettiin 2012 Fortum Aurinkopaketilla.

Aurinkoenergiaratkaisun tilaaminen on helppoa

Helsingin muotoilupääkaupunkivuoden 2012 kunniaksi avattu Kulttuurisauna on myös varustettu Fortum Aurinkopaketilla.

”Yritysten kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan kasvaa jatkuvasti. Investoinnit maksavat itsensä ajan myötä takaisin ja lisäksi yritys saa aurinkoenergian tuottamisesta imagohyödyn”, Olli-Pekka Raatikainen Fortumilta kertoo.

Fortumilla on avaimet käteen –ratkaisuja myös pientaloille. Kerro mitä haluat, me hoidamme loput.

Jätä yhteydenottopyyntö ja kysy lisää Fortum Aurinkopaketista
 

Aurinkoenergian omatuottajaksi ryhtyminen on helppoa, sillä Fortum Aurinkopaketti sisältää kaiken mitä tarvitset. Pakettiin sisältyy aurinkopaneelilaitteisto, kartoituskäynti, kuljetus, asennus ja käyttöönoton opastus.Aurinkoenergian omatuottajaksi ryhtyminen on helppoa, sillä Fortum Aurinkopaketti sisältää kaiken mitä tarvitset. Pakettiin sisältyy aurinkopaneelilaitteisto, kartoituskäynti, kuljetus, asennus ja käyttöönoton opastus.
 
Julkaistu
8.9.2014