Kaipaako kattosi puhdistusta?

Katto, tuo rakennuksen viides julkisivu, on tärkeä osa taloa ja kaipaa säännöllistä huoltoa. Roskien sekä siitepölyn kertyessä katolle, alkaa katolla herkästi kasvaa sammalta, jäkälää ja levää. Sammaleet ynnä muut kasvustot pitävät yllä kosteutta samalla rapauttaen pikkuhiljaa kattomateriaalia yhä enemmän ja enemmän. Tämä on erityisesti hoitamattomien ja huoltamattomien tiilikattojen sekä huopakattojen ongelma. Katon kunnon merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Pieni kattovuoto voi aiheuttaa suuret vahingot –lähes huomaamatta.

Katon kunnon tarkastamiseen sekä huoltamiseen saat apua LA-Kattohuollolta, jonka erikoisalaa on katoilla olevan kasvuston poisto ilman että kattopinta vahingoittuu.

Kiinnostaako sinua oman kattosi kunto?

Kattopinnan käsittelyllä saadaan katon käyttöikää pidennettyä.Kattopinnan käsittelyllä saadaan katon käyttöikää pidennettyä.

Katon kuntoa pitää tarkkailla

Katto tulisi tarkastaa sekä tarvittaessa huoltaa pari kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Valitettavan usein säännöllinen huolto jää tekemättä ja alun perin pienestä ja helposti hoidettavasta vauriosta kasvaa suuria korjauskuluja vaativa ja mahdollisesti odottamattomankin iso vahinko. Ammattilaisen tekemällä säännöllisellä huollolla katonkäyttöikä voidaan jopa tuplata.

LA-Kattohuollon maksuttomalla tarkastuskierroksella asiantuntija kartoittaa kattonne kunnon paikanpäällä. Kartoituksen jälkeen annetaan juuri kyseiseen kattoon kohdennetut huoltotoimenpide-ehdotukset. Kartoitus toimii myös kirjallisen kokonaiskustannustarjouksen perustana.

Katolle ammattilaiskäsittely

LA-Kattohuollolle asiakastyytyväisyys sekä ammattiylpeys on tärkeää. Käsitellyille katoille annetaan ammattilaiskäsittely. Yleisimpiä kattotyyppejä, joille huoltoa tehdään, on tiilikatto, mineriittikatto sekä huopakatto. Käsittelyn jälkeen irronneet ja syntyneet jätteet viedään pois paikalta. Mikäli kattopinta on päässyt huonoon kuntoon, tehdään niille tarvittaessa uusi pinnoitus. Pinnoituksen avulla katosta saadaan jälleen uuden näköinen ja kallista kattoremonttia voidaan siirtää jopa kymmeniä vuosia eteenpäin. LA-Kattohuolto antaa tekemilleen töille kahden vuoden tyytyväisyystakuun. Jos kasvusto palaa katolle kahden vuoden sisällä, katto käsitellään uudelleen veloituksetta!

Oikein tehdyt toimenpiteet eivät vahingoita kattoa

On tärkeää, että katto puhdistetaan oikeilla toimenpiteillä vahingoittamatta itse katon pintaa. Esimerkiksi tiilikatoissa katto puhdistetaan esikäsittelyssä mekaanisesti tiili tiileltä pinnoiteainetta vahingoittamatta. Silmämääräisen puhdistuksen jälkeen ruiskutetaan katolle sammalentorjunta-aine. Torjunta-aineen imeytyessä katolle, tuhoaa se kasvuston joka ei vielä esikäsittelyn yhteydessä lähtenyt. Kuolleet sammalen, levän ja jäkälän juuret huuhtoutuvat sateen sekä lumien mukana pois. Huollon yhteydessä tyhjennetään myös räystäskourut sekä vaihdetaan rikkinäiset kattotiilet ehjiin loppusiivousta unohtamatta.

Torjunta-aine tuhoaa jäljelle jääneen kasvuston.Torjunta-aine tuhoaa jäljelle jääneen kasvuston.
Säännöllisen tarkastelun ja huollon avulla saat itsellesi huoletonta asumista vuosikymmeniksi eteenpäin. Tarkistuta sinäkin kattosi kunto tänä keväänä ja kutsu paikalle LA-Kattohuollon asiantuntija.
 
Päivitetty
25.3.2014