Leca®-väliseinäharkko on nopeasti muurattava väliseinien järjestelmä

Leca®-väliseinäharkolla muurattu seinä on turvallinen

Leca® EasyLex on markkinoiden nopein muurattava väliseinäjärjestelmä. Loppuun asti mietitty järjestelmä nopeuttaa tekemistä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Leca® EasyLex ja Leca® Lex -harkoista muurattu kiviväliseinä on kosteusvarma, kestävä ja palamaton ratkaisu.

Seinän tasoittaminen on helppoa ja nopeaa ja sähkö- ja vesiputket kulkevat vaivattomasti harkkojen rei’issä.

Leca® EasyLex -harkoilla saadaan väliseinät nopeasti muurattua

Leca EasyLex -väliseinäharkkojärjestelmän käyttökohteena ovat sekä korjaus- että uudisrakennuskohteiden kosteiden ja kuivien tilojen kantamattomat väliseinät. Väliseinäharkot ovat ympäripontattuja, mittatarkkoja ja pinnaltaan tasaisia. Suurien ponttiensa ansiosta lukitus on jämpti, muuraus on nopeaa ja helppoa, muurauksesta tulee tukeva ja näin normaalin huoneen korkuiset seinät voidaan muurata kerralla ylös asti. Muuraus tehdään ohutsaumamuuraamalla, jolloin laastimenekki pienenee ja muuraus nopeutuu perinteiseen muuraukseen verrattuna.

Leca® EasyLex -väliseinäharkon asennus

Ohutsaumamuurattavat kevyet kappaleet, ympäriponttaus, kulmalukitus ja aloitusprofiilit tekevät Leca EasyLexistä markkinoiden nopeimman väliseinäjärjestelmän. Tarkemmat tiedot asennuksesta esitteessä Leca EasyLex -väliseinäharkot Suunnittelu- ja työohjeessa.
Kuva vasemmalla: Leca EasyLex 2500 -profiili kiinnitetään seinään. Profiiliin asennetaan langanohjain ja linjalanka. Ensimmäinen harkkokerros muurataan ohutsauma- tai muurauslastilla.
Keskimmänen: Muuraus sidotaan poikittaiseen seinään profiilin ja siihen kuuluvien muuraussiteiden avulla.
Kuva oikealla: Ulkokulmissa käytetään toisesta päästä ponttaamatonta päätyharkkoa, jolloin kulmista tulee siistit.
				Kuva vasemmalla: Leca EasyLex 2500 -profiili kiinnitetään seinään. Profiiliin asennetaan langanohjain ja linjalanka. Ensimmäinen harkkokerros muurataan ohutsauma- tai muurauslastilla. Keskimmänen: Muuraus sidotaan poikittaiseen seinään profiilin ja siihen kuuluvien muuraussiteiden avulla. Kuva oikealla: Ulkokulmissa käytetään toisesta päästä ponttaamatonta päätyharkkoa, jolloin kulmista tulee siistit.
Aukot ylitetään joko Easylex -palkin tai EasyLex 2500 -profiilin avulla.Aukot ylitetään joko Easylex -palkin tai EasyLex 2500 -profiilin avulla.
Leca® EasyLex on väliseinien kokonaisratkaisu

Leca EasyLex 88 on edistyksellinen, valmiiksi mietitty kokonaisjärjestelmä. Järjestelmästä löytyvät tarvittavat:

• Leca EasyLex 88 VS -harkko
• Leca EasyLex 88 VS pääty
• Leca EasyLex 88 VS puolikas
• Leca EasyLex 88-1500 palkki
• Leca EasyLex 2500 -profiili
• Leca EasyLex langanohjain
• webervetonit OL 15 Ohutsaumalaasti
• Ohutsaumakelkka 85/88
Leca EasyLexin edut:
• Ohutsaumamuurattava
• Helposti käsiteltävät ympäripontatut kappaleet
• Valmispalkit aukkojen ylityksiin
• Näkymättömiin jäävä aloitusprofiili
• Profiiliin liittyvä langanohjain ja muuraussiteet
• Suomen kattava varastoverkosto
• Vaivaton tasoittaa
• Helpot sähkö- ja vesijohtoputkitukset
• Koko seinän materiaalit samalta valmistajalta

Lisää Leca® EasyLex -asennuksesta!
Leca® EasyLex -väliseinäharkkojärjestelmän kevyitä kappaleita on helppo käsitellä ja katkaista sopivan kokoiseksi.Leca® EasyLex -väliseinäharkkojärjestelmän kevyitä kappaleita on helppo käsitellä ja katkaista sopivan kokoiseksi.

Kantaviin väliseiniin Leca® Lex

Kantavien seinien minimipaksuus on 100 mm, joten kaikki vähintään 100 mm leveät Leca Lex -harkot soveltuvat kantaviin väliseiniin. Raudoitusta tarvitaan tyypillisesti yli 6 m pitkissä seinissä kuivumiskutistumisen johdosta. Jos väliseinä toimii jäykistävänä seinänä tai se ottaa vastaan tuulikuormia, seinä pitää raudoittaa.

100 mm, 125 mm ja 150 mm leveät Leca Lex -harkot ovat umpinaisia harkkoja, joissa on keskeisesti sijoitettuna raudoitusura 8 mm harjateräkselle. Leca Lex -harkoissa on päädyissä pontit ja urat, jotka ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen ja nopeuttavat muuraamista. Leca Lex -harkkojen pystysaumassa ei käytetä laastia. Harkot muurataan ML Leca® Laastilla 5 mm saumapaksuudella. Tällöin raudoitukselle saadaan riittävä tartunta ja suoja korroosiota vastaan. Muurauskelkka nopeuttaa työtä etenkin pitkillä ja yhtenäisillä seinillä.

Tarkat Leca Lex -harkkojen suunnittelu- ja työohjeet sekä sekä mitoitustaulukot pysty- ja vaakakuormille löytyvät Leca-harkkorakenteet Suunnitteluohjeesta (Eurocode 6) ja työohjeet on Leca-harkkorakenteet työohjeesta.
Leca Lex -harkkojen edut
• Helppo käsitellä ja katkaista
• Pontit ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen
• Helppo raudoittaminen
• Yksi kappale käy joka paikkaan
• Pitkät seinät ilman liikuntasaumoja

Muurattujen seinien pinnoitus

Harkkojen sileän ja tasaisen pinnan sekä ohuen muuraussauman ansiosta huolel­lisesti muuratut seinäpinnat eivät vaadi paksuja tasoitekerroksia. Kuivissa tilois­sa voidaan käyttää liimasideaineisia tasoitteita. Kosteissa ja märkätiloissa käytetään kosteutta kestäviä sementti­sideaineisia tasoitteita.

Kuivien ja kosteiden tilojen seinät:
LR+ Pintatasoitetta käytetään kuivissa tiloissa seinien pohja­ ja pintatasoitteena. Tasoituksen jälkeen pinnat voidaan maalata tai tapetoida valmista­jan ohjeiden mukaisesti.

V+ ­tasoitetta käytetään kosteutta kes­tävissä tiloissa pohja­ ja pintatasoitteena, kun seinän pinnoitteeksi tulee esim. maali.

Tasoiteverkon käyttö helpottaa tasoitustyötä ja pienentää halkeiluriskiä etenkin tuoreissa muura­uksissa.

Märkätilat:
MT Märkätilatasoitteella tasoitetaan vedeneristettävät laatoitusalustat.
Tasainen ja suora pinta on nopea tasoittaa.Tasainen ja suora pinta on nopea tasoittaa.
 
Päivitetty
23.8.2021