Supermessut ovat täynnä tähtiä ja ohjelmaa!

Tampereella 11.–13.4.2014 järjestettävät Supermessut toimivat kattonimenä viidelle eri tapahtumalle. Kolmipäiväiset messut kokoavat yhteen Puutarha-messut, Kotimaan Matkailumessut, Tampereen Viinimessut, Kirja-tapahtuman ja uuden moottoripyöriä esittelevän Tampere Bike Shown.

Sisällöllisesti Supermessut on monipuolisin messutapahtuma, joka Tampereella on koskaan järjestetty! Ohjelmaa eri teemojen ympärillä on tarjolla naisille, miehille, lapsille ja perheille ikään katsomatta. Tunnettuja tähtiä ja muita esiintyjiä messuille saapuu lähes 250. Näytteilleasettajia on yhteensä yli 450.
- ja messuvieraat pääsevät yhdellä lipulla kaikkiin viiteen tapahtumaan!

Lue lisää Supermessuista

Viiden tapahtuman Supermessut Tampereella 11. - 13.4.2014Viiden tapahtuman Supermessut Tampereella 11. - 13.4.2014

Supermessut on tänä vuonna todellinen kevätkarnevaali! Luvassa on entistä antoisampi kokonaisuus - ja uusi moottoripyörätapahtuma Tampere Bike Show on saanut loistavan vastaanoton. Neljä hallia on täynnä osastoja ja ohjelma-alueita. Yhtä monipuolista ohjelmatarjontaa ei ole koskaan aiemmin nähty missään meidän toteuttamassamme messutapahtumassa, sanoo projektipäällikkö Pauliina Lindgren Tampereen Messut Oy:stä.

Puutarha-messuilta ideat pihoille - ja kodit linnuille

tremessu
Valtakunnallinen puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma Puutarha toteutetaan jo 12. kerran. Esillä on laajat valikoimat uutuuksia ja kestosuosikkeja pihoihin, puutarhoihin, parvekkeille ja patioille. Messuilla voi tehdä kasvi-, tuote-, materiaali- ja konehankintoja sekä tutustua puutarhasisustamiseen ja muuhun palvelutajontaan ammattilaisten avustamana. Uutuuksien ohella esillä ovat kukat, kasvit, sipulit ja siemenet sekä piha- ja parvekekalusteet, puutarhakoneet ja -välineet sekä keittiöpuutarhan hyötykasvit.

Messujen keskialueelle toteutetut Ideapihat tarjoavat inspiraatiota ja käytännön vinkkejä oikeiden pihojen muodossa. Ideapihoihin kuuluvat Ekopiha, Lomapiha, Kotipiha ja Kaupunkiviljelypiha. Tänä vuonna kaikki neljä Ideapihaa ovat saaneet omat asukkaansa. Pihojen inspiraatio on kummunnut kunkin asukkaan tai perheen elämäntyylistä, jota jokainen puutarha ja patio kuvastaa persoonallisella tavallaan.
Maaliskuussa uuden puutarhakirjan Kotipihan kasvihuone (Tammi) julkaiseva Sonja Lumme kertoo kirjansa aiheesta yleisölle perjantaina ja lauantaina. Laulavalta puutarhurilta kuullaan lauantaina myös musiikkiesitys. Kaikkina päivinä pidetään suositut Puutarhan kyselytunnit, joissa asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin.

Lisäksi tietoa saa esimerkiksi kotipihan ekologisesta kasvinsuojelusta, luonnon hyvinvointivaikutuksista, FinE-kasveista, pihasuunnittelun perusasioista, hyvän talonpidon huoltokonseptista, kaupunkiviljelystä, pensasruusuista, yrteistä, omenapuiden kevätleikkauksesta ja Avoimet puutarhat -tapahtumasta.

Omakotitalkkarit auttavat messuvieraita kasaamaan maksutta linnunpönttöjä, jotka kävijät saavat mukaansa. Tempauksen järjestävät OKL Hämeen piirijärjestö ry ja Hervannan Omakotiyhdistys ry.

Lisätiedot: www.supermessut.fi (Puutarha).

Upeita matkakohteita, tähtiesiintyjiä ja suosikkihahmoja

trematka
Kuudennet Kotimaan Matkailumessut täyttyvät toinen toistaan kiinnostavimmista kotimaan matkailukohteista. Suomen eri kohteet ovat esillä laajasti aina kaupungeista ja kunnista hotelleihin ja muihin majoitusliikkeisiin sekä tapahtumapaikkoihin. Kohteet esittäytyvät näyttävästi myös näytteilleasettajien tuottamalla upealla ohjelmalla, joka tuo messuille lukuisia tunnettuja kasvoja ja kiinnostavia hahmoja.

Perjantaina 11.4. klo 12.30 järjestetään Supermessujen avajaiset Kotimaan Matkailumessujen ohjelmalavalla. Avajaisissa nähdään Seinäjoen kaupunginteatterin 100 kesää 1000 yötä -revyyn esiintyjät Marko Maunuksela ja Maria Pere säestäjinään Timo Ristilä. Suositusta revyystä saa maistiaisia ohjelmalavalla perjantaina ja lauantaina. Kaikkina päivinä on luvassa myös esitykset Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan sekä Satakunnan maakunnan kuvaus Satakuntapläjäys – Mitä siäl Satakunnas ny sit oikee o?.
Lauantaina 12.4. ohjelmalavalla haastatellaan Riittaa, joka kertoo Ti-Ti Nallen Talon kuulumisia. Haastattelun jälkeen Ikaalisten osastolla Riitan lisäksi ovat lasten halittavina Ti-Ti Nalle, Tau Nalle, Ti-Ri Vauva sekä Nalleperheen uusi tyttövauva Trioli. Lauantaina klo 12.00 lavalla nähdään Tampereen Teatterin Ihmisen Osa -näytelmän pääroolin tekevä näyttelijälegenda Anja Pohjola sekä hänen tytärtään näyttelevä Elisa Piispanen. Syksyllä ensi-iltansa saava näytelmä perustuu Kari Hotakaisen samannimiseen romaaniin. Samppalinnan Kesäteatteri räväyttää kesällä uudella kotimaisella kantaesityksellä Matti ja Teppo – The Turku Brothers. Ohjelmalavalla Matin ja Tepon hittejä sekä Blues Brothers -kappaleiden uusia suomennoksia esittää Sami Hintsanen, joka esiintyy musikaalikomedian pääosassa Petja Lähteen kanssa.
Sunnuntaina 13.4. tv:stä tutut veijarit Janne Kataja ja Aku Hirviniemi laittavat lavan sekaisin hilpeällä show’llaan. Suomen Kesäteatteri esittää kappaleita musiikkinäytelmästä Kesäillan Valssi, joka nähdään kesällä Valkeakoskella. Messuille saapuvat näytelmän tähdet Matti Esko, Ilkka Koivula, Natalil Lintala ja Meiju Suvas. Kesäteatteri Seleentakuset Ikaalisista esittää pätkiä maalaiskomediasta Saapismi on sairaus. Kotimaan Matkailumessut juontaa Sebastian Rejman.

Lisätiedot: www.supermessut.fi (Kotimaan Matkailu).

Kansainvälisesti kiinnostavat Viinimessut avoinna iltakahdeksaan

Treviini
Toisen kerran pidettävät Tampereen Viinimessut ovat laajentuneet viime kerrasta. Viinikulttuuria ja viiniharrastamista esittelevä tapahtuma on herättänyt yhä enemmän myös kansainvälistä kiinnostusta. Messuilla on mukana satoja eri viinejä ja kymmeniä viinitiloja. Tänä vuonna esillä on laaja kattaus italialaisia ja etelä-afikkalaisia viinejä. Etelä-Afrikasta on mukana myös huippuviinitila De Grendel. Lisäksi viinejä on muun muassa Espanjasta, Kroatiasta, Ranskasta ja Saksasta.

Tasting-huoneissa pidettävissä maksullisissa viininmaistajaisissa messuvieraat voivat tutustua viineihin alan asiantuntijoiden johdolla.

Luentoja ja tietoiskuja viineihin liittyen pidetään kaikkina päivinä myös ohjelmalavalla. Rieslingin vertikaalimaistatusta johtaa enologi Frank John Hirschhorner Weinkontorista ja italialainen mestari Fabio Piccoli esittelee oman maansa parhaimmistoa. Uutuutena messuilla on Gourmet-keittiö, jossa nähdään esimerkiksi etelä-afrikkalainen kokki ja kirjailija Marlene van der Westhuizen.
Yleisön toiveesta Tampereen Viinimessut ovat kahtena ensimmäisenä päivänä avoinna iltakahdeksaan saakka (pe ja la klo 12–20). Muilta osin Supermessut avoinna pe klo 12–18, la klo 9–17, su klo 10–17.

Lisätiedot: www.supermessut.fi (Viini).

Kirja-teema tuo messuille kirjailijoita ja keskusteluja

trekirja
Neljä kertaa pidetyt Tampereen Kirjamessut toteutetaan tänä vuonna omana teema-alueena Viinimessujen rinnalla. Kirja-teema tuo messuille kirjaosastoja sekä kiinnostavaa ohjelmaa aina kirjailijahaastatteluista erilaisiin keskusteluihin.

Lauantaina 12.4. pidetään Aamulehden kirjallisuuskeskustelu sekä Vanhan kirjallisuuden päivien 30-vuotisjuhlakiertueen keskustelutilaisuus teemalla Kirjan ja kirjallisuuden puolesta.

Tänä vuonna vietettävän Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi messuilla järjestetään sunnuntaina 13.4. keskustelutilaisuus Minun Toveni, jonka vetäjänä toimii kirjailija Tuija Välipakka.
Kirjailijahaastatteluissa nähdään muun muassa Arto Luukkanen (Suojelusenkeli, Kustannusosakeyhtiö Paasilinna), Tiina Raevaara (Laukaisu, Kustannusosakeyhtiö Paasilinna), Tuija Välipakka (Take Away, Kustannusosakeyhtiö Paasilinna), Janne Salmi (Vanha rokkistara, Karisto), Johanna Hulkko (Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus, Karisto), Terhi Rannela (Punaisten kyynelten talo, Karisto), Simo Ralli (Raapaasuja, Like Kustannus) ja Jouni Hynynen (Paskapuhetta, Like Kustannus). Sunnuntaina messujen ohjelmalavalla nähdään Uutta Matoa koukkuun -kirjan (Kustannusosakeyhtiö Paasilinna) kirjoittanut Kalle Isokallio ja muusikko Mato Valtonen.

Lisätiedot: www.supermessut.fi (Kirja).

Pärinää ja nähtävää moottoripyörien ystäville

tremopo
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tampere Bike Show täyttää uuden E-hallin moottoripyörillä sekä moottoripyöräilyyn liittyvillä varusteilla ja tarvikkeilla. Kromin, kumin ja pärinän lisäksi rentoa fiilistä tapahtumaan tuo huikea ohjelma ja teema-alueet.

Biker's Heaven esittelee merkistä ja mallista riippumatta viimeisteltyjä kaunottaria sekä special moottoripyöriä. Moottoripyörien rakentelua pääsee hämmästelemään palkintopöydät putsanneiden Euroopan huippujen johdolla omalla osastolla.

Power Hell -alue tarjoaa räjähtävää voimaa, taitoa ja moottoreiden jyrinää. Esillä on huipputason turbo- ja kiihdytysmoottoripyöriä sekä dynopenkki. Mukana ovat taidokkaat Stunt Freaks Teamin jäsenet, Kallio Racing Team sekä monet muut alan asiantuntijat.
Kulture Arena esittelee moottoripyöräilyn ympärille rakentunutta rikasta kulttuuria. Alueelta löytyy kolme Hot Rod -autoa sekä samaan genreen kuuluvat moottoripyörät ja Bicycle-fillarit. Paikalla ovat myös pinstripe- ja kynäruiskumestarit TiNi, Jude sekä Kele Designista Pasi Paananen. Lisäksi alueella on Unique Artin tatuointipiste sekä Bike Shown oma Pin-up -osasto, jossa kävijät voivat ikuistaa itsensä moottoripyörien ja pin-up-tyttöjen Sandra DeVillen ja Fifi Vanillen kanssa. Ohjelmalavalla nähdään muun muassa Duo Bud Spencers sekä pin-up-muotia esittelevät Angels & Devils.

Ohjelma-alueella viihtyy koko perhe, sillä lapsien ilona on muun muassa Eetu-pelle. Ohjelmalavan haastatteluissa kuullaan kiihdytyskuskien, stunttien, tatuointitaiteilijoiden sekä maalarimestareiden ajatuksia. Sunnuntaina 13.4. haastateltavana ovat aktiiviset moottoripyöräharrastajat Mato Valtonen ja Kalle Isokallio. Tapahtuman juontaa Iriz Silander. Tampereen Messut Oy toteuttaa uuden tapahtuman yhteistyökumppaninaan Hämeenlinna Bike Show.

Lisätiedot: www.supermessu.fi (BikeShow).

SUPERMESSUT 2014

Puutarha - Kotimaan Matkailu - Viini - Kirja - Tampere Bike Show
11.–13.4.2014, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus.

Messut avoinna:
pe klo 12–18,
la klo 9–17,
su klo 10–17
(Viinimessut pe ja la klo 12–20).

Lisätiedot: www.supermessut.fi.
 
Julkaistu
26.3.2014