Pihatiilet pihasi kaunistukseksi

Pihatiilien käyttö pihateiden ja –polkujen pinnoituksessa antaa vanhallekin puutarhalle uutta ilmettä. Pihatiilien avulla voit lisätä rakenteellista korostusta ja elävöittää pihan tunnelmaa.

Ennen varsinaista tiilien ladontaa tulee kuitenkin viettää hetki pihasuunnitelman parissa. Pihasuunnitelman ei tarvitse olla lopullinen, mutta alustavakin suunnitelma auttaa hahmottamaan kivetystä kaipaavien oleskelualueiden sekä polkujen ja teiden paikat sekä laajuus. Näin saadaan suunniteltua myös tarvittavien materiaalien määrä ja laskettua kustannusarviot - sekä suunniteltua kivetyksen muodot, värit ja ladontatyylit!

Lisätietoa pihatiilistä

Kuvassa pihatiili Padova.Kuvassa pihatiili Padova.

Keraamiset pihatiilet kestävät aikaa

Wienerberger-pihatiilet on valmistettu vanhoja tiilenpolttoperinteitä vaalien - aitoja luonnonmateriaaleja, kuten savea ja hiekkaa käyttäen. Koska raaka-aineetkin ovat suoraan luonnosta, soveltuvat valmiit pihatiilet saumattomasti pihaan kuin pihaan. Pihatiilien avulla voit luoda pihapiiriisi kodikasta tunnelmaa, joka erottuu edukseen!

Kaikki pihatiilet ovat teknisesti sekä sään- että kulutuksenkestäviä ja niille on tehty vaadittavat säärasitustestit. Pihatiilien pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativiakin olosuhteita. Positiivisin ominaisuus keraamisilla pihatiilillä on, että niiden väri ei kulu eikä haalistu pitkälläkään aikavälillä. Lisäksi keraamisilla pihatiilillä päällystetyille ympäristöille on tunnusomaista se, että ne patinoituvat vanhetessaan kauniisti - ne siis todellakin kestävät aikaa.
 

Aseri PunainenAseri Punainen
Aseri RuskeaAseri Ruskea
Aseri RuskeankirjavaAseri Ruskeankirjava
Aseri Dresden MustaAseri Dresden Musta

Menetkö trendien vai omien mieltymysten mukaan?

Pihatiilet tarjoavat hyvän valikoiman värejä, muotoja sekä pintoja – jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Keraamiset värit ovat sävyltään lämpimiä sekä eläviä; huolimatta siitä onko tiilen sävy perinteinen punainen, jokin tummempi kuten musta ja ruskea tai mahdollisesti purppura.

Tämän päivän uutuutena sekä trendinä on niin värin kuin käsittelynkin puolesta ”Retro” eli paluu menneisiin tyylisuuntauksiin. Nyt onkin mahdollista saada omalle pihalle esimerkiksi keskiaikaisille kaupungeille tunnusomainen ”Old City Look” tai karakteristinen Italialaistyyppinen ”Mediterranean Look”. Wienerberger-pihatiilimallistossa edellä mainittua tyylisuuntaa edustavat hiekankeltainen Siena, tummanpunaisenkirjava Padova, ruskeanharmaa Basalt sekä tumma Nero. Antiikkisten pihatiilien luonteeseen kuuluu patinoitunut ulkomuoto sekä hieman suurempi pinnan, muodon ja värin vaihtelevuus.

Toisena tunnistettavana trendinä on yhdistää pihatiilet sekä julkisivupinnat siten, että rakennukset sekä aukiot näyttävät yhtenäisiltä sekä tyylikkäiltä. Modernin suorareunaisen tyylin ystäville on Wienerberger-mallistossa tiilenpunainen, ruskeankirjava sekä ruskea pihatiili.

NeroNero
BasaltBasalt
PadovaPadova
SienaSiena

Elävyyttä pihaan erilaisilla ladonnoilla

Hyvin tehdyt pohjustustyöt antavat vapauden luoda erilaisia ladontoja pihalle ja puutarhaan. Eri alueiden korostaminen ladontojen vaihtelulla tuo elävyyttä pihalle kuin pihalle. Varsinaiselle ladontatavalle on rajana oikeastaan vain oma mielikuvitus!

Ehkä tutuimpana ladontatapana on tiililadonta, jossa eri variaatioiden välillä oleva ero on lähinnä kerrosten välisten limitysten suuruus. Etenemä 1/2 tiiltä tai jopa 1/4 tiiltä.

Myös niin kutsuttu kalanruoto on ehkä ladontatapana tuttu kaikille. Tässäkin tavassa on olemassa erilaisia variaatioita. Suomalaisille ehkä vieraampi on tiilen ladonta syrjälleen, jolloin itse kuviosta tulee kapeampi. Tähän ladontatapaan eivät kuitenkaan sovellu Aserin tehtaan keraamiset pihatiilet: punainen, ruskea sekä ruskeankirjava.
 

400 387 ladontamalli_1
400 398 Ladontamalli_3
400 397Ladontamalli_4

 


Niin tiili- kuin kalanruotomallista voi kehitellä omia variaatioitaan ja vaikka yhdistellä niitä oman makunsa mukaisesti. Myös eri värejä voi yhdstellä, kunhan kokonaisuus pysyy hallittuna.

 

400 395 Ladontamalli_2

Lopputuloksena tyylikäs piha

Suunnittele ja toteuta itsellesi aikaa ja kulutusta kestävä piha kauniilla Wienerberger-pihatiilillä. Yhteensopivilla värisävyillä sekä ladonnan vaihteluilla saat pihastasi persoonallisen sekä tyylikkään. Pihatiilet ovat ekologisia sekä täysin kierrätettäviä.

Pihatiilien laajan väriskaalan ansiosta tiilet soveltuvat ympäristöön kuin ympäristöön ja koska tiilet säilyttävät värinsä ja patinoituvat kauniisti, pysyy pihasi kauniina vuodesta toiseen.

Lisätietoa pihatiilistä

Tutustu pihatiilien valikoimaan täältä!


 
Päivitetty
8.3.2021