• Etusivu
  • Piha

Pihatiilet pihasi kaunistukseksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 08.03.2021
20143_38379.jpg

Kuvassa pihatiili Padova.

Pihatiilien käyttö pihateiden ja –polkujen pinnoituksessa antaa vanhallekin puutarhalle uutta ilmettä. Pihatiilien avulla voit lisätä rakenteellista korostusta ja elävöittää pihan tunnelmaa.

Ennen varsinaista tiilien ladontaa tulee kuitenkin viettää hetki pihasuunnitelman parissa. Pihasuunnitelman ei tarvitse olla lopullinen, mutta alustavakin suunnitelma auttaa hahmottamaan kivetystä kaipaavien oleskelualueiden sekä polkujen ja teiden paikat sekä laajuus. Näin saadaan suunniteltua myös tarvittavien materiaalien määrä ja laskettua kustannusarviot - sekä suunniteltua kivetyksen muodot, värit ja ladontatyylit!

Lisätietoa pihatiilistä

Keraamiset pihatiilet kestävät aikaa

Wienerberger-pihatiilet on valmistettu vanhoja tiilenpolttoperinteitä vaalien - aitoja luonnonmateriaaleja, kuten savea ja hiekkaa käyttäen. Koska raaka-aineetkin ovat suoraan luonnosta, soveltuvat valmiit pihatiilet saumattomasti pihaan kuin pihaan. Pihatiilien avulla voit luoda pihapiiriisi kodikasta tunnelmaa, joka erottuu edukseen!

Kaikki pihatiilet ovat teknisesti sekä sään- että kulutuksenkestäviä ja niille on tehty vaadittavat säärasitustestit. Pihatiilien pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativiakin olosuhteita. Positiivisin ominaisuus keraamisilla pihatiilillä on, että niiden väri ei kulu eikä haalistu pitkälläkään aikavälillä. Lisäksi keraamisilla pihatiilillä päällystetyille ympäristöille on tunnusomaista se, että ne patinoituvat vanhetessaan kauniisti - ne siis todellakin kestävät aikaa.

Aseri Punainen
Aseri Punainen
Aseri Ruskea
Aseri Ruskea
Aseri Ruskeankirjava
Aseri Ruskeankirjava
Aseri Dresden Musta
Aseri Dresden Musta

Menetkö trendien vai omien mieltymysten mukaan?

Pihatiilet tarjoavat hyvän valikoiman värejä, muotoja sekä pintoja – jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Keraamiset värit ovat sävyltään lämpimiä sekä eläviä; huolimatta siitä onko tiilen sävy perinteinen punainen, jokin tummempi kuten musta ja ruskea tai mahdollisesti purppura.

Tämän päivän uutuutena sekä trendinä on niin värin kuin käsittelynkin puolesta "Retro" eli paluu menneisiin tyylisuuntauksiin. Nyt onkin mahdollista saada omalle pihalle esimerkiksi keskiaikaisille kaupungeille tunnusomainen "Old City Look" tai karakteristinen Italialaistyyppinen "Mediterranean Look". Wienerberger-pihatiilimallistossa edellä mainittua tyylisuuntaa edustavat hiekankeltainen Siena, tummanpunaisenkirjava Padova, ruskeanharmaa Basalt sekä tumma Nero. Antiikkisten pihatiilien luonteeseen kuuluu patinoitunut ulkomuoto sekä hieman suurempi pinnan, muodon ja värin vaihtelevuus.

Toisena tunnistettavana trendinä on yhdistää pihatiilet sekä julkisivupinnat siten, että rakennukset sekä aukiot näyttävät yhtenäisiltä sekä tyylikkäiltä. Modernin suorareunaisen tyylin ystäville on Wienerberger-mallistossa tiilenpunainen, ruskeankirjava sekä ruskea pihatiili.

Nero
Nero
Basalt
Basalt
Padova
Padova
Siena
Siena

Elävyyttä pihaan erilaisilla ladonnoilla

Hyvin tehdyt pohjustustyöt antavat vapauden luoda erilaisia ladontoja pihalle ja puutarhaan. Eri alueiden korostaminen ladontojen vaihtelulla tuo elävyyttä pihalle kuin pihalle. Varsinaiselle ladontatavalle on rajana oikeastaan vain oma mielikuvitus!

Ehkä tutuimpana ladontatapana on tiililadonta, jossa eri variaatioiden välillä oleva ero on lähinnä kerrosten välisten limitysten suuruus. Etenemä 1/2 tiiltä tai jopa 1/4 tiiltä.

Myös niin kutsuttu kalanruoto on ehkä ladontatapana tuttu kaikille. Tässäkin tavassa on olemassa erilaisia variaatioita. Suomalaisille ehkä vieraampi on tiilen ladonta syrjälleen, jolloin itse kuviosta tulee kapeampi. Tähän ladontatapaan eivät kuitenkaan sovellu Aserin tehtaan keraamiset pihatiilet: punainen, ruskea sekä ruskeankirjava.

20206_65179.jpg
20206_65181.jpg
20206_65180.jpg

Niin tiili- kuin kalanruotomallista voi kehitellä omia variaatioitaan ja vaikka yhdistellä niitä oman makunsa mukaisesti. Myös eri värejä voi yhdstellä, kunhan kokonaisuus pysyy hallittuna.

20206_65182.jpg

Suunnittele ja toteuta itsellesi aikaa ja kulutusta kestävä piha kauniilla Wienerberger-pihatiilillä. Yhteensopivilla värisävyillä sekä ladonnan vaihteluilla saat pihastasi persoonallisen sekä tyylikkään. Pihatiilet ovat ekologisia sekä täysin kierrätettäviä.

Pihatiilien laajan väriskaalan ansiosta tiilet soveltuvat ympäristöön kuin ympäristöön ja koska tiilet säilyttävät värinsä ja patinoituvat kauniisti, pysyy pihasi kauniina vuodesta toiseen.

Lisätietoa pihatiilistä

Tutustu pihatiilien valikoimaan täältä!

Ohje

Ohje

Lopputuloksena tyylikäs piha

Suunnittele ja toteuta itsellesi aikaa ja kulutusta kestävä piha kauniilla Wienerberger-pihatiilillä. Yhteensopivilla värisävyillä sekä ladonnan vaihteluilla saat pihastasi persoonallisen sekä tyylikkään. Pihatiilet ovat ekologisia sekä täysin kierrätettäviä.

Pihatiilien laajan väriskaalan ansiosta tiilet soveltuvat ympäristöön kuin ympäristöön ja koska tiilet säilyttävät värinsä ja patinoituvat kauniisti, pysyy pihasi kauniina vuodesta toiseen.

Lisätietoa pihatiilistä

Tutustu pihatiilien valikoimaan täältä!

Wienerberger Oy Ab
Piha
lattiat
seinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20182_51519.jpg
Näin asennat itse sisustustiilet
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on lisääntynyt. Tiilillä saat eläväpintaisen tehosteseinän tai seinän osan. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja tiilet on helppo asentaa myös itse.
20162_45434.jpg
Tee itse! Aito antiikkinen tiiliseinä sen olla pitää
Pieni kerrostalokolmio yhdistettiin linjasaneerauksen yhteydessä seinän takaa myyntiin tulleeseen yksiöön. Asuntoremontin edetessä yksi olohuoneen seinä päätettiin verhoilla aidoilla käsin lyödyillä sisustustiilillä.
20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20204_63968.jpg
Kaunis kylpyhuone ja sauna - mitä valita pintamateriaaliksi?
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton