Luotettavaa tekniikkaa

Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.

Tunnettua Boschin laatua

Bosch-tuotteiden hyvä maine perustuu tiukkoihin laatuvaatimuksiin, jotka myös Compress AA -lämpöpumpun innovatiivinen tekniikka täyttää. Luotettavuuden, pitkän käyttöiän ja kauniin ulkoasun varmistavat laadukkaat materiaalit ja komponentit. Sijoitusta helpottaa lämpöpumpun kompakti koko.

Joustava järjestelmä

Compress AA sisältää ulko- ja sisäyksikön. Ulkoyksikkö ottaa energian ympäröivästä ilmasta. Ulkoyksikkö tuottaa energian sisäyksikköä varten, joka jakaa lämmitetyn ilman koko tilaan. Hyvän suorituskyvyn ansiosta pitkät, jopa 15 metrin putkivedot ulkoyksiköstä sisäyksikköön ovat mahdollisia, joten asennusvaihtoehtoja on monia. Ulkoyksikkö voidaan asentaa joko seinään tai maan varaan telineelle. Lämpöpumppua ei saa sijoittaa suoraan maapohjan päälle. Se on nostettava irti maasta, lumesta ja liasta. Seinäkiinnityksen on oltava tukeva ja sellainen, ettei rakenteisiin tule runkoääniä. Puurakenteisissa taloissa runkoääniin on suuri vaara, joten sijoita ulkoyksikkömieluummin maapukin varaan. Tähän tarkoitukseen on saatavana erillinen teline, johon voidaan asentaa myös valuma-allas sulatusvedelle. Sekä maa- että seinäteline voidaan hankkia lisävarusteena.

Sisäyksikkö

sisayksikon_osat
 1. 1 Imuilma yksikön yläosassa
 2. 2 Suodattimet avattavan kannen alla
 3. 3 Ilmansuodatin
 4. 4 Pölysuodatin (lisävaruste)
 5. 5 AUX-painike
 6. 6 Huoneanturi
 7. 7 Merkkivalot
 8. 8 Ilmanohjain, pystysuunta
 9. 9 Ilmanohjain, vaakasuunta
 10. 10 Puhallusilma
 11. 11 Kaukosäädin

COP vai SCOP?

COP (lämpökerroin) on tuotetun lämmön ja käytetyn sähkön välinen suhde. Mitä suurempi kerroin on, sitä suorituskykyisempi on lämpöpumppu. COP-arvo on riippuvainen lämpöt ilasta. Toisin sanoen COP-arvo 5,0 lämpötilassa 2°/20 °C merkitsee, että COParvo on saavutettu ulkoilman lämpötilassa 2 °C ja sisälämpötilan ollessa 20 °C. COP-arvo on siis voimassa tietyssä lämpötilassa, se ei ilmaise laitteen yleistä suoritustehoa, sillä se ei ota huomioon lämpötilan vaihteluja.

Vertaus: Jos tiedetään, että auto kuluttaa 6,0 litraa bensiiniä 5-vaihteella nopeudella 120 km/h, se ei kerro mitään auton keskimääräisestä polttoaineen kulutuksesta. Siksi lämpöpumpuissa käytetään SCOParvoa (vuosilämpökerrointa), joka ilmaisee vuodenajan vaihtelut huomioon ottavan lämpöpumpun vuotuisen tehon. Arvoa voidaan verrata auton keskimääräiseen polttoaineen kulutukseen. Molempien lämpöpumppujenhyvä SCOP-arvo 3,8 teholla 4,1 kW merkitsee, että laitteet tuottavat keskimäärin 3,8 kertaa sen määrän energiaa, jonka ne käyttävät sähkönkulutuksena.
 
Päivitetty
6.3.2014