• Etusivu
  • LVI

Luotettavaa tekniikkaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20143_38257.jpg

Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.

Tunnettua Boschin laatua

Bosch-tuotteiden hyvä maine perustuu tiukkoihin laatuvaatimuksiin, jotka myös Compress AA -lämpöpumpun innovatiivinen tekniikka täyttää. Luotettavuuden, pitkän käyttöiän ja kauniin ulkoasun varmistavat laadukkaat materiaalit ja komponentit. Sijoitusta helpottaa lämpöpumpun kompakti koko.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Joustava järjestelmä

Compress AA sisältää ulko- ja sisäyksikön. Ulkoyksikkö ottaa energian ympäröivästä ilmasta. Ulkoyksikkö tuottaa energian sisäyksikköä varten, joka jakaa lämmitetyn ilman koko tilaan. Hyvän suorituskyvyn ansiosta pitkät, jopa 15 metrin putkivedot ulkoyksiköstä sisäyksikköön ovat mahdollisia, joten asennusvaihtoehtoja on monia. Ulkoyksikkö voidaan asentaa joko seinään tai maan varaan telineelle. Lämpöpumppua ei saa sijoittaa suoraan maapohjan päälle. Se on nostettava irti maasta, lumesta ja liasta. Seinäkiinnityksen on oltava tukeva ja sellainen, ettei rakenteisiin tule runkoääniä. Puurakenteisissa taloissa runkoääniin on suuri vaara, joten sijoita ulkoyksikkömieluummin maapukin varaan. Tähän tarkoitukseen on saatavana erillinen teline, johon voidaan asentaa myös valuma-allas sulatusvedelle. Sekä maa- että seinäteline voidaan hankkia lisävarusteena.

Sisäyksikkö

  1. 1 Imuilma yksikön yläosassa
  2. 2 Suodattimet avattavan kannen alla
  3. 3 Ilmansuodatin
  4. 4 Pölysuodatin (lisävaruste)
  5. 5 AUX-painike
  6. 6 Huoneanturi
  7. 7 Merkkivalot
  8. 8 Ilmanohjain, pystysuunta
  9. 9 Ilmanohjain, vaakasuunta
  10. 10 Puhallusilma
  11. 11 Kaukosäädin
Info

Info

COP vai SCOP?

COP (lämpökerroin) on tuotetun lämmön ja käytetyn sähkön välinen suhde. Mitä suurempi kerroin on, sitä suorituskykyisempi on lämpöpumppu. COP-arvo on riippuvainen lämpöt ilasta. Toisin sanoen COP-arvo 5,0 lämpötilassa 2°/20 °C merkitsee, että COParvo on saavutettu ulkoilman lämpötilassa 2 °C ja sisälämpötilan ollessa 20 °C. COP-arvo on siis voimassa tietyssä lämpötilassa, se ei ilmaise laitteen yleistä suoritustehoa, sillä se ei ota huomioon lämpötilan vaihteluja.

Vertaus: Jos tiedetään, että auto kuluttaa 6,0 litraa bensiiniä 5-vaihteella nopeudella 120 km/h, se ei kerro mitään auton keskimääräisestä polttoaineen kulutuksesta. Siksi lämpöpumpuissa käytetään SCOParvoa (vuosilämpökerrointa), joka ilmaisee vuodenajan vaihtelut huomioon ottavan lämpöpumpun vuotuisen tehon. Arvoa voidaan verrata auton keskimääräiseen polttoaineen kulutukseen. Molempien lämpöpumppujenhyvä SCOP-arvo 3,8 teholla 4,1 kW merkitsee, että laitteet tuottavat keskimäärin 3,8 kertaa sen määrän energiaa, jonka ne käyttävät sähkönkulutuksena.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_65371.jpg
Viilennä hyvin mielin ilmalämpöpumpulla - tarkasta nämä asiat ennen hellepäiviä
Ilmalämpöpumpulla saadaan jopa 50 % säästöjä lämmitykseen. Säästöihin vaikuttavat pumpun oikea oppinen käyttö, lämmitystarpeen vaihtelu ja maantieteellinen sijainti. Kesällä ilmalämpöpumppu on taas oivallinen apu asunnon viilentämiseen. Viilennyksen yhteydessä parannat sisäilman laatua, koska ilmalämpöpumppu poistaa tehokkaasti kosteutta samalla puhdistaen sisäilmaa. Ennen viilennyskauden aloitusta on hyvä tarkistaa pumpun kunto. Kokosimme tähän muutaman vinkin, miten säilytät talvella saadut säästöt, etkä kuluta turhaan sähköä kesälläkään.
20224_77630.jpg
Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla
Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
Erilaisia yrttejä
Yrtit ja juurekset omasta hyötypuutarhasta - kuuntele Kivijalka-podcast
Olisi hienoa loppukesällä syödä omalta maalta punaisia viinimarjoja suoraan pensaasta tai napata maasta porkkana pikkupurtavaksi. Siinä tietäisi ainakin tasan tarkkaan mitä suuhunsa laittaa, kun on koko kesän seurannut niiden kasvua.Tässä Kivijalka-podcastissa puhutaan hyötypuutarhasta. Mitä muuta se voisi olla kuin marjapuska pihan perällä ja miten sellaista pitäisi hoitaa. Aiheesta keskustelemassa on Satakunnan puutarhaseuran sihteeri Tina Halin.Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.(Podcast on tallennettu 2022 vko 23.)

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton