Suihku ja pesutila meidänkin mökille?

Suihku mökille? Mökin riittävästä varustetasosta on monta mielipidettä. Joku ei halua mökille edes sähköjä, kun toinen haluaa sinne kaupunkiasunnon kaikki mukavuudet. Harva viihtyy kuitenkaan ilman kunnon peseytymismahdollisuutta; yhä useampi haluaa mökille suihkun, vaikka kannettavalla vedellä saunassa pärjäisikin. Suihku vähentää myös jatkuvaa tarvetta lämmittää saunaa.

Jos mökkinä on vanhempi talo, jossa peseytymistiloja ei ole ennestään sisätiloissa, kylpyhuoneen paikka saattaa löytyä esim. entisestä komerosta tai huoneen nurkasta eikä neliöitä ole tällöin tuhlattavaksi. Jos tilaa on vähän, kylpyhuonekalusteiden mitat muodostuvat hankintapäätöksissä merkittäväksi tekijäksi.

IDOn suihkunurkkien ja -kaappien epäsymmetrinen muoto säästää lattiapinta-alaa. IDOn kattavasta kalustemallistosta löytyvät tilaa säästävät ratkaisut niin mökille kuin kaupunkiasuntoonkin.IDOn suihkunurkkien ja -kaappien epäsymmetrinen muoto säästää lattiapinta-alaa. IDOn kattavasta kalustemallistosta löytyvät tilaa säästävät ratkaisut niin mökille kuin kaupunkiasuntoonkin.
Koko perhe viihtyy mökillä paremminkin, kun peseytyminen on vaivatonta. IDOn valikoimaan kuuluvat myös pesualtaat, jotka ovat kestävää ja helposti puhtaana pidettävää lasitettua posliinia.Koko perhe viihtyy mökillä paremminkin, kun peseytyminen on vaivatonta. IDOn valikoimaan kuuluvat myös pesualtaat, jotka ovat kestävää ja helposti puhtaana pidettävää lasitettua posliinia.

Suihkukaappi on kosteusturvallisin vaihtoehto

Kosteusturvallisin vaihtoehto niin uudemmalle kuin vanhemmallekin rakennukselle on suihkukaappi, sillä se suojaa peseytymistiloja vesiroiskeilta. Seinien lisäksi myös lattia pysyy kuivana, mikä vähentää liukastumisen riskiä. IDO Showerama -suihkukaappi sopii pieniinkin kylpyhuoneisiin, ja suihkukaapista on olemassa myös matalampi malli, johon kannattaa tutustua erityisesti silloin, kun suunnittelee suihkua loma-asunnolle.

IDO Showerama –suihkukaapin matalamman mallin korkeus on vain 2120 mm, ja altaan koko 900 x 900 mm. Malli sopii erinomaisesti tiloihin, joissa huonekorkeus on rajallinen. Myös altaan epäsymmetrinen muoto säästää tilaa. Normaalikorkuisesta mallista on saatavan runsaasti kokovaihtoehtoja ja kannattaakin pitää mielessä vanha nyrkkisääntö suihkun valinnassa: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu.

Hanki suihku mökille: Suunnittele peseytymistilat huolella ja nauti! IDO tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja.Hanki suihku mökille: Suunnittele peseytymistilat huolella ja nauti! IDO tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja.

Suihkuseinä ja suihkunurkka – mökin tilaihmeitä

Hyvin pienissä tiloissa näppärin valinta saattaa olla suihkuseinä. Tarjolla on sekä kääntyviä että kiinteitä malleja ja seiniä on sekä suoria että kaarevia. Esimerkiksi IDO Showerama 8-41 on tyylikäs kaareva suihkuseinä, joka voidaan kääntää sivuun silloin, kun suihkua ei käytetä. Seinän kätisyys on vaihdettavissa, eli se voidaan kiinnittää joko vasemmalle tai oikealle seinälle. Seinän alareunassa on laahustiiviste, joka vähentää veden pääsyä suihkun ulkopuolelle. 1950 mm korkeana Showerama 8-41 soveltuu myös melko mataliin tiloihin.

Yksi vaihtoehto on suihkunurkka, jollaisen voi toteuttaa pieneenkin tilaan. Esimerkiksi IDO Showerama 8-3 –suihkunurkan epäsymmetrinen muoto säästää lattiapinta-alaa suihkunautinnosta tinkimättä. Kokoja on useita, mutta pienin malli vie tilaa vain 0,63 m2. Suihkunurkan kätisyyden voi valita sijoituspaikan mukaan.

IDO Showerama 8-5 -suihkukaappi sopii myös tiloihin, joissa huonekorkeus on rajallinen. Suihkukaappi on kosteusturvallisin valinta.IDO Showerama 8-5 -suihkukaappi sopii myös tiloihin, joissa huonekorkeus on rajallinen. Suihkukaappi on kosteusturvallisin valinta.
IDOn Seven D -sarjan kaareva, sivuun käännettävä Showerama 8-41 suihkuseinä sopii hyvinkin pieneen tilaan.IDOn Seven D -sarjan kaareva, sivuun käännettävä Showerama 8-41 suihkuseinä sopii hyvinkin pieneen tilaan.

Pieni syvyys mutta suuri säilytystila – ei lainkaan mahdoton yhtälö!

Säilytystilaa pieneen pesutilaan saa esimerkiksi peili- ja allaskaapeilla. IDOn useimpiin kalustesarjoihin kuuluu myös korkeita kaappeja, jotka mahtuvat pikkuiseenkin tilaan. Pienimmän kaapin leveys on 22 cm ja syvyys vain 14 cm, mutta reilun korkeuden 183 cm ansiosta siihen mahtuu yllättävän paljon tavaraa.

Loma-asunnon peseytymistilaan sopivia, toimivia kalusteratkaisuja löytyy mm. IDO Seven D -mallistosta, jonka kalusteiden syvyys on vain 400 mm. IDO Seven D –tasoaltaat ja kaapistot sopivat mitoiltaan hyvin myös pieniin tiloihin. Kalusteiden lisäksi IDO Seven D –tuoteperheeseen kuuluu myös joukko linjakkaita pesualtaita ja modernein käytännöllisin ominaisuuksin varustettuja wc-istuimia.

Kapea, korkea kaappi mahtuu pikkuiseenkin tilaan. Kuvan kokonaisuus IDOn Select-sarjasta. Käytä vapaasti omia lempivärejäsi!Kapea, korkea kaappi mahtuu pikkuiseenkin tilaan. Kuvan kokonaisuus IDOn Select-sarjasta. Käytä vapaasti omia lempivärejäsi!
IDO-kaapistojen sisälaatikoihin piilotat pientavarat ja suuren laatikon voit varustaa lokerikolla, joka pitää tavarat järjestyksessä.IDO-kaapistojen sisälaatikoihin piilotat pientavarat ja suuren laatikon voit varustaa lokerikolla, joka pitää tavarat järjestyksessä.


IDO Seven D –tuoteperhettäkin pienempiä ratkaisuja löytyy IDO Select Small –sarjasta, jossa kalustesyvyys on vain 320 mm. Pienikin voi olla käytännöllistä. Voit valita runsaasta valikoimasta laatikonpäitä, ovia ja vetimiä ja luoda juuri loma-asunnon kylpyhuoneeseen sopivan kokonaisuuden.

Käytä mielikuvitusta – ja IDOa! Nauti puhtaudesta ja näppärästä kylpyhuoneesta myös lomallasi!

Myös IDO Glow-mallistosta löytyy ratkaisu pieneenkin tilaan. Vain 420 mm leveä allaskaappi altaineen kätkee sisäänsä säilytystilaa. Kompaktit ja valmiiksi suunnitellut kokonaisuudet ovat helppoja asentaa.

Tilaa IDO Kylpyhuonekuvasto tästä!

Loma on omaa aikaa. Toteuta loma-asuntoon unelmiesi kylpyhuone, vaikka pienikin!Loma on omaa aikaa. Toteuta loma-asuntoon unelmiesi kylpyhuone, vaikka pienikin!
 
Julkaistu
5.12.2016