• Etusivu
  • Talo

Aluskate - tärkeä osa katon rakennetta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 31.03.2014
20143_38185.jpg

Hengittävä aluskate päästää rakenteen alle muodostuvan vesihöyryn läpi, mutta estää kosteuden pääsyn ylhäältä päin kattorakenteeseen.

Vesi sataa sisään asti? Kunnon aluskate varmistaa katon toimivuuden!

Aluskatteeksi ei kannata valita mitä tahansa. Oikein valittu aluskate suojaa katon rakenteet tehokkaasti kosteudelta ja varmistaa kattokokonaisuuden vedenpitävyyden. Kokonaisuuteen nähden pienellä rahallisella panostuksella katto saa reilusti lisää käyttöikää!

Aluskate on tärkeä osa katon rakennetta. Käyttämällä laadukasta aluskatetta varmistetaan rakenteen toimivuus koko varsinaisen katemateriaalin käyttöiän ajan. Icopalin tuotevalikoimassa on useita erilaisia aluskatteita erilaisiin käyttökohteisiin. Aluskatteen valintaan vaikuttavat mm. varsinaisen vesikatteen materiaali sekä katon rakenne ja kaltevuus.

Info

Info

Aluskatteen tehtävät

- Suojaa rakenteita kosteudelta; estää veden tai lumen tunkeutumisen katteen saumojen tms. kautta rakenteisiin
- Estää kondenssiveden aiheuttamat ongelmat
- Ohjaa veden ulkoseinälinjan ulkopuolelle
- Toimii väliaikaisena suojana rakennusaikana (huomioi ohjeet)

Milloin tarvitaan aluskatetta?
Aluskate tarvitaan kaikilla ns. epäjatkuvilla katteilla, joita ovat
• Bitumikattolaatta
• Kattotiili; betoni- ja savitiili
• Teräskatteet
• Saumattu metallikate
• Pystysaumakate
• Profiilipellit; poimu- ja muotolevyt
• Aaltolevyt
• Kuitusementtilevyt
• Luonnonkivi

Loivilla katoilla eli kaltevuudeltaan alle 1:10 katoilla voidaan käyttää ainoastaan jatkuvia katteita eli vedeneristeitä (esim. kumibitumikermit).

_

Vaihtoehto kaikenlaisille alustoille

Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto kaikenlaisille katoille: bitumiset, taatusti tiiviit aluskatteet ja –kermit kiinteille kattoalustoille ja diffuusioavoimet aluskatteet muihin kohteisiin. Kumibituminen, hiekaton Fel’x Multi –aluskate sopii ominaisuuksiensa ansiosta monenlaisiin kohteisiin. Se on bitumin ansiosta on taatusti tiivis. Toisin kuin bitumisissa aluskatteissa yleensä, Fel’x Multissa ei ole lainkaan hiekkapintaa, joka naarmuttaisi metallisia katteita! Fel’x Multi on loistovalinta esimerkiksi teräskatteen alle. Hiekan sijaan Fel’x Multin pinnalla on polypropeenikuitukangas.

Fel'x Multi on bituminen, hiekaton aluskate kiinteälle alustalle.
Fel'x Multi on bituminen, hiekaton aluskate kiinteälle alustalle.

Hengittävä ja vedenpitävä Monarperm 1000 on kevyt käsitellä

Diffuusioavoimet aluskatteet ovat vedenpitäviä mutta hengittäviä. Esimerkiksi lämpövuodoista johtuva alhaalta päin tuleva kosteus läpäisee aluskatteen, jonka jälkeen kosteus tiivistyy varsinaisen katteen alapintaan, tiivistyy pisaraksi, putoaa aluskatteelle ja valuu räystäiden kautta pois. Diffuusioavoimet aluskatteet, kuten Icopalin Monarperm 1000, ovat kevyitä käsitellä ja asentaa. Ne ovat ns. vapaasti asennettavia eli aluskatteet kiinnitetään kattotuoleihin tai suoraan lämmöneristeen päälle.

Valitse kodillesi sopivin aluskate Icopalin valintataulukosta

Monarperm 1000 on aluskate epäjatkuville katteille.
Monarperm 1000 on aluskate epäjatkuville katteille.
Tarrareuna takaa saumojen tiiveyden.
Tarrareuna takaa saumojen tiiveyden.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
20174_48904.jpg
Kosketusvapaat hanat ovat käytännöllisiä myös kotona
Kosketusvapaiden hanojen ansiosta vedenkulutus voidaan jopa puolittaa, ja samalla käyttäjäystävällisyys ja hygieenisyys nousevat aivan uudelle tasolle.Käyttäjäystävällisyys on Oraksen brändin ydin, ja jokainen Oras-tuote on suunniteltu tekemään ihmisten elämästä parempaa. Myös muotoilu on osa käyttäjäystävällisyyttä, sillä muotoilun on aina palveltava käytettävyyttä. Kosketusvapaa hana tuo turvallisuutta, vedensäästöä ja hygieenisyyttä ja elektronisten hanojen suosio onkin kasvanut myös kotitalouksissa.
20226_78860.jpg
Tukalan kuuma työhuone kannusti viilennyksen hankintaan
Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ratkaisi ongelman, kun hellejakso kuumensi uusimaalaisen omakotitalon eteläpään, mukaan lukien etätyöhuoneen, tukalaksi pätsiksi. Nyt kodissa saadaan nauttia miellyttävistä sisälämpötiloista ympäri vuoden.
20233_81143.jpg
Rakentaja.fi tarjoaa vinkit onnistuneeseen energiansäästöön – tilaa uutiskirje ja voita 100 euron lahjakortti!
Energiansäästö ja -kulutus ovat olleet viime aikoina paljon esillä. Sähkön hinnan noustessa olemme kiinnittäneet enemmän huomiota esimerkiksi kodin lämmitykseen ja arkisiin toimintatapoihin sekä miettineet mahdollisia energiaremontteja.Energiaa säästäviä toimia kannattaakin miettiä monesta eri kulmasta. Energiatehokkaammat ratkaisut vähentävät asumisen kokonaiskustannuksia pienentämällä sähkö- ja lämmityskuluja. Älykkäät energiaratkaisut auttavat ylläpitämään pitämään asunnon arvoa – tai jopa lisäämään sitä. Säästämällä asunnon energiankulutuksessa vähennät samalla asumisen hiilijalanjälkeä ja pienennät sen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Energiatehokkaat ratkaisut kohentavat myös yleistä asumismukavuutta muun muassa parantamalla sisäilman laatua.Rakentaja.fi:n toimitus kokosi yhteen mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita energia-asioihin liittyen, jotka löytyvät tästä artikkelista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton