Omaa rauhaa luonnonhelmassa
-hirsimökki sulautuu luontoon

Kaupungin vilinä ja arjen kiireet –kukapa meistä ei niistä tietäisi. Kaipaatko itsellesi paikkaa jossa rentoutua ja ihan vain nauttia elämästä ja luonnosta? Hongan laajasta hirsihuvila- ja mökkimallistosta löytyy monenlaista vaihtoehtoa erilaisiin maisemiin ja erilaisiin tarpeisiin. Välttämättä mallistosta ei aina löydy sitä oman perheen tarpeisiin sekä toiveisiin soveltuvaa ratkaisua suoraan. Hongalta sinun on kuitenkin mahdollista saada myös toiveidesi mukaan suunnitellut hirsimökit, huvilat sekä saunat tai laajennus vanhaan mökkiisi.
 

Hirsihuvila Honka Syli tarjoaa kodikasta tunnelmaa.Hirsihuvila Honka Syli tarjoaa kodikasta tunnelmaa.

Huvila mallistosta, muunnosmallista vai täysin uniikki lomakoti?

Suunnitteluprosessi lähtee yleensä valmismallistoon tutustumisella ja esitteitä tutkimalla. Mallistomalleihin on kuitenkin mahdollista tehdä muutoksia. Mallistomallien muutokset voivat olla hyvinkin hienovaraisia talon päärakenteen ja harjan suunnan pysyessä muuttumattomina. Ikkunoiden sekä ovien paikkojen muutokset tai vaihtoehtoisesti talon pituuden kasvatus ovat normaaleita toimenpiteitä muutosmalleissa. Tarvittaessa voidaan lomakoti suunnitella ja piirtää aivan alusta lähtien perheen tarpeisiin tai vaihtoehtoisesti toteuttaa ulkopuolisen arkkitehdin piirtämien kuvien mukaisesti. Vaihtoehdoissa siis löytyy ratkaisu jokaiselle.

Hirsihuvila ja -mökkimallisto esittäytyy

Kauniit kauden uutuudet

Honka-mallisto uudistuu peräti neljällä uudella ja kauniilla mallisarjalla, joista tässä nyt esittelyssä uutuusmallit: Sirius ja Ulappa.

Honka-malliston kirkas tähti, kuten nimestäkin voi päätellä, on tyylikäs ja painumattomalla hirrellä toteutettava Sirius. Mallin koko etuseinä on lasia, jolloin luonto todellakin tulee osaksi sisustusta ja alatimuuttuva maisemataulu on osa oleskelutilaa. Korkealla huonetilalla varustettua Siriusta on saatavilla useampaa kokoa: 60-, 80- tai 90-neliöinen parvellinen versio. Myös parvelta avautuu suora näköyhteys maisemaan.

Ulappa tarjoaa omalta osaltaan persoonallisia ratkaisuja. Ulappa on helposti muunneltava huvila- ja saunasarja, jonka eri osia yhdistämällä sinulla on mahdollisuus koota toiveisiisi ja tontillesi sopiva kokonaisuus. Mallistoon kuuluu 15-, 20- ja 30-neliöiset saunat, joista suurimmassa mallissa on tilava nukkumaparvi. Ulko- ja sisätilat saadaan yhdistettyä vaihtamalla ikkunoiden tilalle liukuovet. Ulappa-sarjaan kuuluu myös isompi 100-neliöinen päärakennus. Rakennukset sinulla on mahdollisuus rakentaa myös eri aikoihin -oman budjettisi ja tarpeesi mukaan.
 

Hongan uutuus: Ulappa on helposti muunneltava.Hongan uutuus: Ulappa on helposti muunneltava.
Uutuusmalli Sirius tuo tähtitaivaan olohuoneeseen.Uutuusmalli Sirius tuo tähtitaivaan olohuoneeseen.

Osaksi maisemaa

Rakennatpa minne vaan, tulee talo aina olemaan maiseman ympäröimä. Eikö silloin olisi parasta sulauttaa lomahuvila osaksi ympäristöä ja aikaansaada näin kaunis kokonaisuus, jossa silmä ja mieli lepää. Porrastuksia kallioiselle tontille, katon muodon ja kulman suuntaamista, rinneratkaisu –kaavamääräykset sekä asukkaiden toiveet ohjaavat myös suunnittelua ja rakennusten sijoittelua tontilla. On syytä miettiä huolella, miten rakennus sijoittuu maisemaan ja miten maisema jatkuu talon sisällä.

Maisemoinnin kikkoja voivat olla esimerkiksi isot ikkunapinnat, jotka heijastavat ympäröivän luonnon pinnastaan ja maastouttavat rakennuksen kaukaa katsottuna osaksi taustaa jopa paremmin kuin tasainen seinäpinta. Hongan painumaton hirsirunko antaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia suunnitteluun ja toteutukseen. Painumattoman hirsirungon ansiosta Honka Fusion-arkkitehtuuriin voidaan yhdistää eri materiaaleja, kuten kiveä, terästä, rapattua pintaa sekä suuria ikkunapintoja ilman leveitä listoja tai painumavaroja.
 

Hirsihuvila sulautuu osaksi luontoa.Hirsihuvila sulautuu osaksi luontoa.

Miten saisin sen oman lomakotini?

Ideoita unelmiensa lomakotiin voi kerätä eri mallistomalleista tai toteutuneista lomapaikoista. Valmista ja lopullista suunnitelmaa ei kuitenkaan tarvitse olla – riittää, että osaa kertoa omista toiveistaan sekä unelmistaan asumiseen liittyen. Lomakodin rakentamista harkitsevan ja miettivän kannattaakin olla yhteydessä Hongan myyntiedustajaan, jonka kanssa voi käydä lävitse rakentamiseen olennaisesti liittyviä käytäntöjä sekä mahdollisuuksia ja hankkeen budjetointia. Täydentävillä kysymyksillä asiassa päästään eteenpäin ja toivottu kokonaisuus alkaa syntyä. Suunnittelijan tehtävänä on muokata asiakkaan toiveiden pohjalta eheä kokonaisuus.

Keskustelun pohjalta syntyy 3D-mallit sekä pohjakuvat. Valmiiden luonnosten pohjalta saadaan laskettua hinta Honka-toimitukselle. Luonnossuunnitelmien ollessa valmiita, tekee Honka luonnoskuvien pohjalta tarvittavat piirustukset rakennuslupaa varten. Lupaa varten tarvittavan asemapiirroksen tekee usein ulkopuolinen suunnittelija, esimerkiksi vastaava työnjohtaja. Tehtyjen luonnosten kanssa kannattaa käydä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kunnan rakennusvalvonnassa, jotta lupaprosessi etenisi mahdollisimman sujuvasti.
Mielenrauhaa omalla mökillä.Mielenrauhaa omalla mökillä.

Kaipaako nykyinen mökkisi lisätilaa?

Vanha hyväkuntoinen mökkisi on mieluisella paikalla, tosin se kaipaisi hieman lisää tilaa ja ehkä uutta ilmettä. Rakennusoikeuttakin olisi mökkitontilla hieman jäljellä, mutta ei kuitenkaan riittävästi erilliseen mökkiin. Tähän on ratkaisuna Honka Laajennuspalvelu, jonka avulla voit laajentaa mökkiäsi. Laajennettava mökki voi olla myös muukin kuin Honka-mökki.

Honka suunnittelija vierailee rakennuspaikalla, kuvaa ja mittaa vanhan rakennuksen, tutkii maaston ja ilmansuunnat sekä laatii näiden pohjalta ehdotuksen laajennuksen toteutuksesta, arkkitehtuurista ja yksityiskohdista toiveittesi ja tarpeittesi mukaan. Suunnitelmat mökkilaajennukseen tehdään kohdekohtaisesti, juuri kyseiseen mökkiin ja tonttiin sopivaksi. Rakentamisen voit myös tehdä itse, tai vaihtoehtoisesti antaa työt kokeneille ammattilaisille Honka Rakentamispalvelun kautta. Näin voit olla täysin varma siitä, että suunnitelmat toteutuvat viimeistä piirtoa myöten niin, kuten tarkoitus oli.


Haluaisitko nähdä enemmän malleja, katso Honka Lomakirja -kuvasto täältä.
 

Komea Honka KippariKomea Honka Kippari

7 vinkkiä unelmien lomakodin suunnitteluun

  1. Vietä aikaa tontilla esimerkiksi telttaillen, niin saat hyvän käsityksen auringon kulusta ja näkymien parhaista puolista. Ymmärrät myös paremmin, mitä kannattaa säilyttää ja mitä on tarpeen raivata.
  2. Lomakoti rakennetaan juuri teidän perheen tarpeisiin eikä ole yhtä ja oikeaa tapaa lomailla. Tuo rohkeasti esiin omat ajatuksesi.
  3. Kerää kuvia ja ideoita itseäsi innostavista ratkaisuista ajatustesi tueksi. yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
  4. Pohdi tilatarpeesi nyt ja tulevaisuudessa. Hyvin suunniteltu lomakoti mukautuu muuttuviin tarpeisiin.
  5. Suunnittele tilat todellisen tarpeen mukaan. Jos rakennat pienen perheen lomapaikkaa, kaikille sukulaisille ei tarvitse löytyä omaa makuusijaa. Jos taas haluat järjestää mökillä isoja juhlia, panosta kunnolliseen keittiöön ja ruokailutilaan.
  6. Mieti myös vaiheistus – teetkö kaiken kerralla, vai aloitatko esimerkiksi saunamökistä ja jatkat sitten päärakennuksen rakentamiseen.
  7. Ota rennosti ja luota itseesi sekä omiin ajatuksiisi. Asiantuntevan suunnittelijan avulla luot itsellesi ja perheellesi unelmienne lomakodin!

Oletko kiinnostunut omasta hirsihuvilasta? Jätä yhteydenottopyyntö.


 
Julkaistu
17.3.2014