Kamiina kuumaksi ja tupa lämpimäksi

Kamiina sopii kotiin ja vapaa-ajan asuntoon ympärivuotiseksi lämmitysmuodoksi. Sen hyviin ominaisuuksiin kuuluu mm. nopea lämmönluovutus. Tehokas kamiina lämmittää huoneen hyvinkin nopeasti jo pienellä puumäärällä.

Osta kamiina Verkkokaupasta

Kamiinat on sijoitettava palamattomasta materiaalista valmistetulle alustalle tai alusta on suojattava palamattomalla materiaalilla, esim.teräslevyllä.Kamiinat on sijoitettava palamattomasta materiaalista valmistetulle alustalle tai alusta on suojattava palamattomalla materiaalilla, esim.teräslevyllä.

HTT Korpi- ja Hohto-kamiinat

HTT Korpi ja Hohto kamiinat ovat puilla lämmitettäviä lämmityslaitteita, jotka voidaan asentaa lähelle seinää ja siirtää ilman lisätöitä. Kamiinan kansi on valurautaa ja siinä on halkaisijaltaan 20 cm valurautainen keittolevy. Se on jämäkkä ja siinä on tiivistetty luukku, jossa lämmönkestävä keraaminen lasi. Tulipesässä on tulitiilet, eikä se pala puhki kuten peltikamiina. Kamiina sisältää valurauta-arinan ja sen alla on kätevä ulosvedettävä tuhkalaatikko. Tulipesän etureunassa on "turvahampaat" estämässä kekäleiden tai puiden putoilemista lattialle. Kamiinalla on tyylikäs teräskuori ja tuote on saanut CE-hyväksynnän.

Kamiinoihin on saatavilla myös alussuojapelti. Pelti menee kamiinan alle ja tulee tarpeeksi sen eteen, jolloin kamiinan voi asentaa myös puulattialle. Kamiinan aluspellin koko on 800x600x1,5mm. Pelti on sinkitty.

Korpi-kamiinat, valkoisessa mallissa esillä myös aluspelti.Korpi-kamiinat, valkoisessa mallissa esillä myös aluspelti.

Laadukkaat ja tehokkaat Valo ja Kajo -kamiinat

Pislan uutuuskamiinamallit Valo ja Kajo sopivat isommankin tilan lämmittämiseen. Kamiinat ovat erittäin edullisia, mutta kuitenkin laadukkaita. Kamiinoiden rakenne on kokonaan valurautainen. Kamiinoissa on jämäkkä ja tiivistetty luukku, jossa on lämmönkestävä keraaminen lasi. Tulipesässä on tulenohjaimet tehokkaampaan ja puhtaampaan palamiseen. Tulipesän etureunassa on turvareunus estämässä kekäleiden tai puiden putoilemista.
Kamiinoissa on lasit edessä ja sivuilla. Kajon yläosa kääntyy 60° molempiin suuntiin.

Lue lisää kamiina Valosta

Lue lisää kamiina Kajosta

Uutuusmallit, laadukkaat ja tehokkaat Valo ja Kajo -kamiinat.Uutuusmallit, laadukkaat ja tehokkaat Valo ja Kajo -kamiinat.

Piippusetti kamiinaan

Nyt saatavilla on myös eristetty piippujärjestelmä Hohto ja Korpi -kamiinoihin. Täydellinen piippusetti sisältää piipun seinäkiinnikkeineen, erityisesti Hohto ja Korpi -kamiinaan suunnitellun aloitusmutkan (121/115 mm) sekä savupellin, sadehatun, vesikaton sadekauluksen, sisäkaton peitelevyn ja yläpohjan lisäeristeen.

Piippua on kaksi erilaista mallia, josta toinen sisältää suoran piipun, ja toisessa piipun alajakson tilalla on pyöreä vesisäiliö. Vesisäiliön pyöreän, piippua ympäröivän muotonsa vuoksi vesi lämpenee nopeasti kamiinaa lämmitettäessä ja keittotaso jää vapaaksi muulle ruuanlaitolle vesikattilan sijaan. Jos piippua pitää jatkaa, saa jatko-osia lisävarusteena.

Hohto- ja Korpikamiinan piippusetti
Hohto- ja Korpikamiinan piippusetti vesisäiliöllä

Valikoimissamme on myös suora, yleismallinen piippu, joka sopii kamiinoihin, joissa piipun lähtö on 150 mm. Piippusetti sisältää yhteensä noin kolmen metrin piipun, aloituskappaleineen sekä liukupannan, sisäkaton peitelevyn, välikaton höyrynsulun, yläpohjan lisäeristeen, aluskatteen tiivisteen, sadekauluksen ja sadehatun.

Piippusetti, yleismalli

Piippujen ulkopinta on kuumuudenkestävällä, mustalla maalilla maalattua ruostumatonta terästä ja sisäputki haponkestävää materiaalia. Piiput on CE-testattuja ja tuotteilla on korroosiotakuu 25 vuotta.
Takuu ei koske kuumuuden aiheuttamia värimuutoksia, jotka ovat teräkselle ominaisia.
Piippusetti Korpi-kamiinassaPiippusetti Korpi-kamiinassa
Hohto ja Korpi -kamiinan piippusetin sisältöHohto ja Korpi -kamiinan piippusetin sisältö

Kamiinan turvallinen käyttö

Seinän ja laitteen sivujen tai takaosan välisen etäisyyden pitää olla vähintään 450 mm. Varmista, että liitoksia ja liitinhormeja on helppo puhdistaa. HTT Korpi kamiina on suunniteltu käytettäväksi luukku suljettuna. Luukku täytyy täyttämistä lukuun ottamatta pitää kiinni käytön aikana. Lieden yläosan ja halkojen väliin pitää jättää vähintään 5 cm vapaa tila. Palovammojen ehkäisemiseksi käsineiden käyttö on suotavaa, kun kosket laitteeseen ja säätimeen. Kuumuus säteilee lasin läpi, joten kuumuudesta kärsiviä materiaaleja ei saa jättää laitteen läheisyyteen.

Kamiinan ensimmäinen käyttökerta

Ensin sytytetään pieni tuli ja lisätään puita vähitellen. Lämpötilan asteittainen nosto mahdollistaa materiaalien hitaan laajenemisen ja stabiloinnin. Laitteen maalauksesta johtuva savu ja haju häviävät ajan kanssa. Liettä lämmitetään näin vähitellen useita päiviä ennen kuin aloitetaan lieden normaalikäyttö. Ikkunat on syytä avata ensimmäisten kuumennusten ajaksi. Ensimmäisten kuumennusten aikana on tarkistettava, että alipainearvo on taulukon mukainen ja regulaattoria säädetään tarvittaessa.

HTT Hohto kamiinat mustana, valkoisena ja punaisena.HTT Hohto kamiinat mustana, valkoisena ja punaisena.

Kamiinan puhdistus

Varmista, että pääset helposti puhdistamaan laitteen ja liitehormin. Odota kunnes laite on jäähtynyt.
- Puhdista pesässä oleva irrotettava ritilä.
- Tyhjennä tuhka-astia säännöllisesti. Suuri määrä kiinteää tuhkaa estää raittiin ilman kierron ritilän alla ja se saattaa estää palamista.
- Laita tuhka-astia ja ritilä paikoilleen ennen pesän täyttöä.

Lisää tietoa kamiinoista

Osta kamiina Verkkokaupasta
 
Julkaistu
4.11.2019