Asenna kotiisi tehokas ilmalämpöpumppu
-pieni vaiva, suuret säästöt

Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.

Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.

 

Ilmalämpöpumppu lisää asumismukavuutta: sisäilma on puhtaan raikas ja lämpötila tasaisen miellyttävä.Ilmalämpöpumppu lisää asumismukavuutta: sisäilma on puhtaan raikas ja lämpötila tasaisen miellyttävä.

Lämmittää talvella ja viilentää kesähelteellä

Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on yksinkertainen. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta. Lämpö luovutetaan sisäilmaan, tai käänteisesti ulos, jolloin voidaan viilentää sisäilmaa kuumina kesäpäivinä. Kylminä jaksoina säästät lämmityskustannuksissa ja pääset nauttimaan lämpimästä sisäilmasta. Ilmalämpöpumpun avulla parannat myös sisäilman laatua.

Ilmalämpöpumpun toiminta:

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä, ulko- ja sisäyksiköstä. Ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinän viereen ja yhdistetään sisäyksikköön. Sisäyksikkö tulee sijoittaa mahdollisimman avaraan tilaan, jotta lämpö pääsee leviämään laajalle alueelle. Näin laitteesta saadaan suurin hyöty.
 

  • Ulkoyksikkö imee ilmaa höyrystimelle, joka sitoo ulkoilman lämpöenergiaa kylmäaineeseen.
  • Höyrystin nostaa kylmäaineen lämpötilaa muutaman asteen ja näin höyrystää sen.
  • Lämpöenergiaa saadaan ulkoilmasta jopa - 30°C saakka.
  • Kompressori puristaa höyrystyneen kylmäaineen, jolloin kylmäaineen paine kasvaa ja lämpötila nousee. Kuuma kaasu johdetaan sisäyksikön lauhduttimelle, jolloin lämpöenergia vapautuu puhallusilmaan ja kylmäaine nesteytyy.
  • Sisäyksikkö lämmittää ilman valitsemasi lämpöiseksi ja puhaltaa sen sisälle asuntoosi. Puhallussuuntaa voi halutessaan muuttaa. Sisäyksikkö puhdistaa samalla ilmaa tehokkaasti.


Yleensä lämpöpumppu on tukilämmitysmuoto varsinaiselle lämmitysjärjestelmälle kuten patteri-, lattia tai kattolämmitykselle. Jos muu lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, tulee varsinaisen lämmitysjärjestelmän lämpötilan asetusarvon olla 2–4 °C ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalla (Käytännössä esim. patteritermostaatit 17–19 °C, lämpöpumppu 21 °C). Talon väliovia on myös hyvä pitää mahdollisimman paljon avoimina, jotta lämpö pääsee leviämään koko rakennukseen.

Bosch ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti ympäri vuoden. Sitä voidaan käyttää jopa -30 asteen pakkasessa.Bosch ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti ympäri vuoden. Sitä voidaan käyttää jopa -30 asteen pakkasessa.

Luotettavaa tekniikkaa tunnetulta valmistajalta

Bosch-tuotteiden hyvä maine perustuu tiukkoihin laatuvaatimuksiin, jotka myös Compress AA -lämpöpumpun innovatiivinen tekniikka täyttää. Luotettavuuden, pitkän käyttöiän ja kauniin ulkoasun varmistavat laadukkaat materiaalit ja komponentit. Sijoitusta helpottaa lämpöpumpun kompakti koko.

Huomioi nämä ilmalämpöpumpussa!

  • Tärkeintä on valita oikean tehoinen laite ja sijoittaa se toiminnan kannalta parhaaseen paikkaan.
  • Yleensä lämpöpumppu on tukilämmitysmuoto varsinaiselle lämmitysjärjestelmälle. Jos muu lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, aseta varsinaisen lämmitysjärjestelmän sisälämpötilan asetusarvo 2–4 °C ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle.
  • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö tuottaa kondenssivettä. Veden määrä riippuu ilmasta otetusta energiamäärästä ja ulkoilman kosteudesta. Laite, joka tuottaa vähemmän kondenssivettä, käy pienemmällä teholla eikä tuota yhtä paljon lämpöä. Sisäyksiköstä tulee jäähdytyskäytössä kondenssivettä, joka ohjautuu putkituksella talon ulkopuolelle.
  • Muista huolehtia puhtaudesta. Likaantuneet suodattimet laskevat laitteen suorituskykyä. Sisäyksikön karkeasuodatin tulee imuroida 1–2 kertaa kuukaudessa ja vaihtaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Myös ulkoyksikön puhtaudesta täytyy huolehtia säännöllisesti.

Haluan lisätietoa


 
Julkaistu
7.6.2017