Näin asennat Sovellan säilytysjärjestelmän

Sovella-järjestelmän asentamisessa on kaksi eri tapaa: säätölista-asennus sekä vaakakiskoasennus.

Sovellan järjestelmään kuuluvia osia ovat tässäkin tutuksi tulevat säätölistat, hyllykannakkeet, vaakakisko jne. hyllyjä, koreja ja naulakoita unohtamalla.

 

Tutustu Sovella-järjestelmiin tästä

Säätölista-asennus

Säätölista-asennus on yksinkertainen ja nopea tapa asentaa.
Mittaa hyllyn oikea sijainti ja korkeus ja merkitse seinään lyijykynällä merkki, mihin kohtaan ruuvi tulee. Mikäli tarvitset kiinnitykseen myös tulppaa, tarvitsee sinun porata seinään reikä valmiiksi. Säätölistat kiinnitetään useasta kohdasta suoraan seinään käyttäen oikeankokoista ruuvia. Huomioi, että tarvitset omalle seinämateriaalillesi soveltuvat kiinnitystarvikkeet.

Säätölistojen keskinäinen etäisyys kannattaa mitoittaa joko 603 mm tai vaihtoehtoisesti 903 mm. Hyvänä apuna mitoituksessa on esimerkiksi naulakko.

Säätölistoja voit asentaa niin monta rinnakkain sopivin etäisyyksin kuin on tarpeen. Säilytysjärjestelmän voit varustella oman käyttötarkoituksesi mukaisesti hyllyillä, tasoilla, koreilla sekä naulakoilla. Lisävarusteiden asennus on yksinkertaista ja niiden paikat on myöhemminkin muokattavissa. Yksinkertaisimmillaan kannattimet kiinnitetään paikoilleen halutulle korkeudelle sujauttamalla kannattimissa olevat koukut säätölistan reikiin. Tämän jälkeen voit asentaa hyllyt sekä korit paikoilleen. Muut lisävarusteet voidaan asentaa suoraan säätölistoihin ilman erillisiä kannattimia.

 

Hyllyjen asennus on helppoaHyllyjen asennus on helppoa

Vaakakiskoasennus

Vaakakiskoasennus helpottaa asentamista. Saat tehtyä kiinnitykset helposti runkorakenteisiin. Vaakakisko asetetaan tulevalle paikalleen seinälle, piirretään merkit kiinnikkeitä varten, mikäli seinärakenteeseen ei voi ruuvia suoraan ruuvata.

Vaakakisko ruuvataan paikoilleen, jonka jälkeen pakkauksen mukana tulevat helat pujotetaan paikoilleen kiskoon. Varsinaiset säätölistat kiinnitetään heloihin kiinni mukana olevin ruuvein. Säätölistan suoruus kannattaa tarkistaa vatupassin avulla, jonka jälkeen loppujen ruuvien paikat merkitään kynällä. Kun ensimmäinen säätölista on paikoillaan, voidaan asentaa seuraava sopivalle etäisyydelle.

Kannattimien kiinnitys halutulle korkeudelle on helppoa ja niiden paikkojen muuntelu on mahdollista myöhemminkin.

Tutustu Sovellan vaakakiskoasennukseen kuvaesityksen muodossa

Seinäkiinnikkeiden valinta

Seinäkiinnikkeet valitaan seinä ja runkomateriaalin mukaan. 

 

  • Puuseiniin kiinnitys tapahtuu koolauspuiden kohdalle käyttäen uppokantaruuvia. Hyvänä kokona voidaan mainita 4x50 mm ruuvi.
  • Betoni- ja tiiliseiniin kiinnitys tapahtuu käyttäen nailontulppaa sekä 4x50 mm uppokantaruuvia. Nailontulppaa varten tarvitsee porata reikä valmiiksi seinäpintaan.
  • Harkko- ja siporex seiniin kiinnitys tapahtuu myös käyttäen tulppaa ja ruuvia. Tällä kertaa valitaan kuitenkin kevytbetoniin soveltuva tulppa sekä 4x50 uppokantaruuvi.
  • Erittäin kevytrakenteisiin seiniin, kiinnitys tapahtuu käyttäen onteloseinäruuveja tai läpipulttaamalla.

 

Lue lisää Sovellan järjestelmistä

 
Päivitetty
13.4.2015