JELD-WEN-sisäovet hyväksytty M1-luokkaan

Rakennustietosäätiö RTS on myöntänyt JELD-WENin sisäoville Rakennusmateriaalien päästöluokituksen M1. Kaikki JELD-WEN Suomi Oy:n maalatut ja pinnoitetut sisäovet voidaan jatkossa merkitä M1-merkillä.

M1

M1-luokitus takaa vähäpäästöisyyden

Kun tiloissa vaaditaan sisäilmastoluokkia S1 tai S2, sisäovien tulee olla M1-luokiteltuja. Vähäpäästöiset sisäovet tukevat terveellisen ja viihtyisän sisäilmaston syntymistä. M1-merkityt sisäovet edesauttavat hyvää sisäilman laatua tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa.

Päästöluokitustoiminta on vapaaehtoista eikä se perustu viranomaismääräyksiin. Luokitus edellytti ovien puolueetonta laboratoriotestausta vaadittujen menetelmien mukaisesti. Ovista testattiin haihtuvat orgaaniset yhdisteet TVOC, formaldehydi HCOH, ammoniakki NH, karsinogeenit ja hajut.

M1-luokitellut sisäovimallit

Kaikki M1-luokitellut tuotteet on listattu Rakennustietosäätiö RTS:n sivuilla. M1-luokitus on myönnetty seuraaville JELD-WEN-sisäovimallistoille: Bath- roiskevedenkestävät sisäovet, Craft-massiivipeiliovet, Easy-kevytlaakaovet, Stable-massiivilaakaovet , Style-kevytpeiliovet ja Trend- suoralinjaiset peiliovet.
 
Julkaistu
19.2.2014