• Etusivu
  • Materiaalit

Nykyaikaisen rakentajan puulattia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.02.2014
20142_38020.jpg

Koivu lämpökäsitelty.

KP-floors puulattia on miellyttävän tuntuinen ja helppohoitoinen. Se on jokaisen lattialta ominaisuuksia vaativan sisustajan puulattiavalinta. Lämpökäsitelty puulattia soveltuu nykyaikaiseen rakentamiseen ja saneeraukseen, lattian alle voit asentaa huoletta sähkö tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän.

Lue lisää puulattiavaihtoehdoista

Helppo asentaa

Kosteantilan puulattia soveltuu ns. vähäisen veden tiloihin, kuten lasitetun parvekkeen, eteistilan, kodinhoitohuoneen ja saunan pukutilan lattiaksi, josta saa siihen valuneen veden lastalla lattiakaivoon. KP-floors puulattia on helppo asentaa uivana kuin parketti. Liimaraita asenteisena lattiasta tulee kuitenkin jämäkkä kuin lankkulattia ja lämpökin nousee nopeammin lattian läpi, kun askeläänieriste jää pois. Säästöä syntyy vuosittain lämmityskuluissa.

KP-floors valmistaa tilauksesta myös porraspäälliset, kotelot ja jalkalistat samasta materiaalista kuin puulattia on. KP-floors puulattiat ja oheistuotteet, asiakkaan mitoilla, valmistetaan yksilöllisesti Kurikassa yli 30 vuoden kokemuksella.

Kalanruoto.
Kalanruoto.

Pitkäikäinen lattiavaihtoehto

Kun valitset pitkäikäisen ja helppohoitoisen KP-floors puulattian, ihastut varmasti aidon puun lämpimään tunteeseen. Helppohoitoisena se mahdollistaa lapsiperheissäkin kovan käytön. Lämpökäsiteltynä ja liimamassa-asenteisena voit huoletta asentaa KP-floors puulattian lattialämmitteisen aluslattian tai palkkien päälle ilman liikuntasaumoja. Näin asennettuana lattiastasi tulee hiljainen ja lankkulattian tuntuinen.

Tammi, lämpökäsitelty, laivankansi-profiililla.
Tammi, lämpökäsitelty, laivankansi-profiililla.

Helppohoitoinen puulattia

Kunnossapidossakaan et tarvitse ulkopuolisen apua öljytyn lattian hoitoöljyämiseen. Naarmut ja paikalliset pinnan kulumisviat korjaantuvat omatoimisesti hoitoöljyllä ja suopapesulla.

Huomioi tosiasia, että kirkas puu elää eri lailla eri vuoden aikoina, etenkin lattialämmitys kohteissa. Lämpökäsiteltypuu ei ime itseensä kosteutta, eikä näin ollen luovutakkaan kosteutta itsestään. Lämpökäsitellyn puulattian eläminen on vähäistä ilman suhteellisen kosteuden vaihtelusta huolimatta. Kaikki kostean tilan lattiat tehdään lämpökäsitellystä materiaalista.

Lue lisää puulattiavaihtoehdoista

Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201110_28374.jpg
Pienhiukkaset ovat yllättäviä tappajia
Erityisesti riskiryhmiin kuuluvat sydän- ja verisuonisairauksista sekä hengitystiesairauksista (allergikot) kärsivät ovat hengityselinten kautta kulkeutuvien pienhiukkasten armoillaHiukkaset kulkeutuvat hengitettäessä keuhkojen kautta verenkiertoon muuttuen kiusallisesta ongelmasta vakavaksi terveyttä uhkaavaksi ongelmaksi.
20087_11951.jpg
Vaasan asuntomessuilla
Vaasan asuntomessujen teema ekotehokkuus on rakentamisen ja asumisen tärkeimpiä puheenaiheita niin suomessa kuin ympäri maailmaa. Tämän vuoden asuntomessuilla ekotehokkuus on esitteillä kahdella tavalla: ainutlaatuisen matalalämpöverkon sekä kaupungin täydennysrakentamisen ansiosta.- Kaupunkirakenteen eheyttäminen ja tiivistäminenhän ovat erittäin ajankohtaisia asioita. Kaikissa kasvukeskuksissa käydään parhaillaan keskusteluja siitä, miten kaupunkien kasvua pystyttäisiin toteuttamaan päästökuormitusta lisäämättä. Vaasan asuntomessut osoittavat, että kaupunkirakenteen tiivistäminen onnistuu myös pientalojen avulla merellisissä maisemissa, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Heiskasen mukaan Vaasalaisten ennakkoluuloton ratkaisu hankkia asuntomessualueelle matalalämpöverkko tuottamaan lämpöä tekee myös Vaasan asuntomessuista ainutlaatuisella tavalla lokaalin ja globaalin tapahtuman.- Vaasa profiloituu Asuntomessujen myötä energiateknologian keskukseksi koko Suomessa. Elinkeinoelämän peruskivi on globaali sähkö- ja energiateknologia, joka investoi koneisiin ja työntekijöihin Vaasassa. Sen myötä kaupungin asukasluku ja verotulot ovat selvässä nousussa ja talous tasapainossa. Asuntomessualue esittelee ensimmäisenä maailmassa useita asumiseen liittyviä energia-alan innovaatioita, joiden ansiosta sähkö ja lämpö voidaan tuottaa ja kuluttaa samalla alueella. Alue on energiaomavarainen maalämmön, uusien kehitettyjen energiankeräys- ja jakelutapojen sekä kaatopaikkakaasun ansiosta, kertoo Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio.
20086_11592.jpg
Eikka-mökki, kohde 22
Eikka-mökki sijaitsee messualueen kalastajamökkialueella, kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki on rakennettu laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.
20239_83080.jpg
Huuhtelukaulukseton wc-istuin helppo puhdistaa
Perinteisten wc-istuimien sisäreunaa kiertää huuhtelukaulus, jonka avulla huuhteluvesi ohjataan kulhon eri puolille. Tekniikka on sinällään toimivaa, mutta valitettavasti huuhtelukauluksen alla on oivallinen paikka bakteereille. IDO Rimfree on aivan uudenlainen wc-istuin, josta on jätetty huuhtelukaulus kokonaan pois.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: 1. harkkorivi kiinni märkään betonivaluanturaan?
Kysymys:Onko sallittua kiinnittää ensimmäinen harkkorivi suoraan kiinni märkään betonivaluanturaan ilman muurauslaastia? Olen nähnyt monien tekevän näin. Itse en ole niin, mutta olisi hyvä tietää. En ole nähnyt missään muurausohjeessa, että näin sallitaan, tai suositellaan tehtäväksi. Betoni tuskin on oikea aine harkkojen kiinnittämiseen? Myös tuotteiden yhteensopivuus arveluttaa.
20095_16655.jpg
Piha kuntoon luonnonkivillä
Luonnonkivi piristää pihan ja puutarhan. Luonnonkivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen ja näyttävä ilme käytäviin, terassien ja patioiden lattioihin, portaisiin, vesi- ja kasvialtaisiin sekä kasvihuoneisiin. Luonnonkivi on pihan rakentamisessa kestävä, aito ja arvostettu materiaali, joka nostaa kodin arvoa.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton