Vuotosuojattu käyttövesijärjestelmä

Uponor-käyttövesijärjestelmän keskuksena toimii vesitiivis jakotukkikaappi, josta virtausputket viedään vesipisteille suojaputkien sisällä. Jokaista vesipistettä kohti on aina oma putkensa, joten välille ei tule ylimääräisiä liitoksia. Rakennusvaiheessa taipuisat muoviputket on helppo vetää esimerkiksi välipohjan ja väliseinien sisällä oikeille paikoilleen.

Vesipisteiden kohdalla käytettävät hanakulmarasiat on suunniteltu siten, että virtausputki voidaan vaihtaa myös niitä irrottamatta. Hanakulmarasian ja suojaputken liitokset on tiivistetty vedenpitäviksi, jolloin mahdollinen vuotovesi ei pääse tunkeutumaan rakenteisiin. Toimintavarmuutta lisää myös se, että hanakulmarasia liitetään tiivistelaipalla seinän vedeneristykseen.
Jakotukkikaappeja on kolmea kokoa. Kaapit ovat polttomaalattuja. Ne soveltuvat pinta- ja uppoasennukseen.Jakotukkikaappeja on kolmea kokoa. Kaapit ovat polttomaalattuja. Ne soveltuvat pinta- ja uppoasennukseen.
Hanakulmarasia M6

Uponor-hanakulmarasia M6 on kehitetty helpottamaan asennusta ja parantamaan rakennuksen kosteusturvallisuutta. M6 hanakulmarasia sopii kaikenlaisiin seinärakenteisiin.
M6%20hanakulmarasia
Suojaputket liitetään jakotukkikaapin läpivienteihin tiivisteellisillä holkeilla, jolloin koko yhdistelmästä saadaan vesitiivis. Jakokaappiin liitetään myös ns. ylivuotoputki, joka johtaa vuotoveden pois kaapista ja samalla vuoto voidaan myös havaita ajoissa. Mikäli kaappi ei sijaitse lattiakaivollisessa tilassa, ylivuotoputki johdetaan johonkin lähellä olevaan lattiakaivolliseen tilaan.

Sopii kaikenlaisiin rakennuksiin

Uponor-PEX-käyttövesijärjestelmä soveltuu hyvin asennettavaksi kaikenlaisiin rakennuksiin, sillä sen tuotevalikoima on monipuolinen ja ratkaisut käytössä testattuja. Putki-putkessa-tekniikkaa käytetään piiloasennuksiin jakotukilta vesipisteelle. Kylmä- ja kuumavesiputket ovat erilliset. Kun asennuksessa käytetään Uponor-jakotukkikaappia, jakotukkien ja haaroitusten mahdolliset vuodot voidaan havaita helposti.

Jätä yhteydenottopyyntö
(voit halutessasi valita myös kaikki LVI-järjestelmät uudisrakentajalle)

Uponor KOTI -rakentajan palvelu

Uponor KOTI -rakentajan palvelu on LVI-järjestelmien kokonaispalvelu omakotitalon rakentajalle. Palvelun avulla voit hankkia kaikki tarvitsemasi LVI-järjestelmät suunnittelusta asennukseen ja käytönopastukseen kätevästi yhdestä paikasta. Uponor KOTI auttaa sinua valitsemaan kotiisi laadukkaat, toimivat ja energiatehokkaat LVI-ratkaisut. Saat henkilökohtaista palvelua kaikkiin LVI-järjestelmiin liittyvissä asioissa.

Uponor KOTI -rakentajan palvelusta
1.voit tilata täydellisen LVI-suunnitelman.
2.pyytää urakkatarjousta LVI-järjestelmistä uudistaloon.
3.saat projektin päätteeksi LVI-talokansion ja järjestelmätodistuksen asennetuista Uponor-järjestelmistä.
4.saat maksutta käyttöösi kätevän Uponor KOTI -verkkopalvelutyökalun.

Uponor KOTI auttaa sinua valitsemaan kotiisi laadukkaat, toimivat ja energiatehokkaat LVI-ratkaisut. Saat henkilökohtaista palvelua kaikkiin LVI-järjestelmiin liittyvissä asioissa.

Jätä yhteydenottopyyntö
(voit halutessasi valita myös kaikki LVI-järjestelmät uudisrakentajalle)

Uponor_alapalkki_720
 
Julkaistu
17.2.2014