Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.
Syksylläkin syntyy sähköä
Laskennallisesti Villa ISOVER kuluttaa vuodessa 8400 kWh sähköä. Sen kattamiseksi katon etelälappeelle asennettiin huipputeholtaan 9,4 kW aurinkosähköjärjestelmä. Järjestelmän paneelien pinta-ala on noin 80 m².
Asukkaiden lisäksi myös Villa ISOVERin suunnittelijat ja rakennuttaja ovat seuranneet aurinkosähköjärjestelmän tuotantoa mielenkiinnolla. Ensimmäisten täysien asumiskuukausien syys- ja lokakuun aurinkosähkötuotantantoluvut ovat osoittautuneet varsin hyvin odotusten mukaisiksi.
– Syyskuussa järjestelmä tuotti 6 % arvioitua enemmän jas lokakuu 2 % vähemmän. Kokonaistuotto on nyt 2,7 % pienempi kuin laskettu arvio eli aika hyvin ollaan aikataulussa, kehityspäällikkö Jussi Jokinen kertoo.
Villa ISOVER on laskennallinen nollaenergiatalo. Laskennallinen tarkoittaa sitä, että vuoden aikana ostetun ja itse tuotetun energian määrän tulisi olla yhtä suuri. Villa ISOVERin energiatarvetta on vähennetty passiivisin keinoin mm. rakennuksen suuntaamisen ja rakenteiden tiiveyden ja energiatehokkuuden avulla. Villa ISOVERin rakenteet ovat erittäin tiiviit: sen yläpohjan U-arvo on 0,06 W/m²K ja ulkoseinärakenteen 0,09 W/m²K.
Ville ISOVERin energiantuotannosta huolehtii hybridienergiajärjestelmä. Lämpöä otetaan ja siirretään kaksoisvaippavaraajaan sekä maasta että suoraan auringosta. Aurinkokeräimiä katolla on 6 m². Koneellisen ilmanvaihdon lämmöntalteenotto on tehokas.