Kivitalon rakenteet ovat pitkäikäisiä

Mitä Leca®-harkot ovat?

Leca-kevytsora valmistetaan savea paisuttamalla korkeassa lämöpötilassa. Tällä tavoin syntyy rakeita, jotka ovat sisältä huokoisia, mutta pinnalta kovia.

Maakosteasta massasta valmistetaan Leca-harkot ja kevytsorarakeiden lisänä käytetään sementtiä ja vettä. Lisäämällä harkkomassaan hiekkaa säädellään harkkojen tiheyttä, lujuutta yms. ominaisuuksia halutuiksi. Leca-eristeharkoissa käytetään eristeenä polyuretaania. Leca-harkkojen pakkasenkestävyys on testattu standardienmukaisella jäähdytyssulatuskokeella. Koska Leca-sorarakeissa on suljettu huokosrakenne, Leca-harkot kuivuvat nopeasti ja imevät vähän vettä. Kosteus ei jää harkkoihin, joten ne eivät myöskään homehdu.

Lue lisää Leca®-runkoharkoista

Seinärakenteen Leca®-harkot

Rakentamista helpottaa Leca-harkoista tekee harkkojen päissä olevat pontit ja urat. Ne nopeuttavat muuraamista.

Leca Smart -eristeharkoissa on EPS bio grafit -eristeinen kevytsoralamellien välissä. Harkkojen koko on 498 mm x 195 mm.
Leca Smart- harkoissa sisäkuori on 130 mm ja ulkokuori 100 mm - 380 mm leveissä harkoissa eristeen vahvuus on 150 mm.

Leca Smart -eristeharkoissa Leca®-harkkolamellien välissä on 100 mm eristettä. Muuraus tapahtuu kaikissa harkoissa 5 mm saumavahvuudella ilman pystysaumoja. Eristeseinä muurataan rakosaumoin ja molemmin puolin tulee pinnoitus. Tarvittaessa voidaan vaakasaumaan asentaa polyuretaania, joka paisuu vain vähän.

Leca Smart LSH-380 -harkko energiatehokkaaseen rakentamiseen
Leca Smart LSH-300 -harkko puolilämpimiin tiloihinLeca Smart LSH-380 -harkko energiatehokkaaseen rakentamiseen
Leca Smart LSH-300 -harkko puolilämpimiin tiloihin

Lämmöneristävyys matala- ja passiivienergialuokka

Leca® Smart LSH-380 -harkoissa seinän U-arvoksi tulee 0,17 W/m²K. Leca® Smart -harkko LSH-300 U-arvo seinälle on 0,25 W/m²K. Nämä harkot on tarkoitettu puolilämpimiin rakennuksiin sekä perustusrakenteisiin pääsääntöisesti.

Missä Leca® Smart -harkkoja käytetään?

Harkot sopivat mihin tahansa yksi- tai kaksikerroksiseen rakennukseen kantaviksi seinärakenteiksi. Harkkorakenteen ja harkkojen helpon työstettävyyden vuoksi harkoilla onnistuu yksilöllisten ja monimuotoisten seinäratkaisujen teko.

Seinien pinnat

Leca-talon ulkoseinät pinnoitetaan ulkopuolelta kaksikerrosrappauksella oikaisten seinät kahteen kertaan weber 410 Ohutrappauslaastilla. Lopullinen pinta voi olla hierretty tai ruiskutettu. Pinnoitus tapahtuu weber SilcoPinnoitteella/Maalilla tai weber 430 Hiertopinnoitteella.

Sisäseinät oikaistaan kertaalleen 410 Ohutrappauslaastilla tai 137 Oikaisulaastilla. Harkkoseinä on pinnoitettava alaslaskettujen kattojen kohdalta, kiintokalusteiden takaa ja erilaisten panelointien takaa. Näin saadaan seinärakenteelle riittävä ilmatiiviys. Samalla varmistetaan kosteustekninen toimivuus rakenteessa.

Sinun kotiasi rakentamassa

Miltä kuulostaisi saada oma turvallinen koti valmiina, tai haluamassasi valmiusasteessa? Oletko haaveillut nimenomaan kivitalosta? Oman kodin hankkimisen kuuluu olla kokemus, jota muistelee mielellään myös vuosien kuluttua. Se, mitä tämän päivän rakentamisessa erityisesti kaivataan on laatua, turvallisuutta sekä kestävyyttä. Näitä kaikkia tarjoaa Leca-harkoista rakennetut kivitalot.

Leca tekee yhteistyötä Uudellamaalla vaikuttavan Kivitalokeskuksen kanssa. Yhdessä he haluavat tarjota yksilöllisen kodin, jossa on turvallista olla ja elää. Kivitalokeskuksen neljän erilaisen palvelumallin joukosta löydät omaan budjettiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun. Kivitalokeskus auttaa sinua toteuttamaan toiveesi juuri sillä tasolla kuin toivot – sovitut toimenpiteet dokumentoidaan tarkasti ja näin mitään yllättävää ei pääse syntymään. Kotisi on sellainen mitä toivoit eikä yhtään vähempää.

Tervetuloa tekemään sekä suuria että pieniä päätöksiä omasta kivitalostasi yhdessä kivitalokeskuksen kanssa.

Ota yhteyttä kivitalokeskukseen

 
Päivitetty
23.8.2022