Porotherm-kennoharkoista luonnonmukainen kivitalo

Porotherm-kennoharkkotalo on rakenteeltaan yksinkertainen – vain kennoharkko ja molemmille puolin tuleva pinnoite tai vaihtoehtoisesti kennoharkko ja julkisivumuuraus.
 

Lämmin ilman erillistä lämmöneristettä

Porotherm-kennoharkkorakenne ei sisällä erillistä lämmöneristettä, vaan harkon tiheä ilmakennosto muodostaa rakenteen lämpöä eristävän kerroksen. Harkon U-arvo rapattuna on alle 0,17 W/m²K, joka täyttää nykyiset ulkoseinille asetetut tiukat lämmöneristysmääräykset.

Tiivis ja hengittävä rakenne

Ulkoseinärakenne on tiivis, mutta toisaalta myös hengittävä, mikä takaa sekä energiatehokkaan rakenteen että samalla miellyttävän sisäilman.

Porotherm-kennoharkko H.i 50 Plan muodostuu tiheästä ilmakennostosta, joten erillistä lämmöneristettä ei tarvita.Porotherm-kennoharkko H.i 50 Plan muodostuu tiheästä ilmakennostosta, joten erillistä lämmöneristettä ei tarvita.
Porotherm-rakenneleikkaukset rapattupintaiselle sekä tiiliverhoillulle julkisivulle.Porotherm-rakenneleikkaukset rapattupintaiselle sekä tiiliverhoillulle julkisivulle.

Porin Asuntomessuille rakentui koti Porotherm-kennoharkoista - tutustu kohteeseen

Wienerberger JokiDuon kytketyt pientalot Kokemäenjoen rannassa edustavat modernia ja kestävää kivirakentamista. Talon runkorakenteena on hengittävä, yksiaineinen Porotherm-kennoharkko, joka on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen ratkaisu.

Kosteusteknisesti turvallinen

Kennoharkkorakenne on kosteusteknisesti erinomainen. Se on kaikista kivi- tai harkkorakenteista nopeimmin kuivuva, mikä nopeuttaa rakennustyön turvallista etenemistä ilman kosteusriskejä.

Rakennusaikaista rakenteen kostumista vähentää myös se, että lähes nollasaumalla muurattavien harkkojen muuraamiseen käytetään minimaalisen vähän laastia, mikä samalla tekee rakenteesta myös edullisen rakentaa.

Terveellinen asua

Kennoharkkorakenne tasaa tutkitusti sekä kosteus- että lämpötilojenvaihteluita pitäen huoneilman miellyttävän raikkaana läpi vuoden.

Miten rakentaminen onnistuu? Lue rakentajan kokemuksia

Porotherm-kennoharkkorakennetta käytettäessä rakentaminen on nopeaa.Porotherm-kennoharkkorakennetta käytettäessä rakentaminen on nopeaa.

Nopeasti kerralla valmiiksi

Nopeasta rakenteen kuivumisesta johtuen Porotherm-kennoharkoista muurattu seinä voidaan pinnoittaa/rapata lähes välittömästi muuraustyön valmistuttua. Tämä nopeuttaa rakennuksen valmistumista ja alentaa oleellisesti myös kokonaiskustannuksia.
 

750-Poroton-harkko-rgb

Tiilitalot ovat rakennuskustannuksiltaan muutenkin hyvin kilpailukykyisiä. Suurenkin yksikerroksisen omakotitalon runko ja väliseinät on parhaimmillaan mahdollista muurata jopa viikon kuluessa. Omakotitalon tärkeimmän rakenteen eli rungon ja julkisivun rakentamiskustannus on esimerkiksi Terca-tiilitalossa vain noin 10 % talon kaikista kustannuksista.

Tiilitalo säilyttää arvonsa

Tiilitalo on ominaisuuksistaan johtuen ajaton sekä erittäin arvostettu. Lisäksi tiilitalo ei menetä jälleenmyyntiarvoaan vuosienkaan kuluessa. Tämä myös lisää turvallisuutta sijoitetun pääoman arvon hyvänä säilymisenä.

Miten rakentaminen onnistuu? Lue rakentajan kokemuksia

Tilaa esite pientalon tiiliratkaisuista

750-porotherm_runko

Porotherm-kennoharkon tekniset tiedot

Pituus: 250 mm (125 mm puolikas harkko kulmiin ja aukkojen pieliin)
Leveys: 500 mm
Korkeus: 249 mm
Paino: 20,2 kg/kpl (12 kg/kpl puolikas harkko)
Menekki: 16 kpl/m²
Kuivalaastin menekki: 8,5 kg/m² (7 l/m²)
Puristuslujuus: 8,0 N/mm²
Lämmönjohtavuus λ equ: 0,09 W/mK
Rakenteen lämmönläpäisykerroin: 0,16-0,17 W/m²K (rakenteesta riippuen)


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
9.10.2017