• Etusivu
  • Rakentaminen

Hyvän olon koti hirrestä -tutustu myös uutuusmalleihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 30.01.2014
20141_37610.jpg

Mambo

Koti jossa sinulla on hyvä olla

Jokaiselle oma koti on se tärkein paikka olla ja elää. Oma turvasatama, jonne on hyvä tulla ja rauhoittua arjen kiireiden keskellä. Honka tarjoaa sinulle kodin, jossa sinulla on levollinen olla.

Usein kun tulee keskustelua hirsirakentamisesta, mielletään hirsirakennukseksi perinteinen ristinurkkainen ja pyöröhirrestä valmistettu lomamökki. Hirsirakennusta ei välttämättä osata ajatella omakotitaloalueelle keskelle kaupunkia. Aika on kuitenkin muuttunut ja nykyaikainen hirsirakentaminen tarjoaa myös moderneja ratkaisuja keskelle kaupunkia. Honkarakenteen kehittämä painumaton hirsi mahdollistaa hirsirakentamisen myös kivitaloalueelle -painumattoman hirren ansiosta seinäpinnat on mahdollista esimerkiksi rapata.

Pääset tutustumaan kohteisiin ja osallistumaan äänestykseen tästä

Aidot materiaalit

Honka-hirsitalojen pääraaka-aine on mänty, joka hankitaan sertifioiduista suomalaisista metsistä. Suomalainen mänty on hidaskasvuinen, jolloin sen puuaines on kovaa ja laadukasta. Samalla massiivipuulla on luontainen kyky sitoa ilmasta kosteutta ja luovuttaa sitä, toisin sanoen hirsi hengittää, joten sinunkin on hyvä hengittää. Tutkimuksissa on todettu, että mitä enemmän rakennuksessa on massiivihirttä, sen paremmin kosteus pysyy optimaalisella alueella. Hongan hirsiseinissä ei käytetä rakenteen hengittävyyden estävää höyrynsulkumuovia. Honka-kotien rakenneratkaisut on kehitetty yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa ja ne ovat tutkitusti kosteusturvallisia, tiiviitä ja energiatehokkaita.

Honka-hirsitalo on pitkäikäinen sekä kestävä valinta tulevia sukupolvia ajatellen. Kotisi kestää myös aikaa ja muotivirtausten heilahteluja -se miellyttää silmää vielä vuosikymmenienkin päästä.

Uutuusmalleissa jokaiselle jotakin

Pidätkö enemmän minimalistisesta ja modernista funkis-tyylistä, vai onko klassisen kaunis hirsitalo enemmän sinun makuusi? Hongan hirsikodeilla pystyt ilmaisemaan omaa persoonallisuuttasi helposti.

Voit myös osallistua äänestykseen ja antaa omalle suosikille äänesi.

Pääset tutustumaan kohteisiin ja osallistumaan äänestykseen tästä

New England -tyyppinen Lounatuuli

Lounatuuli on muodoltaan klassinen, mutta lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja selkeä arkkitehtuuri tekevät siitä modernin ja kaupunkikelpoisen. Pohjaratkaisultaan Lounatuuli on moderni, tehokas ja valoisa.
Olohuone on avara ja korkea ja siellä on hyvin tilaa viettää aikaa perheen ja ystävien kesken.

Lounatuuli on mahdollista saada myös kaksikerroksisena ratkaisuna. Tässä mallissa makuuhuoneet on sijoitettu toiseen kerrokseen. Mikä olisikaan mukavampaa kauniina kesäaamuna kuin avata ranskalaisen parvekkeen ovi ja nauttia leppeästä kesätuulesta.

Lounatuuli
Lounatuuli

Harmoninen kaupunkikoti

Nimensä mukaisesti Harmonia on harmoninen, selkeä ja helposti muunneltava massiivipuinen koti kaupunkiin.
Seinien ollessa massiivipuuta ei kaupungin melu pääse häiritsemään perheen yhteistä aikaa. Tämän kodin hellässä huomassa on helppo rauhoittua arjen keskellä.

Muunneltavuutensa ansiosta Harmonia mukautuu mieleiseksesi kokonaisuudeksi.
Voit myös tutustua rakentajaperheen arkeen oheisessa blogissa. Viisihenkisen perheen arkea seuratessa pääset näkemään, miten Harmonia rakentuu Jyväskylään.

Lue miten rakentajaperhe on Harmoniaa hakemassa

Harmonia
Harmonia

Moderni funkkistalo

Moderni hirsitalo ei välttämättä muistuta ulkoisesti hirsitaloa. Soul-kodin funktionaalinen arkkitehtuuri sopii minimalistisen tyylin ystävälle.
Honkarakenteen kehittämän painumattoman hirren sekä Honka Fusion -rakenteen ansiosta sinulla on mahdollista saada hirsikoti myös rapattuna ja moderneilla, kevyillä listoituksilla varustettuna.

Soul on upea esimerkki modernista massiivipuutalosta, jonka selkeälinjainen muoto sopii myös kaupunkiin.

Soul
Soul

Tunnelmallinen hirsikartano

Siinä missä toinen haaveilee minimalistisesta ja pelkistetystä tyylistä, voi toisen unelmana olla jykevä ja kodikas hirsikartano. Honka Kunnas on upea esimerkki kodista jossa on omaa rauhaa ja tilaa perinteikkään tyylin ystävälle.
Luontoarvoja vaalien kasvatettu mäntymetsä jalostuu tässä komeaksi hirsikodiksi, jolla on sekä kokoa että näköä. Koristeellisilla kuisteilla, pylväillä sekä erkkereillä saadaan taloon ilmeikkyyttä.

Kunnas
Kunnas

Klassisen kaunis

Klassisen ja perinteisen ystävälle on tarjolla Leivo, jossa on rauhallista ja kodikasta tunnelmaa. Kodikas arki on täällä.

Keittiö sijaitsee talon keskellä ruokailutilan ja olohuoneen välissä. Näin ollaan saatu huomattavaa avaruutta. Läpitalon näkymät sekä korotettu ja vino sisäkatto lisäävät tilantuntua.
Halutessasi keittiö sekä ruokailutila vaihtavat helposti paikkaa, mikäli nautit maisemasta mieluumin ruokaa laittaessasi.

Leivo
Leivo
Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20193_56891.jpg
Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla
Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miksi yläkerran lattia lämpenee kellarikerrosta huonommin?
Kysymys:Vuonna -99 valmistuneessa rinnetalossamme oli reilut kymmenen vuotta kahden kuution massavaraajalla toteutettu vesikiertoinen lattialämmitys. Siinä oli reilun kokoinen, noin 100 litran paisuntasäiliö. Paine oli noin 2 barin luokkaa. Nyt toissa kesänä siirryimme maalämpöön. Mikään muu ei muuttunut kuin lämmöntuottotapa ja paisuntasäiliö huomattavasti entistä pienemmäksi. Paine on nyt lähellä 3 bar.Ongelmana on, että alakerran lattialämpötila on viime ja tänä talvena ollut tarkalleen asteen enemmän kuin yläkerrassa. Massavaraaja-aikana tällaista ei ilmennyt. Mistä se voi johtua?
20228_79436.jpg
Odotettuja sähkötarjouksia ei ole saatu
Tilanne sähkömarkkinoilla on vaihteleva ja tämän kaltaista luonnehdintaa sähkömarkkinoista ei vuosi pari sitten olisi uskonut kuulevansa. Sähkön hinta on epävakaa ja tulevan talven aikana varmasti nousee taas pakkasten kiristyessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton