NIBE-lämpöpumppu on kodin lämmitysnero

Lämpöpumppu kerää vaivatonta, ympäristöystävällistä ja edullista energiaa. Maalämpö valitaankin jo valtaosaan uusista omakotitaloista, mutta maalämpöön vaihdetaan jo yhä useammin myös vanhoissa omakotitaloissa. NIBE-lämpöpumpuista löytyy ratkaisu kaikenlaisiin lämmitystarpeisiin.

Lämpöpumppu ottaa talteen varastoitunutta aurinkoenergiaa maaperästä, kalliosta, vesistöstä tai ilmasta. Energian se käyttää talon lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden ja käyttöveden lämmittämiseen. Toimintaperiaate on kaikissa lämpöpumpuissa sama. Valittavan lämmönlähteen tyyppi riippuu mm. talon energiatarpeesta, sen lämmitysjärjestelmästä ja ympäröivästä luonnosta.

Jo tuhannet omakotitalon rakentajat ja remontoijat ovat valinneet talonsa lämmitysjärjestelmäksi NIBEn lämpöpumppuratkaisun. Syynä ovat edulliset lämmityskustannukset sekä huoleton ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä.

Pohjoismaiden suurimman lämmitysjärjestelmätoimittaja NIBEn tuotevalikoimaan kuuluvat maalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput ja lämminvesivaraajat sekä sähkö-, puu- ja pellettikattilat ja aurinkolämpöjärjestelmät. Niin uudiskohteeseen kuin remontoitavaankin omakotitaloon löytyy helppokäyttöinen, edullista ja ympäristöystävällistä energiaa tuottava lämmitysjärjestelmä – tai erilaisia energianlähteitä hyödyntävänä hybridijärjestelmänä.
Markkinoiden hiljaisimmat maalämpöpumput NIBE F1145/F1245 soveltuu kaiken kokoisiin omakotitaloihin. Lämpöpumput ohjautuvat
automaattisesti lämmön ja lämpimän käyttöveden tarpeen sekä ulkoisten olosuhteiden perusteella. Niiden korkea hyötysuhde ja älykäs ohjaus varmistavat, lämmintä käyttövettä riittää kaikissa olosuhteissa. Järjestelmää voidaan ohjata myös etänä NIBE Uplinkin avulla.Markkinoiden hiljaisimmat maalämpöpumput NIBE F1145/F1245 soveltuu kaiken kokoisiin omakotitaloihin. Lämpöpumput ohjautuvat automaattisesti lämmön ja lämpimän käyttöveden tarpeen sekä ulkoisten olosuhteiden perusteella. Niiden korkea hyötysuhde ja älykäs ohjaus varmistavat, lämmintä käyttövettä riittää kaikissa olosuhteissa. Järjestelmää voidaan ohjata myös etänä NIBE Uplinkin avulla.
Maalämpöön siirtymällä voit säästää jopa 80 % energiakustannuksistasi. Testaa NIBEn energialaskurin avulla kuinka paljon voit itse säästää.

Lue lisää NIBE maalämpöpumpuista

Lue lisää NIBE poistoilmalämpöpumpuista

Lue lisää NIBE ilmavesilämpöpumpuista

Kannattava energiaremontti

Energian hinnan nousu ja kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset innostavat energiaremontteihin vanhoissa omakotitaloissa. Vaihtoehtoja on monenlaisia ja juuri omaan tarpeeseen sopivan ratkaisun löytämiseksi kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kun talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, käytettävissä on täyskädellinen vaihtoehtoja. Vanhojen sähkö- ja öljykattiloiden tilalle vaihdetaan yhä useammin maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu. Maalämpöpumppu valitaan usein päälämmitysjärjestelmäksi sellaisenaan. Ilmavesilämpöpumppu voidaan asentaa vanhan, mutta vielä käyttökuntoisen öljykattilan rinnalle. Vaihtoehtona on myös uudempi hybridijärjestelmä, joka voi koostua vaikkapa ilmavesilämpöpumpusta, aurinkolämpöjärjestelmästä ja uudesta, aikaisempaa selvästi pienemmästä öljy- tai sähkökattilasta, joka tuottaa tarvittavan lämmön talven pahimmilla pakkasilla. Näin lämpöpumpun ja aurinkolämmityksen tuoma energiansäästö saavutetaan myös silloin, kun energiakaivoa ei voida porata.

Lämpöpumpun asennuskustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Asennuskustannuksiin lasketaan myös lämpökaivon poraustyö.

C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\480

Lämpö talteen poistoilmasta

Poistoilmalämpöpumppu huolehtii talon huonetilojen lämmityksen lisäksi ilmanvaihdosta ja lämpimän käyttöveden tuottamisesta. Se ottaa lämmitysenergiaa talteen talosta poistettavasta ilmasta ja siirtää sen tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös viilentää sisäilmaa.

Poistoilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti pienehköihin omakotitaloihin. Se on hankintahinnaltaan edullisempi kuin esimerkiksi maa- tai ilmavesilämpöpumppu.
Klikkaa kuvaa suuremmaksiKlikkaa kuvaa suuremmaksi

Koska NIBEn uusien lämpöpumppujen hyötysuhde on erittäin korkea, investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Invertteriohjattu NIBE F750 poistoilmalämpöpumppu on huipputehokas ja uusimman teknologian ansiosta joka käyttötilanteessa joustava. NIBE F750 pystyy energiasäästössä kilpailemaan ilmavesilämpöpumpun ja lähes maalämpöpumpun kanssa. NIBE F750 toimii ilman rakennuksen ulkopuolelle asennettavaa ulkoyksikköä tai energiakaivoa. NIBE F750:ssä on sama, markkinoiden edistyksellisen ohjausjärjestelmä kuin NIBEn maalämpöpumpuissa. Myös siinä on NIBE Uplink etävalvonta ja -ohjaus mahdollisuus.

NIBEn uudet, Pohjolan olosuhteisiin suunnitellut ilma/vesilämpöpumput tuottavat lämpöä aina jopa -25 pakkasasteeseen. Uudet, tyylikkäät VVM-sarjan sisäyksiköt ovat täydellisiä lämmityskeskuksia, joiden helppokäyttöinen ohjausjärjestelmä voi ohjata myös hybridijärjestelmän muita osia. Järjestelmän toimintaa voidaan seurata etänä NIBE Uplinkin kautta.NIBEn uudet, Pohjolan olosuhteisiin suunnitellut ilma/vesilämpöpumput tuottavat lämpöä aina jopa -25 pakkasasteeseen. Uudet, tyylikkäät VVM-sarjan sisäyksiköt ovat täydellisiä lämmityskeskuksia, joiden helppokäyttöinen ohjausjärjestelmä voi ohjata myös hybridijärjestelmän muita osia. Järjestelmän toimintaa voidaan seurata etänä NIBE Uplinkin kautta.
Tule tutustumaan NIBEn lämpöpumppuihin, aurinkokeräinjärjestelmiin sekä HAATO-, NIBE- ja METRO-lämminvesivaraajiin Rakenna & Remontoi -messuilla osastolle 23B.
 
Julkaistu
20.1.2014