• Etusivu
  • Talo

Takkaluukun ympäriltä rappaus irtoilee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.12.2013
20115_25991.jpg

Kysymys:

Hei!
Talossamme on muutama vuosi sitten paikalleen muurattu takka. Nyt takkaluukun ympäriltä on rappaus alkanut niin sanotusti rapautua ja haluaisimme saada takan taas siistin näköiseksi.

Pitäisikö meidän rapsutella kaikki irtonainen laasti luukun reunoilta pois ja paikata se uudella tavaralla vai mitä tulisi tehdä? Entä mikä olisi sopiva paikka-aine ja muuriin sopiva maali, sen ei tarvinne olla mitään tulenkestävää, sillä muurihan ei kuumene ulkopuolelta tulikuumaksi?

Vastaus:

Luukun ympäristö on lämmönvaihtelujen johdosta herkkä rikkoutumaan. Luukun liikkuvuutta pitää parantaa, jos mahdollista.
Ympäristö piikataan varovasti auki, laitetaan samoilla laasteilla kaikki uudelleen. Muita aineita ei pidä käyttää. Ne eivät pysy yhtään paremmin.

Pintamaalaus onnistuu 1-2 kertaa liuoteohenteisella puolihimmeällä Empire kalustemaalilla tai vesiohenteisella kiiltävällä tai puolihimmeällä Helmi kalustemaalilla. Kun lämmitätte uunia, kannattaa käyttää mieluummin vesiohenteista Helmi kalustemaalia, sillä alkydipohjainen Empire kellastuu lämmön vaikutuksesta. Tämä ei välttämättä ole sellainen ohje, että maali pysyy, mutta tätä voit kokeilla.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69086.jpg
Hirsimökkien kysyntä kasvaa - nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa
Kiinnostus vapaa-ajan asuntoihin ja mökkirakentamiseen on kasvanut voimakkaasti koronapandemian myötä. Suomalaiset kaipaavat nyt mökille, ja monet tutut arvot ovat palanneet. Vapaa-ajan asunnon tarjoamaa pesämäistä rauhaa ja yhteyttä luontoon pidetään tärkeinä. Hongan vuoden 2021 huvilauutuudet tarjoavat ylellisten hirsihuviloiden lisäksi niin moderneja vapaa-ajan hirsitaloja, klassisia hirsimökkejä kuin perinteisiä piilopirttejäkin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Takuuajan toimenpiteet
Vastaanottotarkastuksessa sovittujen töiden valvontaToimenpiteet:Rakennuttajan edustajat valvovat vastaanottotarkastuksessa / jälkitarkastuksessa urakoitsijan toimitusvastuuseen kuuluvien, takuuaikana tehtäväksi sovittujen töiden suorittamisen.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja valvojatDokumentit:TarkastuspöytäkirjatHyväksyntä:Projektipäällikkö
201611_47751.jpg
Koulutus Oulussa: Vinkkejä ja ohjeita energiatehokkaaseen ja terveeseen puurakentamiseen
To 1.12.2016 klo 15-19, Ympäristötalo, Solistinkatu 2, OuluTTS Työtehoseura:n koordinoima PUUNET-hanke ja Oulun rakennusvalvonta järjestävät koulutuksen energiatehokkaasta ja kosteusturvallisesta rakentamisesta sekä energiatehokkaan rakentamisen perusteista ja rakennustyömaan laadunvarmistuksesta. Koulutus on suunnattu omakotirakentajille. Tilaisuus on maksuton.
20111_24111.jpg
Uusi matalaenergia ilmanvaihtokone uudiskohteisiin ja saneeraukseen
Uusi matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen - MUH-Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE :n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100 ja 120 ilmanvaihtokoneissa.Kone on teholtaan keskisuuren asunnon ilmanvaihtolaite – max ilmamäärät 107/102 l/s, 100Pa. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen. Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla elektronisella Vallox Digit SED- ohjausautomatiikalla.
20133_34374.jpg
Sähköenergian hinta
Sähköenergian hinta muodostuu kahdesta erillisestä palvelustaSähköenergian hinta muodostuu sähkön siirtopalvelusta, itse sähköenergiasta sekä näihin molempiin liittyvistä veroista. Sähkön siirto, eli verkkopalvelu on aina paikallisen jakeluverkonhaltijan yksinoikeus, mikä tarkoittaa sitä että siirtopalveluaan kuluttaja ei voi kilpailuttaa.
20147_40190.jpg
Uutta nähtävää puutarhaa suunnitteleville
Asuntomessuton halunnut tuoda messuille uutta koettavaa. Yhtenä uutuutena monista on nyt asuntomessualueen sisälle rakentunut puutarhanäyttely.Näyttely tuokin mukanaan maistiaisen Keski-Euroopassa nähtävillä olevasta puutarhanäyttelykulttuurista.Samalla näyttely tukee omalta osaltaan Asuntomessujen yhtä teemaa: puutarhaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton