Palahuopakattoon on tullut reikä, miten paikata?

Kysymys:

Kyseessä on palahuopakatto, jossa tehty lumitöitä ja saatu reikiä kattoon. Näitä on yritetty paikata liimaamalla uusia palahuopia vuotokohtien päälle (paikkauksia on tehty kahteen kertaan, koska vuoto ei ole loppunut ).
Paikkaus ei ole pitänyt ja nyt on aluslaudoitusta vaihdettava n. 1 neliön alalta, keskeltä lapetta. Miten pitää uusi palahuopa laittaa korjattuun kohtaan?

Vastaus:

Onkohan katossa alushuopa? Alushuopa on myös uusittava ja liitettävä alla olevaan alushuopaan vähintään niin, että huovat ovat päällekkäin 30 cm.

Palahuovat pitää irrottaa niin, että täydet palat jäävät paikalleen. Nosta ylimmän poistamattoman nauhan palat varovasti ylös niin, että voit sen alla olevan nauhan poistaa varovasti. Kannattaa käyttää malttia. Tee katto normaalisti alhaalta ylös, ja liitä ylin nauha vanhaan samalla tavalla kuin teit purkutyön. Tämä on vaikea selittää sanallisesti.


Lue lisää vesikatoista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
23.12.2013