• Etusivu
  • Rakentaminen

KIRJAESITTELY:Kari Rantanen: Suomalainen miehuuskoe

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.12.2013
201312_37349.jpg

Kari Rantanen: Suomalainen miehuuskoe

- Omakotirakentajan päiväkirja

Jos elämässäsi ei ole tarpeeksi haasteita ja jännitystä, rakenna itsellesi omakotitalo!

Talon rakentamisella on aina ollut suomalaisille oma erityismerkityksensä. Talo ei ole vain välttämättömyys, katto pään päällä, vaan myös eräänlainen miehen mitta. Kuten Impivaaraan paenneille seitsemälle veljekselle, merkitsee oman talon rakentaminen yksityiselle ihmiselle paljon enemmän kuin asuinpaikan raivaamista korpeen. Pakettitalon hartiapankkirakentajakin voi tuntea samaa selviämistaistelun uhoa ja vimmaa kuin ensimmäisiä hirsiään salvovat Jukolan pojat.

Suomalainen miehuuskoe on yhden talonrakentajan tilinpäätös omasta rakennushankkeestaan. Tuhansien tuntien uurastus, menestys ja vastoinkäymiset on kirjattu muistiin samalla sinnikkyydellä kuin talokin on rakennettu. Tarkkoihin muistiinpanoihin sisältyy myös talonrakentajan omia tuntoja ja ajatuksia, joista moni saman rääkin läpi käynyt löytää tuttuja piirteitä.

Kirjaa voi pitää kertomuksena rakennusprojektista mutta myös kehitystarinana ja rehellisenä kuvauksena suomalaisen rakentamisen arjesta. Kirja toimii hyvänä oppaana omaa talohanketta suunnittelevalle.

1. painos 2007
Kovakantinen, sidottu, 424 sivua
Hinta Rakentaja.fi:n Jäsentukussa 29 € (ovh 32 €)
Tuotteen tilauksessa voit hyödyntää myös Rakentaja.fi-bonuksiasi!
Toimituskulut Suomeen 3 €.

Tutustu ja tilaa tästä

Kari Rantasen esikoisteos antaa realistisen kuvan oman talon rakentamisesta ja rakentavan perheen arjesta. Rakennushanke on dokumentoitu tarkasti vaihe vaiheelta alun haaveista aina sisäänmuuttoon ja talon loppuviimeistelyyn asti. Unelman ja sen toteutumisen välille mahtuu uskomaton määrä erilaisia työvaiheita, tapahtumia ja yllätyksiä.

Tämä kirja antaa omakotirakentamisen yksityiskohdista ja haasteista tietoa, jota et oppikirjoista tai talotehtaiden esitteistä löydä!

Ps. Kirjan lopussa myös tämän rakennusprojektin "mokalista"!

Ohje

Ohje

Suosittelemme:

Kari Rantasen esikoisteos antaa realistisen kuvan oman talon rakentamisesta ja rakentavan perheen arjesta. Rakennushanke on dokumentoitu tarkasti vaihe vaiheelta alun haaveista aina sisäänmuuttoon ja talon loppuviimeistelyyn asti. Unelman ja sen toteutumisen välille mahtuu uskomaton määrä erilaisia työvaiheita, tapahtumia ja yllätyksiä.

Tämä kirja antaa omakotirakentamisen yksityiskohdista ja haasteista tietoa, jota et oppikirjoista tai talotehtaiden esitteistä löydä!

Ps. Kirjan lopussa myös tämän rakennusprojektin "mokalista"!

Suomalainen miehuuskoe -teoksen voit tilatatästä
- Tutustu myös koko Rakentaja.fi -kirjavalikoimaan!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68473.jpg
Kun ostat liukuovia, saatko vain kasan osia?
Vai ottaisitko tontille mieluimmin valmiin tuotteen? Markkinoille on tullut ilahduttavasti mukaan lisää yrityksiä, jotka valmistavat tai myyvät seinän sisään liukuvia väliovia. Oven toimivuus ja rungon tukevuus ovat ensiarvoisen tärkeitä loppukäyttäjälle. Siksi sillä, mihin ovi liukuu mennessään seinän sisään, on väliä.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20169_47272.jpg
Laajasta valikoimasta myös sinulle Pohjolan oloihin sopiva lämpöpumppu
Huipputekniikkaa vai hankintahinnalta edullinen lämpöpumppu kotiin? Tutustu NIBEn uutuuksiin, vastaus löytyy sieltä.Liittämällä lämpöpumppu internetiin NIBE Uplink™ -yhteyden kautta, Smart Price Adaption -toiminto hakee Nord-Pool Spot -sähköpörssistä tietoja seuraavan päivän sähkönhinnoista. Kun nämä tiedot yhdistetään laitteen oppimaan lämminvesi- ja lämmitystarvekäyttöön, lämpöpumppu mukauttaa toimintansa. Se tuottaa enemmän lämpöä ja lämmintä vettä, kun sähkönhinnat ovat alhaiset, ja "lepuuttaa" laitetta kalliin sähkön ajan. Myös ilman kuukausi- tai vuosimaksuja.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
äiti istuu olohuoneen pöydän ääressä ja yrittää tehdä tietokoneella töitä. Lapsi roikkuu hihassa ja koira makaa vierellä. Keittiössä isä laittaa ruokaa
Vinkit avoimen tilan parantamiseksi
Avoimet asumisratkaisut ovat viime vuosina nousseet suosioon tarjoten monia etuja, kuten perheen yhteen tuomisen, valoisan ilmapiirin ja kiinteistön arvonlisäyksen. Kuitenkin avointen tilojen haitat, kuten melutasot, yksityisyyden puute ja tilojen sekavuus voivat olla haasteita asukkaille. Miten tällaisia tiloja voisi helposti korjata tai parantaa?
20233_80977.jpg
Jääkaappi pitää outoa ääntä - onko aihetta huoleen?
Jääkaapista saattaa kuulua joskus erikoisia ääniä – pulputusta, sihinää, jopa kovia paukahduksia. Äänet voivat kuulostaa huolestuttavilta ja saada epäilemään laitteen toimivuutta, mutta yleensä kyse on kuitenkin jääkaapin normaalista äänimaailmasta. Jotkut laitevalmistajat jopa tarjoavat jääkaapin mukana oppaan, jossa kuvaillaan laitteen erilaiset äänet ja selitetään niiden syyt.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton