KIRJAESITTELY:
Kari Rantanen: Suomalainen miehuuskoe

- Omakotirakentajan päiväkirja

Jos elämässäsi ei ole tarpeeksi haasteita ja jännitystä, rakenna itsellesi omakotitalo!
Talon rakentamisella on aina ollut suomalaisille oma erityismerkityksensä. Talo ei ole vain välttämättömyys, katto pään päällä, vaan myös eräänlainen miehen mitta. Kuten Impivaaraan paenneille seitsemälle veljekselle, merkitsee oman talon rakentaminen yksityiselle ihmiselle paljon enemmän kuin asuinpaikan raivaamista korpeen. Pakettitalon hartiapankkirakentajakin voi tuntea samaa selviämistaistelun uhoa ja vimmaa kuin ensimmäisiä hirsiään salvovat Jukolan pojat.

Suomalainen miehuuskoe on yhden talonrakentajan tilinpäätös omasta rakennushankkeestaan. Tuhansien tuntien uurastus, menestys ja vastoinkäymiset on kirjattu muistiin samalla sinnikkyydellä kuin talokin on rakennettu. Tarkkoihin muistiinpanoihin sisältyy myös talonrakentajan omia tuntoja ja ajatuksia, joista moni saman rääkin läpi käynyt löytää tuttuja piirteitä.

Kirjaa voi pitää kertomuksena rakennusprojektista mutta myös kehitystarinana ja rehellisenä kuvauksena suomalaisen rakentamisen arjesta. Kirja toimii hyvänä oppaana omaa talohanketta suunnittelevalle.

1. painos 2007
Kovakantinen, sidottu, 424 sivua
Hinta Rakentaja.fi:n Jäsentukussa 29 € (ovh 32 €)
Tuotteen tilauksessa voit hyödyntää myös Rakentaja.fi-bonuksiasi!
Toimituskulut Suomeen 3 €.

Tutustu ja tilaa tästä
Kari Rantanen: Suomalainen miehuuskoeKari Rantanen: Suomalainen miehuuskoe

Suosittelemme:

Kari Rantasen esikoisteos antaa realistisen kuvan oman talon rakentamisesta ja rakentavan perheen arjesta. Rakennushanke on dokumentoitu tarkasti vaihe vaiheelta alun haaveista aina sisäänmuuttoon ja talon loppuviimeistelyyn asti. Unelman ja sen toteutumisen välille mahtuu uskomaton määrä erilaisia työvaiheita, tapahtumia ja yllätyksiä.

Tämä kirja antaa omakotirakentamisen yksityiskohdista ja haasteista tietoa, jota et oppikirjoista tai talotehtaiden esitteistä löydä!

Ps. Kirjan lopussa myös tämän rakennusprojektin "mokalista"!
Suomalainen miehuuskoe -teoksen voit tilata tästä
- Tutustu myös koko Rakentaja.fi -kirjavalikoimaan!
 
Julkaistu
16.12.2013