Kastelli-kauppias apunasi hankkeesi alusta asti

Kodin suunnittelu alkaa Kastelli-kauppiaasi kanssa

Kotisi valinta alkaa tonttisi tiedoista. Kaava-alueen ulkopuolella olevalla tontillasi voit vapaammin toteuttaa omia toiveitasi kunhan talosi sopii ympäristöön. Kastellin mallistoissa on runsaasti valmiita vaihtoehtoja, jotka sopivat sellaisenaan, peilikuvana tai tontillesi räätälöidyin muutoksin juuri tonttisi erityispiirteisiin. Ota tonttisi tiedot karttoineen mukaan ja tule Kastelli-kauppiaan juttusille. Hänellä on osaamista ja aikaa löytää oikeat ratkaisut ja auttaa sinua kotiunelmiesi ja tonttisi yhteensovittamisessa.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon
Tilaa Kastelli-taloesite
Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
 

Kotisi valinta alkaa tontistasi. Talon maksimikoko ja kerrosten määrä, tyylikin on usein määrätty valmiiksi. Tonttisi muoto, ilmansuunnat, näkymät, naapurit tuovat omat ehtonsa. Kastelli-asiantuntijat auttavat talosi valinnassa ja sen sijoittamisessa tontillesi juuri oikein päin.Kotisi valinta alkaa tontistasi. Talon maksimikoko ja kerrosten määrä, tyylikin on usein määrätty valmiiksi. Tonttisi muoto, ilmansuunnat, näkymät, naapurit tuovat omat ehtonsa. Kastelli-asiantuntijat auttavat talosi valinnassa ja sen sijoittamisessa tontillesi juuri oikein päin.

Minkä kokoisen talon tontille saa rakentaa?

Tontillesi on merkitty rakennusoikeus, joka määrää talosi enimmäiskoon kerrosalana ilmoitettuna. Huomaa, että kerrosala on eri kuin huoneistoala. Esimerkiksi Plazia 140 taloa et saisi rakentaa tontille, jonka rakennusoikeus on 150 m². Miksi et? Koska Plazia-mallin nimessä oleva luku 140 ilmaisee huoneistoalaa ja kyseisen mallin kerrosala on 161 m². Kerrosala on talon pinta-ala ulkoseinän ulkopintoja myöten ja on tässä 15 % huoneistoalaa suurempi ala.

Talon sijoittaminen parhain päin

Tontin muoto, ilmansuunnat ja näkymät ohjaavat talon suunnittelua ja valintaa. Kaavatonteilla talon paikka on usein tarkkaan rajattu, mille kohtaa tonttia talon saa sijoittaa. Tonttia valittaessa on hyvä varmistaa, että talon valoisalla puolella, etelä–länsi-ilmansuunnissa on tontilla tilaa aurinkoiselle oleskelupihalle. Tähän suuntaan on hyvä sijoittaa kodin oleskelutilat ja ulko-oleskeluun avautuvat terassitilat. Työskentely- ja lepotilat on hyvä olla viileämmällä pohjois-itä ilmansuunnalla. Jos haluaa herätä auringon kanssa, on hyvä miettiä keittiö tai aamupalapöytä sellaiseen suuntaan, johon aamuaurinko osuu jne. Ilmansuuntien huomoimisella on myös ekologinen merkitys. Suurten ikkunoiden sijoittaminen etelän suuntaan ja pienten pohjoiseen säästää myös energiaa, on laskettu jopa 5 %:n vaikutuksia.
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\480

Kastellin talomallit sijoittuvat hyvin

Kastellin mallistot on suunniteltu siten, että sieltä löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja erilaisille tonteille sijoitettavaksi. Malleja voit myös kääntää peilikuvaksi ja joitain malleja voit myös peilata osittain, jotta saat tärkeät tilat käännettyä valoisan ilmansuunnan mukaan. Sisäänkäyntejä on suunniteltu talojen eri sivuille sen mukaan, onko tontin tulotie samalla puolella oleskelupihaa vaiko vastakkaisella puolella. Niiden välissä, talon päädyssä oleva sisäänkäynti on joustava käydessään molemmille vaihtoehdoille. Tällainen päädystä sisään -talomalli käy hienosti erityisesti kapeille tonteille ja talo voidaan sijoittaa aina oikein päin oleskelutilat valoon päin.
 

Sijoitusesimerkkinä Plazia 128

Tässä esimerkissä on 4 erilaista kaavatonttia, joissa neljässä on talon paikka määritelty valmiiksi ja jotka kaikki avautuvat tulotien suhteen eri ilmansuuntiin. Myös autotallin paikka on määrätty valmiiksi. Erillistä autotallia on hyödynnetty näkösuojana ja yksityisyyden tuojana. Plazia 128 sijoittuu hienosti kaikille tonteille avaten oleskelutilansa valoisaan ilmansuuntaan ja oleskelupihalle, joka saadaan kaikilla tonteilla mukavasti sijoitettua etelä–länsi ilmansuuntiin.
 

1920
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\480
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\4801
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\4802
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\4804
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\4805

Kuivasti korkealle

Tonttia valittaessa on myös hyvä varmistaa, että talon paikka ei ole alempana muuta tonttia, parasta olisi jos talon paikka olisi jo luonnostaan tontin korkein kohta. Näin säästytään kalliilta maansiirrolta, sillä talon pitää olla muuta tonttia korkeammalla, jotta sade- ja sulamisvedet valuvat talosta poispäin. Tämä on yksi perussääntö laadukkaan ja kestävän rakentamisen ohjeistuksessamme.
 

C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\480

Rinnetontille rinnetalo

Jos tonttisi on kalteva, valitse rinnetalo. Kastellin Rinne-mallistossa on malleja loivalle ja jyrkemmälle rinteelle. Ja eri mallit tonteille, joissa sisäänkäynti on rinteen yläpuolelta ja omat mallinsa tonteille, joissa pääsisäänkäynti tulee rinteen alapuolelta.
 

C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\480
 
Julkaistu
2.5.2016