Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus

Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.

Tutustu Hongan laajaan valikoimaan
Jätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle

Honka Fusion mahdollistaa hirsitaloon hyvin moderninkin ulkoasun ja erilaisten materiaalien yhdistämisen.Honka Fusion mahdollistaa hirsitaloon hyvin moderninkin ulkoasun ja erilaisten materiaalien yhdistämisen.

Honka tuo uutta tekniikkaa hirsirakentamiseen

Honka Fusion™ tarjoaa hirsirakentamisen saralle jotain aivan uutta. Kaupunkialueilla rakentamismääräykset saattavat velvoittaa, että omakotitalojen julkisivun on oltava kivipinnoitteinen. Honka Fusion™ on tähän ratkaisu. Painumattoman hirren ansiosta voidaan erilaisia materiaaleja, kuten massiivihirttä, puupaneelia, terästä, kiveä ja suuria lasipintoja, yhdistellä vapaasti. Osa julkisivun seinistä voi olla kiveä ja osa taas massiivipuuta. Tekotapa soveltuu rakenteellisia haasteita sisältäviin ja arkkitehtuuriltaan niukkalinjaisten kohteiden toteutukseen. Honka Fusion™ konseptin painumattoman lamellihirren Honkarakenne lanseerasi alun perin Honka Rock –messutalossa Hämeenlinnassa vuonna 2008.
 

Hyvinkään asuntomessuilta 2013 tuttu Honka LumiHyvinkään asuntomessuilta 2013 tuttu Honka Lumi

Hyvä sisäilman laatu on tärkeää

Massiivipuu on luonnon materiaali, joka luontaisesti sitoo ja luovuttaa kosteutta. Tämän ansiosta rakennuksissa on tasainen ilmankosteus, jolla on yleisestikin tunnustettuja terveysvaikutuksia. Puun vaikutuksia ihmiseen on tutkittu useissa eri maissa ja esimerkiksi Norjassa, Japanissa, Kanadassa ja Itävallassa tehtyjen tutkimusten perusteella puulla on positiivisia vaikutuksia ihmisen tunnetilaan.

Asuinhuoneiden sopiva kosteustasapaino on yksi tärkeimmistä hyvän sisäilman tekijöistä. Honka-kodin luonnollisesti hengittävä massiivipuinen seinärakenne kykenee tasapainottamaan lämmön ja kosteudenvaihteluita luonnostaan: se päästää vesihöyryn siirtymään vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin. Näin sisäilman kosteus pysyy optimaalisella tasolla, jossa homeiden ja bakteerien kasvu on vähäisintä.

Jatkuva tuotekehitys on synnyttänyt muun muassa seinärakenteen, jossa höyrynsulkumuovia ei tarvita. Massiivipuu saa siis hengittää luonnollisesti. Lamellihirsien valmistuksessa käytetään liimaa, joka ei estä puun luonnollista hengittämistä eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan. Kun koti on aito massiivipuukoti, on asuminen paitsi terveellinen ja kestävä valinta, myös esteettinen nautinto.
 

Hyvä sisäilma takaa viihtyvyydenHyvä sisäilma takaa viihtyvyyden

Terveellinen, juuri omanlainen Honka-koti

Hongan toiminnassa korkealuokkainen arkkitehtuuri sekä tinkimätön design ovat mukana kaikessa –aina suunnittelusta viimeiseen loppusilaukseen asti. Tavoitteena on luoda esteettinen, käytön ja katseet kestävä kokonaisuus, jossa on hyvä elää ja asua vuosikymmenet.

Toiset pitävät äärimmilleen viedystä ja pelkistetystä ulkonäöstä, toiset taas vastaavasti kaipaavat perinteistä, koristellumpaa ja romanttista ulkoasua. Honka tarjoaa jokaiselle jotakin. Hirsikotien valikoima on laaja ja tarjoaa vaihtoehdon niin perinteiseen kuin moderniinkin makuun.

Moderni hirsirakentaminen tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia ratkaisuja, ja myös leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Suurin osa Honka-kodeista suunnitellaankin alusta pitäen asukkaan tarpeiden mukaisesti. Yksilöllisen suunnittelun ohella Honka tarjoaa sarjan valmiiksi suunniteltuja talopaketteja, joiden toteuttaminen on nopeaa ja vaivatonta. Mallivalikoimasta voi myös kerätä ideoita ja vinkkejä, ja muokata niistä omiin tarpeisiin sopivan ratkaisun asiantuntevan ammattilaisen avulla.

Laadukkaat hirsihuvilat ja -saunat -osa luontoa ja ympäristöä

Hongan lomakotivalikoima kattaa vaativimmatkin loma-asumisen tarpeet. Kodikkuus sekä toiminnallisuus ovat olleet suunnittelussa kantavana ajatuksena. Merellinen rantahuvila, tunnelmallinen metsästysmaja tai kukkaniityn keskeltä nouseva kesämökki -minne huvilasi tai mökkisi oletkaan unelmoinut, laajasta valikoimasta löytyy sinne ratkaisu.

Modernit hirsitalot suurine ikkunoineen ovat parhaimmillaan tonteilla jossa on oma rauha ja esteettömät näkymät ympäröivään luontoon. Yhä useampi suosii modernia ja pelkistettyä arkkitehtuuria, jossa suuret ikkuna-alat tuovat asumiseen valoa sekä avaruutta. Yksityiskohtien minimalistisuus, selkeät kattolinjat, pulpettikatot ja suuret terassit tekevät näiden talojen tunnelman.

Uudenlaisella rakennustekniikalla toteutetut, perinteiset hirsitalot puhuttelevat lämminhenkisellä tunnelmallaan ja sopivat täydellisesti suomalaiseen luontoon. Perinteistä puutalorakentamista kunnioittavien hirsitalojen julkisivuja hallitsevat ristikkoikkunat ja eri tasoissa polveilevat katot. Myös romanttiset tornit sekä erilaiset puuleikkaukset onnistuvat helposti. Perinteisten hirsirakennusten juuret ovat sukupolvien tarinoissa. Hyvin suunniteltu lopputulos on parhaimmillaan kuin taideteos.

Ekologisesti kestävä valinta

Puu on uusiutuva luonnonvara ja kasvaessaan se sitoo hiilidioksidia hidastaen samalla ilmaston lämpenemistä. Kun tarkastellaan keskikokoista hirsirakennusta, löytyy siitä jopa 40-50 kuutiometriä puuta -tämä tarkoittaa jopa 40 tonnia varastoitunutta hiilidioksidia. Tätä ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Puuhankinnassaan Honka on sitoutunut kestävään metsänhoitoon ja saakin näin käyttää hirsitaloissaan PEFC-merkintää. Rakennusmateriaalina massiivihirsi on luja ja materiaalina puu on jo tuhansia vuosia käytetty ja turvalliseksi sekä kestäväksi havaittu. Honka tarjoaa näin pitkäikäisen ja ympäristöystävällisen kodin sekä lomaviettopaikan perheellesi ja seuraaville sukupolville.
 

Jätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
 
Julkaistu
16.12.2013