• Etusivu
  • Rakentaminen

Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 09.12.2013
201312_37350.jpg

Honka Fusion mahdollistaa hirsitaloon hyvin moderninkin ulkoasun ja erilaisten materiaalien yhdistämisen.

Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.

Tutustu Hongan laajaan valikoimaan
Jätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle

Honka tuo uutta tekniikkaa hirsirakentamiseen

Honka Fusion™ tarjoaa hirsirakentamisen saralle jotain aivan uutta. Kaupunkialueilla rakentamismääräykset saattavat velvoittaa, että omakotitalojen julkisivun on oltava kivipinnoitteinen. Honka Fusion™ on tähän ratkaisu. Painumattoman hirren ansiosta voidaan erilaisia materiaaleja, kuten massiivihirttä, puupaneelia, terästä, kiveä ja suuria lasipintoja, yhdistellä vapaasti. Osa julkisivun seinistä voi olla kiveä ja osa taas massiivipuuta. Tekotapa soveltuu rakenteellisia haasteita sisältäviin ja arkkitehtuuriltaan niukkalinjaisten kohteiden toteutukseen. Honka Fusion™ konseptin painumattoman lamellihirren Honkarakenne lanseerasi alun perin Honka Rock –messutalossa Hämeenlinnassa vuonna 2008.

Hyvinkään asuntomessuilta 2013 tuttu Honka Lumi
Hyvinkään asuntomessuilta 2013 tuttu Honka Lumi

Hyvä sisäilman laatu on tärkeää

Massiivipuu on luonnon materiaali, joka luontaisesti sitoo ja luovuttaa kosteutta. Tämän ansiosta rakennuksissa on tasainen ilmankosteus, jolla on yleisestikin tunnustettuja terveysvaikutuksia. Puun vaikutuksia ihmiseen on tutkittu useissa eri maissa ja esimerkiksi Norjassa, Japanissa, Kanadassa ja Itävallassa tehtyjen tutkimusten perusteella puulla on positiivisia vaikutuksia ihmisen tunnetilaan.

Asuinhuoneiden sopiva kosteustasapaino on yksi tärkeimmistä hyvän sisäilman tekijöistä. Honka-kodin luonnollisesti hengittävä massiivipuinen seinärakenne kykenee tasapainottamaan lämmön ja kosteudenvaihteluita luonnostaan: se päästää vesihöyryn siirtymään vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin. Näin sisäilman kosteus pysyy optimaalisella tasolla, jossa homeiden ja bakteerien kasvu on vähäisintä.

Jatkuva tuotekehitys on synnyttänyt muun muassa seinärakenteen, jossa höyrynsulkumuovia ei tarvita. Massiivipuu saa siis hengittää luonnollisesti. Lamellihirsien valmistuksessa käytetään liimaa, joka ei estä puun luonnollista hengittämistä eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan. Kun koti on aito massiivipuukoti, on asuminen paitsi terveellinen ja kestävä valinta, myös esteettinen nautinto.

Hyvä sisäilma takaa viihtyvyyden
Hyvä sisäilma takaa viihtyvyyden

Terveellinen, juuri omanlainen Honka-koti

Hongan toiminnassa korkealuokkainen arkkitehtuuri sekä tinkimätön design ovat mukana kaikessa –aina suunnittelusta viimeiseen loppusilaukseen asti. Tavoitteena on luoda esteettinen, käytön ja katseet kestävä kokonaisuus, jossa on hyvä elää ja asua vuosikymmenet.

Toiset pitävät äärimmilleen viedystä ja pelkistetystä ulkonäöstä, toiset taas vastaavasti kaipaavat perinteistä, koristellumpaa ja romanttista ulkoasua. Honka tarjoaa jokaiselle jotakin. Hirsikotien valikoima on laaja ja tarjoaa vaihtoehdon niin perinteiseen kuin moderniinkin makuun.

Moderni hirsirakentaminen tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia ratkaisuja, ja myös leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Suurin osa Honka-kodeista suunnitellaankin alusta pitäen asukkaan tarpeiden mukaisesti. Yksilöllisen suunnittelun ohella Honka tarjoaa sarjan valmiiksi suunniteltuja talopaketteja, joiden toteuttaminen on nopeaa ja vaivatonta. Mallivalikoimasta voi myös kerätä ideoita ja vinkkejä, ja muokata niistä omiin tarpeisiin sopivan ratkaisun asiantuntevan ammattilaisen avulla.

3382_198340461_2019121817332.jpg

Laadukkaat hirsihuvilat ja -saunat -osa luontoa ja ympäristöä

Hongan lomakotivalikoima kattaa vaativimmatkin loma-asumisen tarpeet. Kodikkuus sekä toiminnallisuus ovat olleet suunnittelussa kantavana ajatuksena. Merellinen rantahuvila, tunnelmallinen metsästysmaja tai kukkaniityn keskeltä nouseva kesämökki -minne huvilasi tai mökkisi oletkaan unelmoinut, laajasta valikoimasta löytyy sinne ratkaisu.

Modernit hirsitalot suurine ikkunoineen ovat parhaimmillaan tonteilla jossa on oma rauha ja esteettömät näkymät ympäröivään luontoon. Yhä useampi suosii modernia ja pelkistettyä arkkitehtuuria, jossa suuret ikkuna-alat tuovat asumiseen valoa sekä avaruutta. Yksityiskohtien minimalistisuus, selkeät kattolinjat, pulpettikatot ja suuret terassit tekevät näiden talojen tunnelman.

Uudenlaisella rakennustekniikalla toteutetut, perinteiset hirsitalot puhuttelevat lämminhenkisellä tunnelmallaan ja sopivat täydellisesti suomalaiseen luontoon. Perinteistä puutalorakentamista kunnioittavien hirsitalojen julkisivuja hallitsevat ristikkoikkunat ja eri tasoissa polveilevat katot. Myös romanttiset tornit sekä erilaiset puuleikkaukset onnistuvat helposti. Perinteisten hirsirakennusten juuret ovat sukupolvien tarinoissa. Hyvin suunniteltu lopputulos on parhaimmillaan kuin taideteos.

2346_878844450_20131216102947.jpg

Ekologisesti kestävä valinta

Puu on uusiutuva luonnonvara ja kasvaessaan se sitoo hiilidioksidia hidastaen samalla ilmaston lämpenemistä. Kun tarkastellaan keskikokoista hirsirakennusta, löytyy siitä jopa 40-50 kuutiometriä puuta -tämä tarkoittaa jopa 40 tonnia varastoitunutta hiilidioksidia. Tätä ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Puuhankinnassaan Honka on sitoutunut kestävään metsänhoitoon ja saakin näin käyttää hirsitaloissaan PEFC-merkintää. Rakennusmateriaalina massiivihirsi on luja ja materiaalina puu on jo tuhansia vuosia käytetty ja turvalliseksi sekä kestäväksi havaittu. Honka tarjoaa näin pitkäikäisen ja ympäristöystävällisen kodin sekä lomaviettopaikan perheellesi ja seuraaville sukupolville.

Jätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20141_37539.jpg
Onko unelmissasi oma hirsitalo?
Yhä useampi suomalainen haaveilee omakotitalosta. Välttämättä kivitalo tai perinteinen puurunkoinen ratkaisu eivät tunnu omilta. Moderni hirsirakentaminen tarjoaakin lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiä ja juuri omiin tarpeisiin kohdennettuja ratkaisuja, leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Aikaa ja muotivirtausten heilahteluja kestävä Honka miellyttää silmää vielä vuosikymmenienkin päästä.Tutustu Honka omakotimallistoon tästäJätä yhteydenottopyyntö!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunnon virhe
Asunnossa on virhe, jos- se ei vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun- se ei vastaa rakennusmääräyksissä asetettuja vaatimuksia - sen ominaisuuksista aiheutuu tai voidaan perustellusti olettaa aiheutuvan haittaa terveydelle - rakentamisesta tai korjausrakentamisesta ei ole suoritettu hyvän rakennustavan mukaisesti taikka ammattitaitoisesti tai huolellisesti - rakentamisessa tai korjausrakentamisessa käytetty materiaali, ellei toisin ole sovittu, ei ole kestävyydeltään tai muilta ominaisuuksiltaan tavanomaisen hyvää laatua - asunto ei muutoin vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa - asunto ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut kohteesta ja sillä on vaikutusta kauppaan - myyjä on jättänyt antamatta ennen kaupantekoa tiedon, jolla voidaan olettaa olevan merkitystä kaupansyntymiseen- myyjä on jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan - myyjä ei ole antanut ostajalle tarpeellisia erityistietoja asunnon materiaalien tai laitteiden käytöstä tai hoidosta taikka antanut näistä virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja - myyjä on antanut ostajalle asunnon ympäristöstä tai alueen palveluista virheellisen tai harhaanjohtavan tiedonOstaja ei saa virheenä vedota seikkaan, jonka hän on tiennyt kauppaa tehtäessä.Asunnon virheellisyyttä arvioidaan sen perusteella, millainen asunto on ollut ominaisuuksiltaan vaaranvastuun siirtyessä myyjältä ostajalle. Vaikka virhe ilmenee vasta vaaranvastuun siirtymisen jälkeen, vastaa myyjä siitä, mikäli virhe on ollut olemassa vaaranvastuun siirtymishetkellä.Myyjä voi antaa takuun asunnon, sen osan tai siihen kuuluvan laitteen käyttökelpoisuudesta tai muusta ominaisuudesta määrätyksi ajaksi. Takuusta on käytävä selkeästi ilmi takuun sisältö, sen antaja, voimassaoloaika ja muut tarpeelliset seikat vaatimuksen esittämiseksi. Tämän lisäksi takuusta on käytävä ilmi, että ostajalla on takuusta huolimatta lain mukaiset oikeudet ja takuulla ei rajoiteta näitä oikeuksia. Mikäli ostaja vaatii, takuu on annettava kirjallisena. Ostajalla on oikeus vedota takuuseen, vaikka se ei täyttäisikään lain asettamia edellytyksiä.
20211_68211.jpg
Rakentaja uudistuu - vastaa kyselyyn ja voita leffalippupaketti!
Rakentaja.fi-sivustoa rakennetaan parhaillaan uuteen uskoon. Uudistuksessa tärkeintä on käytettävyys, houkuttelevuus ja asiantuntevan sisällön helppo löydettävyys. Luultavasti sinä tiedät parhaiten, mikä nykyisin rakentajassa on pielessä ja mitä ei ainakaan saisi muuttaa.Kerro kyselyssä toiveesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme elokuvalippupaketteja.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkaan rakentamisen kosteusriskit vältetään laadukkaalla suunnittelulla ja rakentamisella
Riskit on huomioitava rakentamisen kaikissa vaiheissa suunnittelusta käyttöön astiEU edellyttää, että uudisrakentamisessa siirrytään vuoden 2021 alusta lähes nollaenergiatalojen rakentamiseen. Käytännössä päätös mullistaa rakentamisen. Matalaenergia-, passiivi- tai nollaenergiatalon energiatavoitteet saavutetaan ja rakennusten kosteusvaurioriskit vältetään vain, jos suunnittelun ja rakentamisen laatu ovat kunnossa.Kosteusvauriot ovat merkittävin terveysriskejä aiheuttava tekijä rakentamisessa. Jos laatukriteereistä pidetään huolta, energiatehokkaaseen rakentamiseen liittyvät kosteusriskit on mahdollista hallita ja estää. Kosteudenhallinta on otettava huomioon koko rakentamisprosessin ajan, suunnittelusta käyttöön asti. Vastuu on sekä tilaajalla, joka kiinnittää hankkeeseen osaavat suunnittelijat ja urakoitsijat, että rakentamis-, huolto- ja ylläpitopalveluiden tarjoajilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton